Simpan satu diari makanan untuk mengurangkan berat badan - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Diet, jika seimbang dan betul digabungkan dengan amalan beberapa jenis aktiviti fizikal, boleh digunakan oleh pakar pemakanan dan pakar endokrinologi sama untuk mencapai keputusan yang positif untuk pesakit. Keputusan ini mungkin atau mungkin tidak berkaitan dengan kecergasan fizikal.

Pesakit yang mengalami kencing manis, sebagai contoh, perlu menjalani satu diet mengandungi dalam pengaturcaraan pengambilan yang rendah gula secara umum. Walaupun cadangan perubatan, sesetengah wanita berakhir mematuhi diet yang ketat dan sering mungkin berbahaya kepada kesihatan, hanya untuk mencapai badan yang mereka anggap sesuai.

Kebanyakan diet ini tidak berdasarkan pertanyaan saintifik atau perubatan, tetapi hanya pada konsep rasa dan makanan biasa yang tidak sentiasa benar. Terdapat, bagaimanapun, alternatif kepada menurunkan berat badan tanpa membahayakan kesihatan.

Salah satu alternatif terbukti secara saintifik adalah untuk menyimpan diari terperinci daripada makanan yang anda makan sepanjang hari. Dengan cara itu anda boleh mengawal jumlah kalori dan lebih baik mengimbangi makanan tiba di keseimbangan antara makanan yang sihat dan makanan "tanpa lemak." Mematuhi amalan ini, ikuti tips.

Menubuhkan sebuah meja

Menyediakan hidangan setiap minggu dan mula menuliskannya dalam buku nota. Setiap halaman harus mengandungi jadual untuk seminggu. Jadual ini perlu dibahagikan sehari setiap hidangan, termasuk makanan ringan di antara waktu makan dan dengan ruang untuk rakaman masa.

Menulis sepanjang masa

Jangan tunggu sehingga akhir hari untuk menulis apa yang mereka makan. kecenderungan adalah bahawa anda lupa atau "skip" makanan seperti coklat, gula-gula dan makanan ringan lain dimakan sepanjang tempoh kerja atau kajian, sebagai contoh, jika anda tidak menulis masa yang anda makan mereka. Tidak menjejaskan kesahihan maklumat, carian tuliskan makanan dan ditelan kalori apabila anda selesai makan.

Jangan berbohong

Walaupun menarik, idea tidak mendaftarkan "escapades" anda berikan adalah tidak produktif kerana ia mewujudkan dalam jangka masa panjang, perasaan bahawa anda makan dengan betul apabila, pada hakikatnya, tidak. idea ini makanan harian hanya meletakkan di atas kertas kalori yang perlu dipotong dari rutin harian mereka supaya anda boleh melihat dengan lebih mudah. Diambil atau menyembunyikan maklumat membahayakan kemajuan diet.

Manusia mengambil masa kira-kira 21 hari untuk mendapatkan digunakan untuk satu tabiat baru. Walaupun, pada mulanya, anda lupa untuk membuat nota atau akhirnya melakukan tidak betul, melabur dalam pendidikan pemakanan dan kekal kukuh dengan sengaja sehingga ia menjadi satu amalan semula jadi.