Kuasa terhadap sembelit - Wanita Tips

kuasa memainkan peranan amat penting apabila ia datang kepada usus isu. Tindak balas yang usus anda mempunyai makanan yang anda makan boleh memberitahu banyak perkara mengenai bagaimana kesihatan anda.

yang sembelit Ia adalah tindak balas agak tidak selesa yang biasanya berlaku disebabkan oleh pemakanan yang tidak sihat atau makan yang tidak teratur.

Selain ketidakselesaan dalaman dan kesakitan ia menyebabkan bengkak yang ada di kawasan perut menambah Kelemahan lain kepada masalah ini.

Untuk mengelakkan ketidakselesaan usus ini, anda perlu untuk melakukan senaman dan menjaga makanan. Semak makanan yang anda perlu menambah makanan anda untuk mengelakkan masalah dan tips berguna tentang sembelit.

Hidrat memakan air yang mencukupi

Selain menjadikan kulit anda cantik, air memakan membantu memudahkan proses pencernaan dan mencegah najis daripada mendapat kering, yang boleh menyebabkan ketidakselesaan yang besar.

Termasuk buah-buahan pada menu

Pulpa buah-buahan membantu menghasilkan najis. Buah-buahan yang kaya dengan serat, juga memihak juga penyelarasan fungsi usus dan menggalakkan pengekalan cecair - yang menghalang najis daripada mendapat kering.

Adalah disyorkan untuk minum oren dan limau dengan hampas tebu, dan juga buah-buahan yang kaya dengan serat seperti epal, strawberi dan pulpa Markisa. Mengingatkan bahawa semakin tinggi pengambilan serat, lebih besar perlu menjadi pengambilan air untuk mengelakkan gentian meninggalkan najis kering.

Yogurt juga membantu mencegah sembelit

Yogurt memainkan peranan penting dalam memudahkan penghadaman. Pada masa ini, syarikat-syarikat makanan banyak telah menawarkan yogurt dalam versi tertentu, kaya dengan serat, bagi mereka yang mengalami sembelit.

Selain itu, penggunaan probiotik di dalam yogurt membantu mengawal flora usus dan menggalakkan sistem imun yang lebih baik. Yogurt, apabila dimakan dengan buah-buahan seperti plum, bantuan lanjut untuk meningkatkan fungsi usus.

Menambah makanan mentah dan makanan keseluruhan untuk diet anda

Menambah sayur-sayuran dan sayur-sayuran untuk memastikan menu diet kaya dengan serat dan vitamin, penting untuk proses penghadaman yang sihat. Menggantikan makanan untuk seluruh mereka juga merupakan pilihan yang baik untuk mereka yang ingin makan yang lebih baik tanpa mengecualikan makanan tertentu daripada makanan anda.

Beberapa contoh apa yang anda boleh makan dalam keseluruhannya termasuk beras, gandum, oat, granola, roti dan jagung. Membuat penggantian ini anda sudah menjamin peningkatan dalam fungsi usus anda.

Makanan yang anda tidak boleh makan terlalu banyak

Sesetengah makanan apabila dimakan boleh menghalang proses penghadaman dan pengeringan najis. Jadi mengelakkan makan terlalu banyak makanan seperti biskut dan yang tidak sehat, makanan goreng dan terutamanya gula-gula yang sangat manis.

Mengambil langkah berjaga-jaga ini, anda mencegah sembelit dan menyedari bahawa walaupun berfungsi dengan usus menggalakkan kecantikan kulit, meninggalkan ia berseri dan sihat. Oleh itu, ia adalah bernilai melabur dalam diet yang seimbang untuk mengelakkan masalah usus.