Bagaimana untuk memilih bufet perkahwinan - Wanita Tips

Pada masa memilih bufet untuk perkahwinan, pengantin perempuan dan pengantin lelaki bukan sahaja perlu mengambil kira harga. rahsia ini adalah untuk menyelidik banyak dan mencari perkhidmatan yang menggabungkan kualiti, kecanggihan dan adalah selaras dengan gaya parti.

Sebaik-baiknya kereta bufet perkahwinan jauh lebih awal. Sekurang-kurangnya enam bulan sebelum majlis tersebut adalah mencukupi untuk memastikan ketersediaan data dan mengambil masa untuk menyusun semua butiran.

Untuk menyewa perkhidmatan ini, pengantin perempuan dan pengantin lelaki perlu tahu apa yang ia menawarkan, dengan tujuan untuk menstrukturkan perkhidmatan profesional dan menu. Yang terperinci penting pertama ditetapkan bufet jenis. Yang paling biasa digunakan dalam majlis perkahwinan adalah koktel, layan diri dan makan malam formal.

yang koktel Ia adalah yang paling mudah pilihan, amalan dan juga boleh menjadi yang paling murah. Mereka biasanya berkhidmat kanape dan snek kecil yang tetamu boleh menikmati kedudukan yang sama, ia mengecualikan meja dan peralatan makan. Walaupun kesederhanaan cara untuk berkhidmat keindahan koktel adalah disebabkan oleh kreativiti pembentangan hidangan pembuka selera dan makanan ringan, sama ada dalam penyediaan atau di dalam bekas.

yang layan diri berfungsi sebagai restoran jenis ini: untuk tetamu diarahkan ke meja di mana semua hidangan dari menu dan boleh melayani diri mereka sendiri. Salah satu kelebihan bufet layan diri bahawa tetamu memilih apa yang mereka mahu dan bagaimana mereka mahu makan. Selain mengurangkan bilangan pelayan untuk disewa untuk majlis itu, yang mengurangkan perbelanjaan.

yang makan malam formal Ia biasanya terdiri daripada permulaan, hidangan utama dan pencuci mulut. Untuk menggunakan jenis ini bufet di majlis perkahwinan adalah perlu bahawa semua tetamu mendapat jaminan tempat di meja, yang memerlukan jumlah yang lebih besar daripada pelayan untuk berkhidmat kepada semua.

Dalam sesetengah perkahwinan pengantin memilih dua jenis bufet dan berkhidmat koktel untuk menyambut tetamu dan makan malam kemudian. Ia adalah pilihan yang baik yang pasti akan menggembirakan para tetamu, tetapi pengantin perempuan dan pengantin lelaki perlu sentiasa mengambil kira dana yang ada untuk ini.

Satu lagi faktor yang boleh mempengaruhi Mencari pekerja bufet perkahwinan adalah masa acara. Jika pada waktu pagi, pengantin perempuan dan pengantin lelaki boleh menawarkan sarapan pagi atau makan tengah hari yang hebat ini.

pilihan bufet jenis, pasangan itu boleh mula membuat petikan dalam syarikat-syarikat yang menawarkan perkhidmatan itu. Beberapa menawarkan menu set, tetapi pengantin perempuan dan pengantin lelaki tidak perlu memegang mereka dan boleh meminta salah mengikut bajet pilihan mereka sendiri. Pasangan itu juga boleh menyertai merasa di bufet untuk membuat keputusan yang item menu lebih menyenangkan.

Meminta rujukan kepada rakan-rakan dan profesional boleh membantu, tetapi yang ideal adalah bahawa pasangan itu pastikan anda menyemak segala-galanya secara peribadi.

Semua set, ia adalah masa untuk menutup kontrak dengan bufet yang dipilih. Tidak membuat perjanjian lisan, meminta kontrak bertulis dan memastikan semua butiran mengenai menu, minuman, peralatan, pembayaran dan koleksi dalam kes pecah atau perkakas kerosakan dan bahan-bahan bufet dinyatakan dengan betul.