Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Rutin yang perlu disesuaikan mengikut perundingan perubatan untuk perancangan kewangan, yang kini mesti termasuk perbelanjaan orang lain, kedatangan bayi yang membawa banyak perubahan dalam kehidupan keluarga. Antara pelbagai kebimbangan ibu bapa, bilik pemasangan adalah salah satu soalan yang paling mahal daripada semua untuk menyambut ahli terbaru keluarga.

Beberapa penjagaan untuk menetapkan ini baru dan sangat penting untuk persekitaran rumah dan, walaupun hiasan adalah salah satu aspek yang paling menarik dalam proses ini, pertimbangan yang paling penting yang perlu dibuat mengenai bilik bayi masih berkaitan dengan keselesaan dan kesihatan kanak-kanak dan tidak keindahan bilik. Untuk pereka dalaman Ana Lucia Adriano, kesilapan terbesar dibuat pada masa perancangan ini adalah untuk "berfikir lebih dalam hiasan dan kurang pada organisasi praktikal," meringkaskan.

Oleh itu, ruang yang paling berfungsi dan berpatutan adalah penting, terutama bagi ibu bapa yang perlu memenuhi keperluan kanak-kanak dengan cepat dan kurang tenaga kerja yang ramai yang mungkin.

Jadi, pertama sekali, ia adalah penting untuk mengatur perabot supaya ruang peredaran agak percuma. Satu masalah yang berkaitan dengan ini disedari oleh pereka dalaman dan penganjur peribadi Visit Our House Naila Broisler, yang percaya bahawa perabot yang berlebihan boleh meninggalkan bilik dibesar-besarkan dan mencadangkan bahawa pakaian itu dibeli dalam kuantiti yang boleh disimpan tanpa memerlukan pelarasan utama bilik.

Syarikat ke isu ruang, butiran lain juga perlu dilihat sebagai keutamaan. Untuk memastikan tidur yang berkualiti baik kepada bayi, Naila berkata, lokasi tingkap perlu juga digabungkan dengan tempat kelahiran kedudukan untuk memberikan kanak-kanak itu pengudaraan yang baik dan pencahayaan yang tidak juga mengganggu penyusuan rutin anda, selain daripada pemerhatian keselamatan terhadap titisan dan kemasukan serangga, sebagai contoh. keselesaan haba boleh disediakan bersama-sama dengan lantai yang dipilih untuk bilik, yang juga harus mudah untuk membersihkan.

Idea perabot dan aksesori untuk bilik bayi

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Pada bulan-bulan pertama kehidupan, bilik bayi perlu lebih konsisten dengan keperluan ibu bapa, tetapi sebaik sahaja kanak-kanak mula meneroka alam sekitar, penjagaan lain dan beberapa tarikan yang diperlukan. Untuk mengelakkan pembaharuan, usaha yang besar dan banyak perbelanjaan diperlukan, satu penyelesaian yang bijak adalah untuk merancang bilik supaya ia boleh disesuaikan untuk peringkat umur yang berbeza hanya dengan penggantian perabot atau barang perhiasan.

Untuk memastikan keselesaan anda dan meninggalkan apa-apa kurang untuk penjagaan asas anak anda, profesional Ana Lúcia dan Naila dipilih barangan keperluan untuk bilik bayi, mengingati bahawa ia tidak perlu menghabiskan banyak untuk mempunyai perabot yang berkualiti, dan kos -benefit sentiasa perlu diambil kira, kerana beberapa perkara yang boleh bertahan selama bertahun-tahun dan dapat dicipta semula untuk disesuaikan dengan pelbagai peringkat kehidupan kanak-kanak. Ia juga diperhatikan bahawa mempunyai semua barang-barang di dalam bilik bayi bukanlah satu keperluan dan ia adalah mungkin untuk menyesuaikan diri bilik mengikut kemungkinan mereka untuk menerima kanak-kanak dengan keselesaan dan keselamatan.

 • tempat tidur bayi: sebagai bilik bayi mudah alih yang paling penting, buaian mestilah berkualiti baik dan bernilai pelaburan yang lebih tinggi, terutamanya jika model yang membolehkan rangka tidur kemudian. Tanpa mengira jenama, Naila mengesyorkan bahawa pihak keselamatan oleh Inmetro cek.
 • bakul: untuk memudahkan pengangkutan bayi yang sedang tidur, Ana Lúcia mengesyorkan bahawa bakul atau kereta itu sentiasa ada untuk ibu bapa dan mempunyai tempat untuk disimpan.
 • dresser: kedua-dua kedai pakaian dan keping pakaian bayi sebagai untuk menyimpan kelengkapan peribadi, almari boleh menjadi dekat dengan meja yang berubah-ubah atau menjadi asas kepada ia. Oleh itu, menukar lampin dan pakaian ia dibantu oleh kemungkinan mempunyai segala-galanya di tangan.
 • penukar: boleh diintegrasikan dengan almari atau objek longgar, penukar yang biasanya dibuat sebagai tilam nipis foamed dipenuhi dengan kain dan plastik bahan, yang memudahkan pembersihan. Karya itu boleh digabungkan dengan subjek atau warna bilik atau ia boleh menjadi nada neutral.
 • rak: Mereka adalah alternatif terbaik kepada kes-kes di mana dada laci bukan satu pilihan. pemasangannya boleh dibuat di atas meja menukar lampin untuk barangan penjagaan bayi disusun dalam capaian yang terancang dan dalam ibu bapa mereka.
 • kerusi berlengan: yang mudah alih pilihan adalah kerusi, yang boleh diletakkan di dalam bilik kanak-kanak, terutamanya untuk keselesaan ibu, yang boleh menyusukan bayi dengan lebih selesa.
 • abajour: supaya masa penyusuan susu ibu adalah lebih menyeronokkan untuk ibu dan bayi, Naila mencadangkan tudung lampu dengan dimerizing diperoleh. Keupayaan untuk menyesuaikan keamatan pencahayaan membantu mewujudkan yang lebih intim dan selesa.
 • dada: satu lagi pilihan untuk melengkapkan hiasan bilik dan membuat ia lebih berfungsi adalah dada atau kotak penganjur besar, yang boleh digunakan untuk memegang lampin, tempat tidur dan kemudiannya mainan.

Memilih warna dan cat yang betul untuk nurseri

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Menghargai kebajikan kanak-kanak itu adalah tempat yang paling utama dalam masa untuk berhimpun bilik bayi dan perhatian yang perlu dibayar juga kepada pilihan cat meliputi dinding bilik. Untuk memastikan alam sekitar sentiasa bersih dan anak anda tidak menjalankan sebarang risiko pencemaran, adalah disyorkan penggunaan cat dihasilkan untuk berasaskan air dan boleh dibasuh, seperti akrilik, ditunjukkan oleh pereka dalaman Ana Lucia Adriano, dan mereka yang tidak matte sepenuhnya selesai, seperti yang dinasihatkan oleh profesional Naila Broisler.

Alternatif kepada cat tradisional adalah dengan Naila, mencadangkan penggunaan mineral dan bahan-bahan mesra alam untuk "tidak mempunyai bantuan cara kimia, tidak menghapuskan toksin," jelas beliau. Hari ini di Brazil, pembekal utama kepada cadangan ini adalah cat Solum itu.

Mengenai warna, kata sepakat di kalangan pereka nada perlu dipilih mengikut cita rasa keluarga dan terutama ibu, yang perlu meluangkan lebih banyak masa di dalam bilik dengan bayi kerana penyusuan. Rasa kanak-kanak, pada mulanya, tidak perlu diambil kira, kerana jenis ini adalah sebaik-baiknya dibentuk sepanjang hayat, dari pengalaman peribadi masing-masing dan tidak dikaitkan secara langsung kepada konvensyen sosial.

Di samping itu, Ana Lúcia teringat bahawa persepsi visual bayi masih membangun dan oleh itu adalah sangat berbeza daripada penglihatan dewasa. Warna perbezaan masih sangat mudah dalam beberapa minggu pertama kehidupan mereka, tetapi warna sudah dilihat, terutama yang paling meriah, yang mewajarkan mengelakkan mereka. "Ia adalah disyorkan untuk tidak menyalahgunakan warna-warna hangat seperti bidang bayi merah dan kuning di tempat-tempat penglihatan, seperti bumbung atau dinding depan untuk buaian, mereka boleh membawa pergolakan pada masa yang sepatutnya untuk rehat, makan dan tidur," dinyatakan oleh Naila.

Menghantar sensasi untuk bilik bayi melalui warna

Pergolakan merupakan salah satu contoh kesan bahawa warna boleh mempunyai pada orang. Atas sebab-sebab psikologi, warna-warna mempunyai keupayaan untuk menyampaikan sensasi emosi, bahan-bahan, dan dalam beberapa kes fizikal serta sejuk dan panas. Oleh itu, untuk menyelaraskan undi mereka kepada bayi dengan ciri-ciri yang dikehendaki untuk bilik, anda mungkin mahu sedikit penyelidikan tentang teori warna, walaupun pelbagai dan tidak tepat, mendirikan beberapa convergences.

Di bawah anda boleh melihat beberapa keseronokan biasanya dikaitkan dengan warna yang paling biasa di bilik bayi.

Putih dan putih

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Warna putih dan derivatif warna yang sedang beremosi kepada keamanan, kebersihan, kesucian dan kanak-kanak. Lagi secara material, persatuan utama adalah dengan salji dan susu. Walau bagaimanapun, penggunaannya sahaja tanpa gabungan dengan warna atau nada lain, anda boleh merujuk kepada keperluan dan, dengan masa, menjadi terlalu menjengkelkan, dan juga boleh meningkatkan kecenderungan untuk membangunkan watak-watak seperti Skizofrenia.

Dalam skala kromatik yang lebih maju, menghampiri warna kelabu, putih atau "off-putih" juga menetapkan hubungan dengan kebijaksanaan, kematangan dan masa lalu.

Dari kiri ke kanan: Suvinil White; Coral Snow Blowing; Lukscolor bulu | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Suvinil White; Coral Snow Blowing; Lukscolor bulu | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Suvinil White; Coral Snow Blowing; Lukscolor bulu | Imej: Wanita Tips

biru

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Menurut ulama, biru adalah warna yang paling diingati oleh masyarakat Barat untuk membuat rujukan kepada nilai-nilai seperti simpati, keharmonian dan persahabatan. Di samping itu, persatuan bahan mereka dikaitkan dengan unsur-unsur seperti langit, udara dan air.

Sebagai warna yang sejuk dan berkaitan ke langit, sensasi emosi dihantar oleh biru adalah benar, kedamaian, ketenangan, kepercayaan, impian dan keabadian. Dalam warna gelap, warna ini juga dikaitkan dengan ketenangan, bangsawan dan intelek.

Dari kiri ke kanan: Suvinil Glaciers; Coral Blue Holiday; Lukscolor St. Petesburg | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Suvinil Glaciers; Coral Blue Holiday; Lukscolor St. Petesburg | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Suvinil Glaciers; Coral Blue Holiday; Lukscolor St. Petesburg | Imej: Wanita Tips

meningkat

Photo: Main semula / Decorating Den Interiors

Photo: Main semula / Decorating Den Interiors

Biasanya dianggap warna feminin, merah jambu melambangkan kelembutan, tidak bersalah dan kebaikan. Ambil perhatian bahawa asal-usul pertimbangan "warna gadis" sahaja kerana nama bunga dan nama Rosa, secara tradisinya wanita.

Dari kiri ke kanan: Lullaby (Suvinil); Primrose (Lukscolor); plum Jepun (Coral) | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Lullaby (Suvinil); Primrose (Lukscolor); plum Jepun (Coral) | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Suvinil Lullaby; Lukscolor Primrose; Coral Plum Jepun | Imej: Wanita Tips

kuning

Photo: Main semula / Kate Mogul Interior Design

Photo: Main semula / Kate Mogul Interior Design

Vibrant, kuning adalah warna yang menyebabkan persekitaran yang dinamik. Material, sambungan mereka itu adalah musim panas, haba matahari dan bunga.

Sebagai warna yang hangat, persatuan emosi itu yang dekat dengan merah, tetapi menyebabkan kurang kerengsaan. Comfort, harapan, spontan dan keseronokan adalah sebahagian daripada sensasi yang disebabkan oleh kuning, yang dalam nada lebih kuat, juga boleh merujuk kepada iri hati, mementingkan diri dan iri hati.

Dari kiri ke kanan: Keju Roti (Suvinil); Berkelah (Lukscolor); Hari Golden (Coral) | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Keju Roti (Suvinil); Berkelah (Lukscolor); Hari Golden (Coral) | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Suvinil Keju Roti; Berkelah Lukscolor; Hari Coral Golden | Imej: Wanita Tips

hijau

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Hijau, secara umum, adalah salah satu warna yang terbaik untuk bilik tidur, kerana ia dianggap tidur santai dan menyegarkan. Kerana ia berkaitan dengan ekologi, warna juga menyampaikan tenang dan kesegaran, serta perasaan emosi seperti ketenangan, keberanian, toleransi dan kesihatan.

Dari kiri ke kanan: Coral Hutan North; Suvinil Wormwood; Lukscolor Oakland | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Coral Hutan North; Suvinil Wormwood; Lukscolor Oakland | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Coral Hutan North; Suvinil Wormwood; Lukscolor Oakland | Imej: Wanita Tips

ungu

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main semula / Annette Tatum

Hasil pencampuran biru dengan merah, ungu dan warna bersebelahan seperti ungu dan ungu, emosi dikaitkan dengan penguasaan diri, tenang, maruah, kebesaran, makanan istimewa dan fantasi, yang boleh merangsang imaginasi .

Bahan-bahan yang persatuan warna merujuk kepada tingkap pada waktu malam, subuh dan lif Mac

Dari kiri ke kanan: Coral Grape lembut; Suvinil Ikebana; Lukscolor Twilight | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Coral Grape lembut; Suvinil Ikebana; Lukscolor Twilight | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Coral Grape lembut; Suvinil Ikebana; Lukscolor Twilight | Imej: Wanita Tips

warna-warna tanah

Photo: Main semula / Elizabeth Gordon

Photo: Main semula / Elizabeth Gordon

Lebih dekat dengan coklat, warna-warna tanah, kerana mereka secara langsung berkaitan dengan tanah, merujuk kepada kesuburan. Affectively, persatuan mereka adalah kekuatan, tenaga dan melankolik.

Dari kiri ke kanan: Stick Aiskrim (Suvinil); Tibet Gangsa (Coral); Stockholm (Lukscolor) | Imej: Wanita TipsDari kiri ke kanan: Stick Aiskrim (Suvinil); Tibet Gangsa (Coral); Stockholm (Lukscolor) | Imej: Wanita Tips

Dari kiri ke kanan: Suvinil pencungkil gigi Popsicle; Coral Tibet Gangsa; Lukscolor Stockholm | Imej: Wanita Tips

Tips untuk tidak membuat kesilapan dalam menghias

Warna set keempat, ia menjadi lebih mudah untuk berfikir hiasan. yang ideal adalah untuk memilih keping dan perabot yang melengkapkan suasana yang ingin diwujudkan untuk anak anda, tetapi dalam mana-mana kes, ia adalah penting untuk mengelakkan beberapa kesilapan yang biasa tidak dibuat.

 • Mengelakkan gembar-gembur: ia adalah penting untuk memastikan ruang lapang dan ruang yang baik untuk edaran. Oleh itu, menghapuskan perabot yang tidak akan digunakan untuk beberapa waktu dan, terutamanya, "ralat yang berkaitan sepenuhnya kepada ini adalah keterlaluan dalam pakaian pengantin wanita yang dibuat oleh keluarga. Adalah penting untuk membeli hanya satu jumlah pakaian dan aksesori yang boleh disimpan dengan praktikal, "kata pereka Naila Broisler dalaman.
 • Berhati-hati tema: tidak meninggalkan bilik memenatkan, ia adalah menarik tidak menggunakan imej yang sama dan angka sering berulang. Di samping itu, ia memilih topik yang lebih neutral, kerana anda tidak boleh yakin apa yang akan menjadi citarasa peribadi anak anda.
 • Perhatian kepada fabrik: kedua-dua sebagai kerusi untuk katil bayi, ia adalah penting untuk memilih fabrik yang mudah untuk membersihkan dan kering, dan memastikan bahawa bahan-bahan tidak menyebabkan alahan atau tidak selesa.
 • Mengelakkan permaidani: sekutu cantik, comel dan hebat untuk mewujudkan hangat, permaidani juga memerlukan penjagaan khas. Baby bilik, yang ideal adalah untuk memilih model yang tidak terlalu kembang atau licin. Pilihan ini membantu mencegah kemalangan dan melindungi kanak-kanak daripada alahan dan pencemaran.
 • Periksa di mana punca kuasa ialah: sering diabaikan, ini adalah penjagaan perlu walaupun sebelum pemasangan bilik bayi. Naila ingat bahawa cawangan yang perlu dalam kes-kes penyedutan, sebagai contoh. Oleh itu, pastikan titik kuasa mudah diakses.
 • Jangan takut untuk berani: untuk memberi ruang kepada anak anda persekitaran yang unik, kreativiti adalah cara yang terbaik. Melarikan diri perkara biasa dan mencari idea-idea alternatif untuk meninggalkan segala-galanya kepada lelaki keluarga dan lebih penuh dengan kasih sayang!

Gaya yang paling biasa hiasan untuk bilik bayi

Setiap hiasan adalah unik, dan lebih peribadi yang lebih baik. Walau bagaimanapun, beberapa gaya bilik bayi tidak pernah keluar dari fesyen - atau memberi lebih banyak kebebasan untuk keluarga untuk membuat pembaharuan dan meninggalkan ruang kanak-kanak itu selesa, cantik dan penuh dengan kasih sayang.

Provencal

Diilhamkan oleh gaya hiasan selatan Perancis, bilik Provencal adalah elegan dan mewah. perabotannya yang berliku-liku, dengan silhouettes yang jelas dan biasanya diperbuat daripada patina. Lebih warna yang digunakan dalam jenis ini hiasan adalah butiran neutral dan lebih halus seperti bunga atau disemak, juga membentuk komposisi yang baik.

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

klasik

Sebagai tradisional sebagai Provencal, bilik dihiasi secara klasik juga muncul dalam nada yang lebih neutral dengan warna-warna yang lebih fokus hanya pada objek hiasan. perabot mereka mempunyai lebih banyak garis lurus dan dianggap kad liar untuk mereka yang tidak mahu mengambil risiko membuat kesilapan.

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Klip Main semula / Interior

Berwarna-warni dan menyeronokkan

Bilik-bilik yang berwarna-warni dan menghiburkan adalah yang paling popular, pakar berkata Naila Broisler. Kurang terikat kepada inspirasi tradisional, bilik jenis ini biasanya membawa campuran gaya, mengadun perabot antik dengan aksesori minimalis dan memberi kebebasan kepada keluarga mewujudkan persekitaran yang baru dan lebih peribadi untuk bayi.

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Main / Horton & Co. Designers

Photo: Main / Horton & Designers Co.

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

tema

Disyorkan oleh Ana Lucia Adriano untuk mewujudkan ruang suka bermain di mana bayi merasa dikelilingi oleh imaginasi, bilik bertema direka dari pilihan watak, cerita atau subjek. Imej mungkin muncul di katil, dalam gambar dan kertas dinding, tetapi berhati-hati supaya hiasan tidak menjadi cloying.

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Main / Horton & Co. Designers

Photo: Main / Horton & Designers Co.

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Hiasan Leclair

Photo: Main semula / Hiasan Leclair

Photo: Main semula / Ishoka London

Photo: Main semula / Ishoka London

Photo: Main semula / Kristin Ashley Interiors

Photo: Main semula / Kristin Ashley Interiors

Photo: Main semula / Dvira - Interior Design Toronto

Photo: Main semula / Dvira - Interior Design Toronto

Photo: Main semula / Noha Hassan Designs

Photo: Main semula / Noha Hassan Designs

Photo: Tiruan / Charleston Home + Design Mag

Photo: Tiruan / Charleston Home + Design Mag

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Hiasan untuk membeli

Hari ini, terdapat banyak pilihan produk untuk bayi di pasaran; terdapat juga keping hiasan yang boleh dengan mudah disesuaikan untuk bilik anak anda dan juga mereka yang lebih neutral, berbual dengan seluruh alam sekitar dan sesuai dengan konteks di mana ia dimasukkan.

Pada masa pembelian, lebih penting daripada keindahan objek adalah untuk memeriksa kualiti, ketahanan dan keselamatan. Jangan teragak-agak untuk bertanya soalan kepada penjual dan mencari meterai Inmetro produk, terutamanya tidur bayi. Juga "ia adalah menarik untuk mencari tahap kedai kepuasan pelanggan yang anda sedang menyoal dan masa ke pasaran yang, ini adalah beberapa jaminan tahap bahagian," mencadangkan Ana Lúcia.

Dalam galeri di bawah, yang ada beberapa perkara yang boleh membuat semua perbezaan di dalam bilik bayi anda dan boleh dibeli di kedai-kedai dalam talian.

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main semula / Antiquity Modern

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main / Ray Interior Design

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / AFK Furniture

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Main semula / Rockabye Mama

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Tiruan / Arnaldo Pinho Architecture and Interiors

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Pinterest

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Jack dan Jill Interiors

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / Carole Carr Design

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / McCroskey Interiors

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Elizabeth Dinkel

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Lori Gentili Interior Design

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Studio Schicketanz

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Interior Style oleh Marisa Moore

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Design By Lisa

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Amber Interiors

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Atelier Alexandra Abujamra

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Ade Baby

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Lay Baby Lay

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Main semula / Macarena Gea

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Klip Main semula / Interior

Photo: Main / Horton & Co. Designers

Photo: Main / Horton & Designers Co.

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main balik / Ogos Benedict

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Rachel Reider Interiors

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Nessadee

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main semula / Annette Tatum

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main balik Therapy / Apartment

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Design Milk

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Hiasan Leclair

Photo: Main semula / Hiasan Leclair

Photo: Main semula / Ishoka London

Photo: Main semula / Ishoka London

Photo: Main semula / Kristin Ashley Interiors

Photo: Main semula / Kristin Ashley Interiors

Photo: Main semula / Dvira - Interior Design Toronto

Photo: Main semula / Dvira - Interior Design Toronto

Photo: Main semula / Noha Hassan Designs

Photo: Main semula / Noha Hassan Designs

Photo: Tiruan / Charleston Home + Design Mag

Photo: Tiruan / Charleston Home + Design Mag

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Photo: Main semula / Projek Nursery

Dinding pelekat untuk US $ 72.00 dalam Elo7

Dinding pelekat untuk US $ 72.00 dalam Elo7

penyusuan kusyen untuk R $ 83.90 dalam Baby Easy

penyusuan kusyen untuk R $ 83.90 dalam Baby Easy

Kusyen adat dengan Nama oleh R $ 36.00 dalam Paparan Fofa

Kusyen adat dengan Nama oleh R $ 36.00 dalam Paparan Fofa

Sokongan untuk lampin untuk R $ 79.90 dalam Baby Easy

Sokongan untuk lampin untuk R $ 79.90 dalam Baby Easy

Lepetit pad Robot untuk R $ 29.90 di Kedai Baby

Lepetit pad Robot untuk R $ 29.90 di Kedai Baby

kit kebersihan untuk $ 124,90 dalam Tricae

kit kebersihan untuk $ 124,90 dalam Tricae

kit kunci asas untuk $ 120.00 dalam Elo7

kit kunci asas untuk $ 120.00 dalam Elo7

Sampah cap biru untuk $ 39.90 dalam Tricae

Sampah cap biru untuk $ 39.90 dalam Tricae

lampu loket oleh R $ 274,71 pada Etsy

lampu loket oleh R $ 274,71 pada Etsy

lampu dinding untuk R $ 401,49 pada Etsy

lampu dinding untuk R $ 401,49 pada Etsy

zirafah muzik mudah alih untuk $ 129.90 dalam Baby Store

zirafah muzik mudah alih untuk $ 129.90 dalam Baby Store

Gambar

Gambar "impian besar, kecil" untuk $ 50.34 pada Etsy

Poster

Poster "selamat pagi, bayi" oleh R $ 15.75 pada Etsy

pemerintah pertumbuhan ke dinding oleh R $ 79.90 di Kedai Baby

pemerintah pertumbuhan ke dinding oleh R $ 79.90 di Kedai Baby

Menghias dengan ekonomi

Menyediakan bilik untuk kedatangan bayi tidak perlu menjadi satu tugas yang melibatkan kos yang tinggi. Anda boleh meninggalkan ruang yang selesa dan cantik tanpa membelanjakan terlalu banyak dan membimbangkan satunya faktor yang benar-benar penting seperti kualiti dan kemasan perabot, untuk mengelakkan kemalangan.

perabot antik penggunaan semula, menggunakan buaian kanak-kanak yang lebih tua atau saudara, dan memberikan penggunaan baru untuk perabot ditinggalkan, di samping menyediakan simpanan wang, mereka juga adalah pilihan yang lebih mampan, untuk mengelakkan ada. Oleh itu, kunci utama adalah untuk menggunakan imaginasi dan taruhan pada idea-idea mereka untuk pembaharuan dan mencipta semula.

Professional Naila Broisler memberikan beberapa tips ke atas barangan yang boleh dibuat di rumah untuk anda dengan bahan-bahan yang mudah, seperti rak pakaian untuk menggantung pakaian hanya menggunakan bilah kayu dan cangkuk, satu kelainan setem untuk dinding dibuat dengan EVA dan juga tertunggak untuk lampu yang hanya perlu membentuk pundi kencing, tali gam dan gunting.

Membuat diri anda menghias

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Untuk keseronokan, menjalankan kreativiti dan meninggalkan bilik untuk bayi cantik dan penuh dengan kasih sayang di dalam setiap inci, menggunakan internet untuk keuntungan anda dan meletakkan tangan anda kotor!

Di bawah anda boleh melihat pilihan video yang mengajar anda untuk menjahit lima barang-barang hiasan yang berbeza, mudah untuk membuat dan anda boleh membuat sentuhan khas kepada alam sekitar.

telefon bimbit

Hebat untuk menajamkan penglihatan anak dan menyebabkan rangsangan deria yang lain, telefon bimbit tergantung dari buaian dan mempunyai bentuk yang berbeza dan warna untuk bayi. Ini sekeping hiasan boleh dibuat dalam bahan-bahan yang berbeza dan dibuat di rumah tanpa rahsia utama.

Lampu pundi kencing dan tali

lampu tertunggak membantu mengurangkan keamatan cahaya dan mewujudkan warna yang berbeza di dinding. Teknik tali dengan pundi kencing juga boleh digunakan untuk membuat template untuk keping hiasan lain seperti kotak dan bakul.

surat hiasan

Menggunakan singkatan atau nama penuh anak anda juga merupakan pilihan yang baik untuk meninggalkan bilik dengan watak lebih. Dengan acuan dalam kotak kayu yang dibuat daripada kadbod, surat hiasan boleh dicat dan dilukis dengan cara yang paling sesuai dengan alam sekitar.

kit kebersihan

Kotak untuk salap menyimpan, kain lap, kapas dan barangan kebersihan lain boleh dibuat dengan mudah di MDF. Hanya membeli bahagian-bahagian di kedai-kedai khusus dan kraf pensonalizá dengan tinta, permohonan tisu dan juga batu permata.

Kusyen untuk penyusuan

Pad untuk penyusuan yang sempurna untuk memberikan lebih keselesaan kepada ibu, dan mereka yang sudah mempunyai beberapa kebiasaan dengan jahitan boleh mengeluarkan mereka di rumah. Untuk perkara ini, undang-undang ini adalah untuk mencari kain yang sesuai dengan seluruh hiasan bilik, menghasilkan karya adalah lebih peribadi dan khas untuk bayi.

Idea ini adalah bahawa tips ini meninggalkan masa keluarga yang lebih tenang untuk menyediakan bilik yang sama penting, yang anda perlu menjaga penuh. Walaupun kerana selain daripada kepastian bahawa bilik ini akan menawarkan bayi semua keselamatan yang perlu dan akan suasana yang tenang dan selesa, ia adalah mungkin bahawa bilik kanak-kanak adalah perbelanjaan juga dilengkapi sedikit.