Penjagaan selepas mengandung - Wanita Tips

Selepas penghantaran, ia adalah perkara biasa untuk membayar perhatian khusus kepada bayi, bagaimanapun, adalah penting untuk ingat bahawa ibu juga memerlukan dedikasi diri dan penjagaan selepas kehamilan. Sering keletihan fizikal dan psikologi yang tempoh. tidur, kebimbangan, takut tidak menjadi seorang ibu yang baik, cepat marah seperti TPM yang tidak berkesudahan dan semua perubahan dalam rutin harian anda.

Tips penjagaan selepas bersalin

Keluar untuk aerate kepala, melawat rakan-rakan dan keluarga, membeli-belah, pergi ke salon dan dandanan, adalah contoh-contoh perkara yang mudah, tetapi ia boleh membantu banyak dalam fasa hidup. Ia adalah disyorkan untuk membuat perundingan selepas bersalin kira-kira enam minggu selepas bersalin, untuk memeriksa sama ada rahim sudah pulih dan dalam keadaan sempurna.

Kuasa perlu mengekalkan penjagaan yang sama tempoh kehamilan. diet seimbang berdasarkan banyak protein. Tidak bermula selepas kehamilan dengan diet yang ketat kerana untuk menyusukan bayi anda, anda memerlukan banyak kalori.

Rest juga penting, tidak membawa apa-apa lebih berat daripada bayi. Sakit belakang adalah perkara biasa semasa dan selepas kehamilan dan kesakitan tidak menjadi lebih buruk, dapatkan menyokong belakang anda semasa menyusukan anak dan menjaga postur yang betul.

Senaman adalah penting selepas kehamilan dan lebih mudah ia, menyedut perlahan-lahan, membiarkan abdomen atas dan keluar, menarik otot perut masuk bekerjasama banyak untuk kesejahteraan anda.

Ini hanyalah salah satu daripada beberapa latihan diri untuk baru ibu. Ia juga adalah amalan yang baik renang, gimnastik atau aerobik, anda hanya perlu bercakap dengan guru anda sebelum ini.

Bagi kulit anda, sentiasa cuba untuk hidrat, untuk mengurangkan risiko kemunculan kesan regangan dahsyat. Dan yakin, tidak lama lagi hidup anda kembali normal dalam segala hal! Rahsia untuk hidup dalam harmoni adalah untuk menikmati masa ini, yang merupakan salah satu yang terbaik yang hanya seorang wanita boleh mempunyai, menjadi seorang ibu!