gaya preppy: apa yang ia dan bagaimana untuk menggunakan - Wanita Tips

yang preppy Ia telah dimulakan pada pertengahan 1970-an, dalam bentuk satu suku kaum bandar terpilih dan baik-baik muda. Walau bagaimanapun, "preppy" adalah singkatan daripada perkataan "persediaan" dalam bahasa Inggeris, dan harus dianggap sebagai preppie orang-orang muda perlu dimasukkan dalam salah sebuah sekolah persediaan yang paling terkenal di utara Amerika Syarikat, kira-kira untuk menghadiri universiti yang berprestij di negara ini.

Seperti yang dinyatakan, seperti gaya pakai sebelum pergi luar cara berpakaian, dan merangkumi gaya hidup yang dibalut dengan tahap sosial dan ekonomi yang tinggi, seperti perbendaharaan kata rumit, sekali gus mengutamakan cara hidup mewah, peningkatan status , reputasi keluarga dan tempat-tempat yang sering dikunjungi, serta kebanggaan di institusi sekolah dan sukan diamalkan.

Pada masa ini, terdapat sekolah-sekolah dan kolej tradisional di Amerika Syarikat dan Eropah yang pelajar mereka mematuhi ketat gaya ini. Tetapi "preppy" demokrasi dan bertukar menjadi gaya berpakaian, yang preppies Mereka tidak semestinya membawa kepada mandatori suatu gaya hidup berdasarkan kuasa membeli yang tinggi. Apa yang wujud adalah gaya pakaian dilampirkan, seperti aksesori dan cara untuk meluahkan perasaan.

Untuk memahami, perlu diingat model klasik "Gossip Girl", serta kempen Lacoste jenama dan Tommy Hilfiger di mana ia merujuk kepada sukan seperti lawan pedang, berenang, tenis dan golf. Salib antara pandangan atlit, pelajar, canggih dan bersih. Ia Perempuan Alexa Chung, bagaimanapun, memodenkan gaya menggabungkan ia bahagian bersama hari ke hari dan semasa.

Bagaimana untuk menyertai gaya preppy

potongan klasik pakaian, warna neutral dimaklumkan dalam nada yang kuat, kain halus dan unsur-unsur abadi. Jadi jika opt-sering dengan baju berjalur atau polo biasa, cetakan berlian, aplikasi dan bersulam dengan motif simbolik sukan klasik dan kot, baju bulu catur, kardigan, seluar jeans gelap, seluar pendek, seluar dan jahitan pakaian, seperti skirt berlipat diilhamkan tenis, licin atau catur.

Antara aksesori yang digunakan adalah tali pinggang kulit, hubungan, ikat kepala, pakaian ketat, stoking tujuh eighths dan tiga bilik tidur, serta tenis dan model Sapatênis, kasut anak patung, loafers, oxfords dan kasut. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan menjijikkan visual memodenkan ia menggunakan maxicolares, but, keping kulit, cetakan bunga maxitricôs, tudung dan but buku lali.

Untuk mengarang wajah preppy, melabur dalam tisu dibezakan dan luka bersih. Banyak bahagian, bagaimanapun, boleh menjadi disesuaikan. Pengeluaran perlu menjadi klasik, tetapi tidak begitu serius, dipecahkan oleh elemen gembira dan halus. Melabur dalam nada neutral, warna legap, sweatshirts halus, bernombor, pullovers dan pertindihan baju sejuk dan baju.

Kot, baju bulu melapisi baju, jalur dan blazer preppy adalah unsur-unsur.

Kot, baju bulu melapisi baju, jalur dan blazer preppy adalah unsur-unsur.

blazer berstruktur, disesuaikan seluar, hubungan dan seluar ketat menambah gaya.

blazer berstruktur, disesuaikan seluar, hubungan dan seluar ketat menambah gaya.

Berlipat kasut skirt diilhamkan sangat digunakan, kosong atau kotak-kotak.

Berlipat kasut skirt diilhamkan sangat digunakan, kosong atau kotak-kotak.

Kate Middleton, Olivia Wilde, Taylor Swift dan Blake Lively

Kate Middleton, Olivia Wilde, Taylor Swift dan Blake Lively