Salve for keloid: kjenner kremer og andre behandlinger som er tilgjengelig - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Etter en hudskader så som kirurgi eller ulykker, begynner kroppen en helbredelsesprosess som består av nok kollagenproduksjon for reparasjon av lesjonen. Så langt er ingenting uvanlig - hudvevet som arbeider i din favør. Problemet oppstår når det er en intens og unormal proliferasjon av elastiske fibre som ender opp med å gi opphav til et arr, kalt av dermatologer keloid.

Keloider er mer vanlig hos personer med mørk hud, mestiser og Øst i alderen mellom 10 og 30 år og de mest sannsynlige stedene for forekomsten er ansikt, bryst, skulder og nakke.

Selv fryktet av mange kvinner, kan keloider behandles. Det er markedsføring av et utvalg av behandlinger, laser, salver, peeling, injeksjoner. Møt noen.

Hva er keloid?

Ifølge den brasilianske Society of dermatologiske kirurgi, er keloid arr en ufullkommen oppstår ved intens healing respons av kroppen, noe som går utover grensene for en hud skade. Det vil si, det er en unormal vekst av vev under helbredelsen.

Er vanligvis forårsaket av betennelse, brenne eller kirurgisk innsnitt, men i ekstreme tilfeller kan også oppstå på grunn av akne, vannkopper, hull i ørene, vaksinasjonssteder og tatoveringer. Ifølge dermatolog Silvia Santilli, keloider er hovedsakelig knyttet til genetisk disposisjon.

Hvordan det manifesterer?

Keloid "presenterer seg som en herdet, rødlig, høy og skinnende stoff, noen ganger forbundet med smerte eller kløe", sier Silvia. Vanligvis tar en mørkere eller ligner på huden over tid.

Hvordan identifisere?

Diagnosen stilles på grunnlag av utseendet på hud eller arr. En hud biopsi kan være nødvendig for å utelukke andre formasjoner som oppstår i huden (tumorer).

Hvordan å behandle?

Det finnes flere former for behandling for keloider og suksess varierer fra pasient til pasient, og også i henhold til typen og andelen av skaden, "er det ingen enkel effektiv behandling for keloider. mye avhenger av saken og scenen der arret er plassert, "sier Silvia.

Salve for keloid: kjenner kremer og andre behandlinger som er tilgjengelig - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Salver for keloid

For tiden er det salver som er kommersielt tilgjengelig for behandling av arr av denne art, for eksempel: Cicatricure, Skimatix, Kelo-cote og Contractubex Møt hver av dem:

Cicatricure: Produktet er en gel hvis formel er designet spesielt for å forbedre synlig arr hud. Løftet er tekstur reparasjon, reduksjon og forbedring av arr farge. Den gjennomsnittlige prisen er 45 reais.

Kjøp nå Cicatricure

Skimatix: Det er et gjennomsiktig silikon gel for å bidra til å opprettholde fuktighetsbalansen i huden, samtidig som hjelper til med å opprettholde den arret overflate som følge av kirurgi, brannskader og andre skader. Lover å lindre kløe og ubehag, og redusere misfarging av huden. Gjennomsnittspris: 80 reais.

Kjøp nå Skimatix

Kelo-cote: Den kan brukes til forebygging av keloid formasjon i kirurgi, traumer og brannskader. Det bør brukes for å redusere arrdannelse når såret er allerede lukket. Gjennomsnittspris: 215 real.

Kjøp nå Kelo-cote

Contractubex: Egnet for hypertrofiske arr og keloidal ved å begrense bevegelser, ubehagelig etter operasjoner, amputasjoner, brannskader og ulykker. Hovedmålsettingen er å forbedre utseendet på arr. Gjennomsnittspris: 45 reais.

Kjøp nå Contractubex

Ifølge Dr. Silvia, "de topiske hovedprodukter (ca. skader) er kortikosteroider og silikon gelform eller klebemidler. myke produkter som har en fuktighetsgivende effekt kan brukes til å massere arret, og dermed bidra til å myke opp det og å forbedre utseendet, dette inkluderer noen essensielle oljer som rose hofter, for eksempel, men de er ikke svært effektive. "

estetiske behandlinger

lokal radioterapi, silikonplater, kortikosteroidinjeksjoner, dekkende tape kortikosteroider, reduserende operasjoner, betatherapy (stråling), fotodynamisk terapi og kryokirurgi (frysing) noen andre alternativer tilgjengelige. Indikasjonen for hvert tilfelle må alltid gjøres av en hudlege. Møt noen metoder:

  • peeling: Den omfatter bruk av en kjemisk oppløsning på huden og som skrubber bekjempelse av visse hudtilstander omfattende, arr. Kontakten med denne løsningen med huden kan du fjerne og regenerere huden lag.
  • Kortison injeksjoner: De er rett type behandling for små keloider eller som er i tidlig utvikling. Medikamentet injiseres inn i lesjonen, intervallet fra fire til seks uker. Denne behandlingen reduserer størrelsen på arret og irritasjon.
  • Nye legemidler: for å unngå keloid selv før det er dannet, medikamenter slik som interferon, og Fluoracil Tamixofeno påføres skade kan være fordelaktig fordi de reduserer produksjonen av kollagen ansvarlig for overdreven vekst av arr.
  • cryosurgery: Det er frysing av lesjonen med flytende nitrogen for å redusere keloider, slik at det er mykere og mindre lettelse. Viktig å understreke at kan føre til bleking av huden, hvor det er brukt nitrogen.
  • Laserterapi: Den har svært effektive i lyn og reduksjon av keloid. Den består i å eksponere et laser arr "varm" ytterhud lag, epidermis og i dermis. Laseren beveger seg over arret og dermed fjerne den mest utsatte lagene, slik at mer naturlig og utsette nye lag av huden.
  • betatherapy: anbefalt i tilfeller av personer som skal gjennomgå et kirurgisk inngrep og har en tendens til å utvikle keloider. stråling er brukt på det sted hvor det var behov for kutt for å redusere risikoen for å se arrene.

hjemmelagde behandlinger for keloider

Selv om problemer med utseendet keloider ha genetisk opprinnelse, er det noen hjemmelagde oppskrifter for å forebygge og behandle utseendet på disse arrene. Viktigere er imidlertid at i henhold til hudlege Silvia Santilli er det ingen vitenskapelige bevis på nytten av disse behandlingene, og effektiviteten er lav. Det anbefales heller ikke utsettes for sol.

  • sandal pulver med rose vann: lage en pasta med disse ingrediensene og anvende den på arret hver natt til volumet begynner å redusere;
  • Sitronsaft: bland 1 ss rosenvann, 2 sitronsaft og 1 ss deler av landet suppe. Bruk denne blandingen på arret og massasje i 10 minutter. Skyll med kaldt vann. Gjenta tre ganger i uken;
  • Flere massasje alternativer: massere keloid med sitronsaft, honning, eple cider eddik fortynnet i vann eller essensielle oljer av calendula;
  • mat: Det er viktig å styrke immunsystemet ved å spise mat som er rik på vitaminene C og E, som virker direkte på huden restaurering.

Skjule keloid med sminke

I tillegg til de behandlinger i tilfelle av en nødsituasjon, kan en sminke med en god base, gul stift og pulver gi et deksel arret, bidrar til å jevne ut hudfarge å tilsløre ufullkommenhet. Dermablend grunnlaget for Vichy merkevare og korrigerende Dermacolor av Kryolan er sterkt anbefalt for tilfeller av arr å ha en effektiv sikring. Sjekk ut bildet nedenfor effekten av Dermablend makeup på sitt ansikt;

Salve for keloid: kjenner kremer og andre behandlinger som er tilgjengelig - Kvinner tips

Foto: Disclosure

Når du søker sminke for å dekke keloid, ikke legge for mye produkt fordi det kan gjøre med materialet akkumuleres og knitre. Bruk concealer og pudder av god kvalitet, vanntett og full dekning, så ett lag vil være tilstrekkelig. Hvis det anses nødvendig, bruke en primer først og fremst å sikre at produktet kjøle ned huden og varer lenger. Keloid med svært uregelmessig og høyt relieff er vanskeligere å skjule med sminke.

I videoen nedenfor, blogger Niina Secrets lærer hvordan du kan lage en sminke for å dekke kviser. I tilfelle av arr og keloid, er prinsippet det samme for å dekke med make. Så det er verdt å sjekke walkthrough og tips det å skjule arr og keloider i ansiktet eller andre kroppsdeler:

Husk at før du velger noen behandling eller salve, er det viktig å ta kontakt med hudlege. Bare den sakkyndige kan tyde på det beste alternativet for din type arr eller keloid.