5 tips for å organisere bøkene - Kvinner Tips

Foto: Thinkstock

Et par år har gått og studere alt materiale, inkludert bøker kjøpt over tid, ble kjørt hjem. Problemet er at oppbyggingen ikke var begrenset til en del av bare huset: bokhyllen kontoret er full, og det er bokser fulle av bøker spredt rundt i rommet.

I tillegg til materiale for studier og tekniske bøker, er det fortsatt matlaging, turisme eller de beste selgerne kjøpte sporen for øyeblikket, og du vet ikke hva jeg skal gjøre med dem. Og det er ikke bare mengden som plager. Mangel på organisasjon også hindre når den treffer det tvil, og du kan ikke finne den riktige boken for ikke å vite hvor han er.

Det er nettopp på dette punktet at du innser at det å lære hvordan å holde bøkene effektivt kan gjøre en forskjell. Så, sjekk ut 5 tips for å holde orden på dem.

1 - Rengjøring nå!

Det første trinnet er å velge det materialet du har på hånden. Gjennomgå alle bøkene nøye og være forsiktig, holde bare det som virkelig finne det nødvendig, og videresende resten for donasjon eller salg.

2 - Digital Library

Et annet tips for å spare plass i biblioteket installert hjemme er å digitalisere noen arbeider. Hvis du føler deg komfortabel med å bruke datamaskinen eller andre digitale enheter for lesing, bør du vurdere å skanne noen bøker. I slike tilfeller er det verdt å huske at et digitalt bibliotek må også organisasjonen for å forenkle søk. Så, opprette filer med fullt navn på arbeidene og ikke glem å skanne alle deler, inkludert deksler og baksider.

3 - Organisere etter kategorier eller temaer

Selv etter å ha skannet noen volumer, kan mengden av bøker fortsatt være stor. Hvis dette er tilfelle, organisert etter kategorier (fiction, non-fiction, lærebøker, barn) eller ved temaer (mat, reiseliv, religion) kan lette. Også ordne bøkene alfabetisk, tittel eller forfatter, kan også hjelpe.

4 - Skill bøker av farge

Det er også morsomme måter å organisere bøkene. Plasser bøkene i samsvar med fargene på dekslene kan være et godt valg, og la utseendet på mest morsom og avslappet sokkel. For å gjøre dette, celler for hver farge og deretter sette alle volumene i hyllene, men glemmer alfabetisk rekkefølge eller organisasjon etter kategorier eller temaer.

5 - Bruk bøker i hjemmet ditt

Hvis du etter alt dette mangel på plass er fortsatt et problem, slappe av. Velger å bruke bøkene i utsmykningen av huset, stablet på stuebordet, inne i en vintage koffert eller som glass topper støtte eller andre gjenstander.

Uansett hva du velger, er det viktigste tipset for å holde bøkene alltid ren og fri for støv. For å gjøre dette, må du rengjøre dem ofte med en tørr klut. Sørg også for at ble plassert i ventilerte steder slik at bøkene ikke blir våt og skadet.