Dyrke grønnsaker og krydder i hjemmet ditt - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Hvem liker å lage mat - eller i det minste å spise - vil alltid foretrekke, for eksempel en frisk basilikum til industrialisert. Men hvordan få grønnsaker og ferske krydder uten å måtte gå til messen hver dag? en mini-hage installert i hjemmet ditt Du kan løse dette problemet. Og ikke starte med unnskyldninger "men jeg bor i en leilighet" eller "Jeg har ikke plass til å plante" som enkle og praktiske ideer alle kan dyrke krydder.

Arkitekten og landskap designer Adriana Provença forklarer at mulighetene for mini-hage Det kan være små og enda uvanlig. "Hva en vinduskarm tjene perfekt å sette fire eller fem skip. Et hjørne i ditt område kan også huse frøplanter. Du kan våge og gjøre en vertikal hage i en korridor, "sier han.

Men enda viktigere er at området får direkte sollys (helst om morgenen), fordi plantene trenger minst fire timer med dagslys til å vokse. Også foretrekker frisk luft, men som ikke har en sterk vind strøm.

Materialene å komponere hagen er også enkel og rimelig. Man kan bruke små individuelle potter, laget av plast, keramikk eller leire. Du kan også bruke rektangulære bib bokser av plast og delt flere frøplanter i samme stykke. Disse boksene er stor når plassen er svært begrenset.

Og du kan bli enda mer miljøvennlig og naturlig og gjenbruke plastflasker eller aluminiumsbokser - de av sjokolade eller melkepulver - å gjøre sine fartøy. Men vær oppmerksom på muligheten for drenering av fartøyet, som om ikke tømt riktig, kan planterøttene råtne og arbeidet vil bokstavelig talt ned i avløpet.

Da er det på tide å investere i å berede grunnen for å sikre en sunn hage og konstant. Du kan kjøpe befruktet land eller gjøre en blanding av to aksjer i felles, mer en del av organisk kompost og en del sand, noe som vil lette drenering. Med denne myke blanding røttene finne veien til å vokse.

Velg frø som kan være gressløk, persille, basilikum, mynte, fennikel, sitronmelisse, etc. Det hele avhenger av din personlige smak og dens bruk også. Ordne dem i midten av forberedt land og vente.

For å opprettholde husk at du trenger å vanne mini plantasje hver dag, men bare nok til å fukte jorden, ikke suge pottene. Som for bruk av krydder, vedlikeholde med gjødsel og også en beskjæring for å fjerne visnet eller kvestet blader. Du vil sikkert få et kompliment mer tid til å tjene måltidet.