Hvordan organisere og arkivere dokumenter hjemme - Kvinner tips

Hvem har ikke sett ute i mange roller å fakturere et produkt som må tas for teknisk assistanse? Eller bruke tid og energi på jakt etter faktura kortet som vinner i dag og må betales uten å lykkes? Vel, de er situasjoner som stresser ut noen, men det kan lett unngås ved å følge noen nyttige tips hvordan man kan organisere dokumenter hjemme.

Det første trinnet er å organisere papirene for separate fag: regninger, personlige dokumenter, kvitteringer, selvangivelse og så videre. Et tips er å bruke forskjellige farger til mapper lagre dokumenter. Identifisere hver med etiketter, kan du ha for eksempel en mappe med "leverandørgjeld", en annen "betalte regninger" og kun ment for "personlige dokumenter".

Hvis mapper har faner, ta deg tid til å være mer konkret og opprette kategorier for hvert dokument. Mappen "betalte regninger" kan deles inn vann, strøm, kredittkort, condominium, telefon, skolepenger. Et annet forslag for mapper med skillevegger er til fil, først og fremst kontoer som skiller en måned.

vet hvor lenge å holde hvert dokument Det er en annen svært viktig tips. Husleien kvitteringer, kontoutskrifter og vann regninger skal oppbevares i fem år, det samme gjelder for eiendomsskatt og inntektsskatt. Allerede bøter, elektrisitet regninger, telefon og kredittkort må oppbevares i minst to år, som kan kreves av tjenesteleverandører i tilfelle du trenger å gjøre en klage, be om en revisjon eller endring.

For dokumenter knyttet til lincenciamento og obligatorisk bil forsikring, er tiden kortere, minst ett år. Roller forsikring, enten liv, bil eller hus, vilje og inventar i huset kan bli eliminert etter fornyelse eller oppgradering.

I tilfelle av fakturaer for høy verdi kjøp, elektronikk notater, teknisk assistanse kontrakter eller garanti og bil dokument, er det greit å holde disse dokumentene holdes inntil elementene er solgt, donert eller miste sin nytteverdi.

Et forslag er ved slutten av hvert år for å gjennomgå alle papirene for å vite hva som fortsatt er verdt og hva som bør gå til avfall. Bor holde unødvendige papirer bare tar opp plass og kan ende opp med å rote opp i tide til å se filene dine.

Tross alt separat og organisert, finne et sted å holde dokumenter hjemme. Det kan være en skuff et skrivebord hjørne, en å dele skap eller bruke organisere bokser. Det viktigste er ikke å overse organisasjonen, holde papirene i orden og alltid lokale i mapper lett tilgjengelig for å spare tid som du trenger i et dokument.