5 tips for å unngå å sløse med vannet - Kvinner Tips

Foto: Thinkstock

Mangelen på drikkevann allerede er merket av eksperter som den viktigste kilden til sammenstøt mellom landene i nær fremtid. Ifølge sosioEnvironMental Institute, Brasil står for ca 12% av all overflate ferskvann tilgjengelig på planeten - du må ta vare på denne "skatten" at dette beløpet ikke utløper raskt.

Selv om konsentrasjonen av ferskvann på brasiliansk jord er høy, er dens fordeling over hele det nasjonale territorium ikke like. Amazonas-regionen, som konsentrerer seg lav befolkning indeks, har 78% av tilgjengelig ferskvann, på grunn av Amazonas, ifølge instituttet, mens Sørøst, mye mer overfylt, har bare 6% av totalen.

For å bevare denne naturressursen, noen individuelle tiltak må iverksettes. Det er viktig å huske på at selv om det virker en dråpe i havet, innsats av hvert menneske er grunnleggende for å hindre misbruk av denne type ressurs.

1 - Bruk en bøtte i dusjen

Vente mens dusjen varmer nok for badet, rikelig med vann ned i avløpet uten å bli faktisk brukes. For å unngå dette avfallet, plassere en bøtte under dusjen, neste gang, på den måten blir du fange vannet som ville være ubrukelig - og du kan bruke den til noe nyttig.

2 - Capture regnvann

I En cisterne eller et fat plasseres i trauet kan gjøre verk i å fange opp regnvann. Hvis du ikke ønsker å tilbringe mye, velger en enklere og billigere system - noen innsats er gyldig i den forstand. Sjakten vil hjelpe deg å ta en større mengde vann hver storm.

3 - Gjenbruk

Når du tilbereder pasta, ikke kaste bort vannet som brukes. Plasser dørslag over en annen pott til å lagre vann, og etter den kjøler, vanne plantene dine med det.

Kjøkkenet, forresten, er et flott sted å utøve resirkulering av vann. Ikke bare brukes i pasta matlaging er nyttig, og når du vasker grønnsaker - Frukt og grønnsaker - du kan plassere en skål under dem, og deretter bruke alt det vannet ville bli kastet bort.

4 - Installer et system for å gjenbruke "gråvann"

Den grå vann er alt avløpsvann - det vil si, som har vært brukt en gang - som ikke inneholder kloakk, for eksempel vann som brukes i bading, vaske klær eller når du vasker hendene.

Det er profesjonelle systemer for å fange og gjenbruke dette vannet, som noen som sender dusj vann for å skylle toalettet. Men hvis du ikke ønsker å bruke på installasjon av et profesjonelt system, kan du bare bruke til å fange gråvann fra vaskemaskinen ved hjelp av bøtter, boller og selv tanken selv klær. Deretter, kan dette vann benyttes til å vaske fortau eller våte områder av huset.

5 - Ikke kast ut drikkevann

Det er for disse kopper og andre beholdere som er fylt med vann, som kan være glemt av huset. For å finne dem, ville det naturlige holdning spille ut innholdet, men det er verdt å tenke bedre: vanne plantene, for eksempel, kan være en god løsning for ikke å kaste bort H2O.