Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Sopp er allerede en del av kraften i mange mennesker, spesielt de som ikke spiser kjøtt og / eller de som prøver å følge mest mulig ut av et sunt kosthold. Den mest populære i dag er absolutt shitake og shimeji, sopp utover Paris (champignon).

Maria Luiza S. Moura, funksjonell ernæringsfysiolog, sier at sopp (som er spiselige) kan tas daglig og har helsemessige fordeler. "De er gode valg for vegetarianere - fordi de kan gå inn i stedet for kjøtt i noen oppskrifter -; De har god mengde protein og fiber, i tillegg til å ha lavt fettinnhold, og selv forslag for folk som er i et vekttap program. "

"For inneholder proteiner, sopp å opprettholde vev. Hvordan er kilder til fiber, de hjelper i riktig funksjon av tarmen, hjelper kontroll kolesterol og kan selv fremme vekttap ved å redusere fettopptaket og fremme økt metthetsfølelse, "legger Maria Luiza.

Velsmakende, sopp kan anvendes i varme eller kalde preparater og er superversáteis.

Sjekk gode oppskrifter nedenfor - noen enkle, noen mer forseggjort - og legge disse deilige matvarer i kostholdet ditt!

Les også: 20 oppskrifter på forskjellige salater og kreative

Oppskrifter med sopp shimeji

1. Enkel shimeji: velsmakende, shimeji har få kalorier og er veldig enkel å tilberede. Det er vanligvis funnet på salg i skuffer, kommer i "blokker" alle grudadinho, ser ut som en blomkål. Det første du må gjøre er å skille de "kronbladene" for dette, bare trekke med hendene selv.

2. shimeji smør: Snack tips for når du er underholdende venner hjemme, for eksempel. Den kombinerer godt med en kald øl, inkluderende. Du vil bruke shimeji, usaltet smør, soyasaus, østerssaus (valgfritt) og gressløk.

3. risotto shimeji: velsmakende oppskrift for en lunsj eller middag for to, for eksempel. Hvis ønskelig kan shimeji sopp erstattes av Paris, shitake eller funghi.

4. shimeji i papillote: svært velsmakende og lett å lage. Bare bare ris til å følge! Du kan bruke smør eller margarin, men denne oppskriften bruker oljen tid til å bake, og deretter antyder finish med en duskregn av olivenolje og ristet sesamolje.

5. Escondidinho shimeji: en mer forseggjort fatet med sopp, men uten å miste funksjonalitet. Inntektene ble brukt i stedet for yams kassava. Men du kan gjøre Escondidinho med kassava, yams, taro, og til og med poteter, bare velge hvilken tuberkel du foretrekker!

Les også: 31 oppskrifter fra en pott bare for dem som hater oppvasken

6. Miniabóbora med shimeji ricotta: resulterer i en sunn rett, velsmakende og godt presentert. Å følge, spissen er en grønn Saladinha.

7. Braised shimeji, shitake og brokkoli: den inntekts fått mye smak med to typer sopp og mer farge med brokkoli. Ristet sesamolje gir et orientalsk preg. Tips for en rask og sunn middag!

8. Burger shimeji: sprø på utsiden og saftig på innsiden, er løftet en hamburger med enestående tekstur og smak. Det tar ganske mange ingredienser, og det tar en stund å bli klar, men til slutt er det verdt innsatsen.

9. Mass til shimeji saus: pasta er alltid wildcard for dagene som ikke har mye tid (eller tålmodighet) til å lage mat. Denne oppskriften er bare et hint til å innovere fatet, rett og slett.

10. risotto shimeji, brie og druer: kombinasjonen av shimeji med grønne druer er eksotisk og perfekt. I tillegg til disse ingrediensene, vil du bruke trær ris, løk, smør, hvitvin, grønnsaksbuljong, revet parmesan, terninger brie, salt, pepper og muskat.

Les også: 55 risotto oppskrifter for å imponere på kjøkkenet

11. Quibe shimeji og gresskar: Enkel vegetarianer kebab å lage og velsmakende. God variasjon for dag til dag, og kan perfekt følge en kyllingfilet eller grelhadinho fisk. For vegetarianere, går det veldig bra med en grønn Saladinha.

12. gresskar fylt med shimeji og storfekjøtt: godt tips for når underholdende venner hjemme. Du vil bruke minimorangas, de shimeji, smør, kremost, biff, løk, rømme, soyasaus og vegetabilsk olje.

Shitake sopp oppskrifter

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

13. Pasta med shiitake, shimeji og Nira: en lett, frisk og rask oppskrift. Utmerket valg for vegetarianere eller veganere (i dette tilfellet, bør erstatte smør med olivenolje). Også godt tips for de som følger den "andre uten kjøtt."

14. mignon og shitake risotto: flott kombinasjon, noe som resulterer i en deilig rett, godt tips for en helg lunsj. For de som ikke spiser kjøtt, kan biffen slettes og oppskriften vil fortsatt deilig.

15. Burger med karamellisert løk og shiitake: utbyttet er fire porsjoner, og fremstillingen er enkel. Resultatet er en snack "gourmet", annerledes og svært velsmakende. Gode ​​tips for når du mottar venner hjemme på en lørdag kveld.

16. Bobo shitake: rett uten kjøtt, annerledes og velsmakende. Oppskriften gir for fire personer som spiser godt. For å følge den gode gamle ris (kan være hvit, brun).

17. shiitake risotto og gorgonzola: vegetarianere forslag, spiss for den "andre uten kjøtt". Du vil bruke trær ris, porcini secchi (valgfritt), shitake secchi, grønnsaksbuljong, tørr rødvin, løk, hvitløk, olivenolje, gorgonzola smør og ost. Resultatet er en deilig rett, en utpreget smak.

18. shitake saus: perfekt for en god pasta. Du trenger dehydrert shitake, rømme, salt, smør, løk og revet parmesan (å følge massen).

19. Brokkoli med shitake: lett, rask og enkel oppskrift på dager når du ikke har mye tid eller mye lyst til å lage mat. Du vil bare bruke liten brokkoli, fersk shitake, smør, soyasaus, olivenolje og sort pepper rike.

20. Yakisoba shitake og grønnsaker: kinesisk matrett godt kjent i Brasil, i dette tilfellet, tar ikke kjøtt. Oppskriften krever litt tålmodighet, men resultatet er stor. Du bruker eller soba nudler for yakisoba, shitake, ninja brokkoli, grønne bønner, gulrøtter, Chard, grønnsaksbuljong, hvitløk, maismel, soyasaus, sesamolje, salt og sukker.

21. Suppe av gresskar og shiitake: oppskrift for en kremaktig suppe gresskar og shiitake, krydret med ingefær og soyasaus, og en ristet sesamolje berøring. En fryd for kalde dager.

22. Tagliatelle med spinat og shitake: er en fryd med en havremel hvit saus. Det er en komplett fatet, annerledes og svært velsmakende. Godt forslag for en søndag lunsj.

23. shitake bakt i kokos: en annen presentasjon. Utbyttet er for to personer. Du vil bare bruke fersk shitake, kokosmelk og salt. Du bør drikke kokos vann og fjerne "dekke" den. Etter at sopp og andre bestanddeler er plassert på innsiden av kokos.

24. shitake salat og aubergine: sunn og med ansiktet til sommeren oppskrift. Du vil bruke rakett, shitake, mandler, Dijon sennep, asparges, olivenolje, salt, pepper, soyasaus og aubergine.

25. salte shitake Mousse: perfekt oppskrift for de som elsker sopp og ønsker å gjøre en matbit eller annen inngang. Det er lett å lage og kan tilberedes på forhånd for å få venner.

Oppskrifter med sopp Paris (champignon)

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

26. Kylling ris og champignon: er ikke kalt risotto fordi den bruker vanlig ris, men det er veldig kremaktig, som en risotto. Gode ​​tips for en helg lunsj.

27. Mushroom Bruschettas Paris: skarp og veldig enkelt å gjøre. Ideelt for deg å tjene i entradinha lunsj og middag. Du kan også tjene dem etter en grønn salat eller potet suppe.

28. Mushroom Risotto Paris oppskrift uten animalsk protein og utrolig deilig. Du trenger bare trær ris, grønnsaksbuljong, løk, sopp Paris, ost, litt musserende vin, smør, olje, salt og sort pepper rike.

29. gratin sopp: utbyttet er seks porsjoner og forberedelse er lett. Du vil bruke poteter, melk, tørr hvitvin, usaltet smør, ekstra virgin olivenolje, fersk sopp (shiitake, shimeji, Paris), salt, svart pepper og muskat rike. Resultatet er en annerledes og deilig rett.

30. Mushroom marinert Paris: type oppskrift som kan være forberedt på forhånd, noe som gjør "logistikk" mye enklere på festdager, eller enda litt middag med venner. Soppen bør være forberedt på minst en dag før servering. Etter denne tid i kjøleskapet, er smaken mer raffinert, og de vil være klar til å bli spist med toasts eller forbedre salater.

31. Mushroom fylt Paris: perfekt oppskrift for å tjene som inntreden i en fin liten middag. Sopp er vakker, med en sofistikert utseende og forberedelse er veldig rask. Det er også en god sporing alternativ.

32. Mushroom Fried Paris: velsmakende, sunn og praktisk alternativ. Det kan være ledsaget av en god salat blader og cherrytomater. Utbyttet er en kjele med ca. 15 cm i diameter.

33. squash og sopp risotto kombinasjonen av squash med sopp som resulterer i en perfeksjonering av smaker. Den oppskriften gir fire porsjoner godt servert.

34. palmetto og sopp Risotto Paris: kombinasjon av håndflaten og sopp er stor, spesielt når den plasseres i et risotto. Å følge, en tørr rødvin. Godt forslag for en vinternatt.

35. Sopp panerte Paris: en oppskriften serverer en til to personer. Paris ble brukt store sopp å tjene som akkompagnement. Men du kan også anløpe den lille og tjene både som et akkompagnement eller som input.

36. kyllingfilet med soppsaus: enkle å lage, smakfulle og enkle ingredienser. Får en mer sofistikert luft på grunn av champignon. Det er en deilig rett for en familie lunsj, for eksempel.

37. bakt fisk med sopp: en fisk gjort i ovnen dekket med en blanding av sopp, løk, hvitløk, tomater og urter braisert i olje. Det er annerledes og deilig.

38. Zucchini Quiche, ostemasse ost og sopp: det er ikke vanskelig å gjøre, er forskjellig og er en fryd. Massen ble brukt, var det samme laget for en kylling sektor, også lett å tilberede og svært velsmakende.

Disse og andre deilige oppskrifter med sopp kan inkluderes i menyen når du vil ha en mer elegant og annerledes parabolen. Allsidig, de selv tilbyr helsemessige fordeler når det forbrukes riktig (som indikerer en ernæringsfysiolog, helst). God appetitt!