Spironolakton: hva det er og hva er dens indikasjoner - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Navnet er lang og noe komplisert, men Spironolakton er en del av klassen av diuretiske medikamenter er en av de klasser som benyttes i medisin og er angitt i en rekke sykdommer så som hypertensjon, hjertesvikt, levercirrhose etc.

Legg merke til at det finnes forskjellige typer diuretika, men til tross for de forskjellige virkningsmekanismer, har alle en ting felles: de øker eliminering av natrium (salt) og vann i urinen.

Følgelig er diuretika spesielt indikert for behandling av hypertensjon og ødem (hevelse) - problemer i forbindelse med overskudd av salt i kroppen, og som en konsekvens årsak vannretensjon.

Indikasjoner og funksjoner i Spironolactone

Spironolakton (Aldactone®, Spiroctan®, Diacqua®) er et kaliumsparende diuretikum og antihypertensiv oral administrering, noe som gjør at væskevolumet av legemet og minuttvolum.

Legg merke til at en av de bivirkninger av andre diuretika (furosemid og tiazider) er nedsatt kalium av overskytende urin tap. Allerede spironolakton, som er en besparelse av dette mineralet, fungerer ekskresjon av natrium- og kalium-ekskresjon avtagende - meget viktig for de som har lav kalium og farlig for de som har den høy.

Den Spironolakton virker også ved å hemme en hormonet aldosteron, som da økes, forverret hjertesvikt og cirrhose, slik at det er mye brukt ved behandlingen av disse to sykdommer.

Indikasjoner på Spironolakton, i henhold til pakningsvedlegget er:

 • essensiell hypertensjon;
 • ødematøse forstyrrelser slik som ødem og ascites av kongestiv hjertesvikt;
 • levercirrhose;
 • nefrotisk syndrom;
 • idiopatisk ødem;
 • Som tilleggsbehandling ved ondartet hypertensjon;
 • I hypokalemi når andre tiltak anses upassende eller utilstrekkelig;
 • Profylakse av hypokalemi hos pasienter som tar digitalis eller når andre tiltak er utilstrekkelig eller upassende.
 • Diagnose og behandling av primær aldosteronisme.
 • pre-operativ behandling av pasienter med primær aldosteronisme.

Kontraindikasjoner og advarsler

Spironolakton: hva det er og hva er dens indikasjoner - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Også i henhold til den informasjonsbrosjyre av stoffet, er spironolakton kontraindisert ved akutt nyresvikt, betydelig reduksjon i nyrefunksjon og hyperkalemi anuria, Addisons sykdom eller hypersensitivitet overfor komponenter i formuleringen.

Siden Spironolactone er et kaliumsparende vanndrivende, er det verdt å merke seg at administrasjonen av kaliumtilskudd eller andre kaliumsparende midler anbefales ikke fordi det kan føre til hyperkalemi.

Kvinner bør fortelle sin lege om forekomsten av graviditet under behandling eller etter at det slutter. Og likevel, hvis du ammer.

Den Spironolactone kan samhandle med andre medisiner, så det er viktig å informere legen hvis du gjør bruk av et annet middel.

Ved uønskede reaksjoner som kvalme, tretthet, svimmelhet, tretthet, hodepine, brystsmerter, ubehag, utslett, feber, forvirring, impotens og menstruasjonsforstyrrelser, er det også viktig å informere legen.

Som med alle medisiner, må alle andre retningslinjer for bruk av spironolakton bli vedtatt av lege og følges strengt av pasienten.

sivile effekter

De mest vanlige bivirkningene av spironolakton er økt kalium, gynekomasti (godartet eller ondartet svulst som fører til vekst av brystene hos menn) og menstruelle uregelmessigheter.

Spironolakton X kvinnelig fruktbarhet

Marcello Valle, spesialist i Human Reproduction og direktør for klinisk Origen (RJ), påpeker at det finnes ingen studier som er knyttet til Spironolactone med nedsatt fruktbarhet hos kvinner. "Begynnelsen av spironolakton kan være forbundet med endringer i menstruasjonsmønster, men det er en midlertidig tilstand og forbedrer raskt og spontant", sier han.

"Selv innenfor faget fruktbarhet, er spironolakton blitt brukt som en behandling av hirsutisme (overskudd kroppshår), svært vanlig symptom hos pasienter med polycystisk ovariesyndrom og andre eggløsnings lidelser," legger eksperten.

Espirinolactona i behandling av akne

Spironolakton: hva det er og hva er dens indikasjoner - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

I noen tilfeller, eksperter bruker spironolakton lignende stoff i behandling for akne gjennom piller.

Husk at akne er en sykdom i pilosebaceous hårsekken, som vanligvis oppstår i følgende områder: ansikt, nakke, rygg og bryst. Og espirinolactona deretter brukes i tilfeller av polycystisk ovariesyndrom - når eggstokkene øker hormonproduksjonen og blod nivåer av det mannlige hormonet, en av hovedansvarlig for akne.

Stoffet gir gode resultater i behandling mot akne, men kan gi noen bivirkninger:

 • malaise
 • kvalme
 • svimmelhet
 • kramper
 • hodepine
 • bryst~~POS=TRUNC smerter~~POS=HEADCOMP

Det er verdt å huske at bruk av dette stoffet kan føre til endringer i menstruasjonssyklusen. For å bruke den, må du medisinsk overvåking.

Nå har du nøkkelinformasjon om Espirinolactona, men husk at noen spørsmål om dette eller andre rusmidler bør utbedres med en lege!