Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Bor med en tett nese er en av de mest kjedelige og irriterende ting som kan skje. Så, når noen er i denne situasjonen, den raskeste idé som kommer til hjernen til å søke lindring er å ty til decongestants sera.

Imidlertid kan ukritisk bruk av legemidler uten lege være svært farlig for helsen. Dermed er det verdt å oppsøke ikke-medikamentelle naturlige alternativer.

Noen tips bidra til å forebygge og avhjelpe problemet, slik som å unngå bruk av air condition, holde en tilkoblet luftfukter ved siden av deg, la luften sirkulere godt av miljøet, holde seg hydrert drikke rikelig med vann og fukte nesen med saltvann . I tillegg til å blåse nesen på riktig måte i stedet for å trekke fluider inn.

Hvis du fortsatt følge disse tipsene, problemet vedvarer, hvorfor ikke prøve et hjem bøte for å rense nesen? Sjekk nedenfor noen ideer og erfaringer.

1. Steam

Dampen bidrar til å decongest den har beroligende effekt på nasal slim, og dermed hjelper deg å bli kvitt raskere enn blokkerer nesen. Varmt vann og legg den i en bolle å være forsiktig med å brenne. Pakk hodet med et håndkle for å fullt cubrir bollen og hodet sammen. Puste normalt sensing damp nå ansiktet ditt. Ikke legg ansiktet rett ned i vannet og ta ekstrem forsiktighet hvis det er for varmt.

Les også: 8 hjem rettsmidler som du trenger å vite

2. varm komprimere

Putene har også en effekt som ligner på damp. Hvis du foretrekker å lage en kompress enda kraftigere, i stedet for å bruke bare varmt vann, lage en ingefær te (med naturlig ingefær - ikke te klar) og bruke den i puten. Legg deg ned og plassere den på ansiktet hvor temperaturen er egnet for deg ikke brenne og la stå i 15 min. Ingefær har anti-inflammatorisk egenskaper, noe som ytterligere bidrar til å decongest nesen.

3. Varm te

Ta varme drikker også bidrar til å lindre tett nese. Forbered mentol te som myntete og salvie. I tillegg til å lindre, vil de holde kroppen hydrert, som bidrar til å eliminere tid slimet og kan puste normalt.

4. Hvitløk

Hvitløk har naturlige antivirale egenskaper, så spiser det med en viss frekvens er en god måte å unngå problemet. Men hvis nesen er allerede overbelastet, er forslaget om å utarbeide en sterk te av hvitløk og ta det i løpet av dagen.

5. Apple Cider Eddik

Apple cider eddik bidrar til å tynne ut slimet og la den bli eliminert fra kroppen raskere. Legg en spiseskje eddik til et glass vann og drikke for å lindre ubehag i nesen. En annen idé er å blande 2 ss eddik med en skje honning i varmt vann og rør godt å glatte. Du kan ta disse blandingene 2-3 ganger om dagen.

6. eukalyptusolje

Takket være sin decongestant og anti-inflammatoriske egenskaper, er eukalyptusolje et stort ally av dem som lider av nesetetthet. Du kan dryppe noen dråper av den på et lommetørkle og pust inn et par ganger om dagen, kan du dryppe noen dråper på badet før du tar et varmt bad eller dryppe to dråper på puta før sengetid.

Les også: Ginger te: hjelper deg å miste vekt og gir flere helsefordeler

7. Tomato juice

Tomater er rike på vitamin C, ideelt for å holde immunsystemet oppdatert og lindre betennelse som blokkerer nesen. Bland en kopp tomatjuice, en teskje av hvitløk, sitron og litt selleri salt. Kok og drikke juice på 2x i dag.

8. Cayenne Pepper

Bruk cayenne pepper i matlaging eller lage te med krydder å få det beste ut av sine anti-inflammatorisk egenskaper.

9. Fenugreek (bukkehornkløver)

Bukkehornkløver er også en naturlig anti-inflammatorisk som du kan bruke til å lindre tett nese. Lag en te med bukkehornkløver frø, da filter for å fjerne dem og bruker det for å rense nesen.

10. Selvmasser

En annen idé som kan bidra til å lindre ubehaget er selv-massasje i området mellom øyet og nesen, noe som gjør litt press. Den massasje vil bidra til å redusere smerte og stimulere blodsirkulasjonen på scenen.

Det er verdt å merke seg at en lege er avgjørende. Spesielt hvis du har dette problemet med en viss frekvens, da dette kan være et tegn på andre komplikasjoner. Ta vare og forbedringer!

LES OGSÅ: Bli kvitt kløende hodebunn med 8 hjem rettsmidler