prevensjon injeksjon: 12 spørsmål besvart av gynekologer

Foto: iStock

Prevensjon injeksjon består av injiserbare hormoner som er anvendt månedlig eller hver tredje måned i gluteal-, som ønsker å unngå graviditet.

Denne metoden er ideell for de som glemmer å ta en pille hver dag eller kan ikke bruke p-piller for medisinske råd. Videre har den en lavere kostnad.

Men ikke alle er fordeler. Den prevensjonsmiddel injeksjon kan føre til at noen bivirkninger, samt gjøre det vanskeligere graviditet selv etter seponering.

Gynekolog og fødselslege Rodrigo da Rosa Filho, en spesialist i menneskelig reproduksjon, forklarer bedre argumenter for og imot, den riktige måten å bruke injiserbare prevensjons og avklare andre spørsmål angående denne metoden.

Hvordan det fungerer og for hvem det er angitt?

prevensjon injeksjon: 12 spørsmål besvart av gynekologer

Foto: iStock

Prevensjons injeksjon bør bare tas dersom det er faglig veiledning. Denne indikasjonen tar hensyn til flere faktorer, som for eksempel helse, intoleranse for visse typer hormoner, vaner og selv livsstil. "Blant de månedlige injeksjon, oral contraceptive pille eller plaster, er den grunnleggende forskjellen mer i form av søknaden. Og endrer praktisk, siden glemme er et svært vanlig problem. Men effektiviteten er den samme, "sa legen.

Les også: Fordeler og ulemper å utsette menstruasjonen

Søknaden bør alltid gjøres i apotek, er det en intramuskulær applikasjon. Ifølge legen er det svært smertefullt. "Det gjør vondt bare hvis mistolkes", sier han.

månedlig injiserbare prevensjons x kvartals

prevensjon injeksjon: 12 spørsmål besvart av gynekologer

Foto: iStock

Gynekologen forklarer også at det finnes to typer av injiserbare metoder. En administreres månedlig med kombinert hormon (avledet fra progesteron og østradiol), syntetiske, som har de samme egenskaper som prevensjonsmiddel og klebemiddel.

Den brukes av tenåringer ofte glemmer tabletten har også mindre bivirkninger, spesielt gastrointestinale, som kvalme. "Dette injeksjon er brukt hver 30. dag, på samme dag i måneden. Den første skal brukes på den første dagen i menstruasjonen. Og syklusen er normal, uten noen endring, "sier han.

Den andre har kvartalsvis søknad. Dens sammensetning er basert progestin-bare (i likhet med naturlig progesteron) uten østrogen. "Det har fordelen av å ikke ha kontraindikasjoner. Inkludert er mye brukt i postpartum perioden fordi ikke forstyrrer ammingen. Men har den ulempen av å øke oppbevaring over tid, "sier Rodrigo.

En annen annen funksjon i kvartals injeksjon er at kvinner ikke menstruere. "Det er angitt i saker som vi ikke vil pasienten menstruere, som i endometriose." Han sier.

Les også: Mangel på seksuell lyst: mulige årsaker og hvordan å komme seg rundt situasjonen

mulige bivirkninger

Den månedlige injeksjon, på grunn av de kombinerte hormoner, har den samme risiko som pillen eller plaster, slik som trombose, hjerteinfarkt, slag, leverproblemer. Det endrer ikke uavhengig av administrasjonsvei, dvs. om det er muntlig eller injeksjon.

Så det er en metode kontraindisert for de med en predisposisjon for noen av disse problemene, og også for røykere. Kvinner som ammer kan heller ikke bruke metoden fordi det er forstyrrelser.

Kvartalsresultat noensinne injeksjon ikke har noen av disse kontraindikasjoner, fordi det har ingen østrogen i sin sammensetning.

Flere spørsmål besvart

prevensjon injeksjon: 12 spørsmål besvart av gynekologer

Foto: iStock

Før du velger en injeksjon prevensjonsmetode, er det viktig å vite mer om det, dets fordeler, ulemper og risiko. Gynekolog og fødselslege Rodrigo da Rosa Filho besvarer noen vanlige spørsmål.

injiserbare prevensjons fetende?

Les også: Menstruasjon: eksperter avklare de viktigste tvil om perioden

Ja. Injeksjonene har større mengder av hormonet som forbedrer væskeretensjon. Så enhver kvinne som begynner å gjøre bruk av injeksjoner er underlagt få mer vekt, men det varierer også fra etat til etat.

Min menstruasjonssyklus vil endre seg med injeksjonen?

Det avhenger. I månedlig injeksjon personen fortsatt mensen månedlig. I kvartalet er det ingen menstruasjon.

Injeksjon unngår bruk av kondomer?

For å forebygge seksuelt overførbare sykdommer, nei. Kondomet er fortsatt nødvendig. Men for prevensjon injeksjon er svært effektiv.

Les også: Møt hormoner som brukes i p-piller

Jeg begynte å ta injeksjonen denne måneden, er jeg beskyttet?

Ja. Effektivitet er første gang siden tar injeksjonen.

Når jeg blir gravid etter å stoppe injeksjoner?

Den månedlige forstyrrer ikke fruktbarhet. Hvis du sluttet å ta den følgende måneden allerede tilbake til normal syklus og allerede har graviditet sjanser i neste syklus. I kvartalet, etter avsluttet bruk, kan det ta seks måneder til ett år for kvinnen til eggløsning igjen og mensen. Så det er kun indisert i svært spesielle tilfeller.

Glemte å ta på en dag, har et problem å ta sent?

Hvis du glemmer, har du opp til tre dager fra hverandre for å ta igjen uten risiko. I kvartalsrapporten er enda mer stillegående, med en mer fleksibel sikt.

Hvis jeg ønsker å stoppe menstruasjon, ingen måte?

I tilfelle av injeksjon, kan det stoppe menstruasjon, fordi det ikke er ønskelig å bruke mer enn én per måned. Hvis du ønsker å ikke mensen, dette er ikke en god metode.

Hvor lenge kan jeg bruke den injiserbare prevensjons?

Har ingen frist for bruk av månedlige injeksjon. Hvis du føler deg vel, ingen kontraindikasjoner, kan du alltids bruke. Du kan begynne i ungdomsårene og gå til pre-menopause fase. Men kvartals kan brukes i opptil tre år, fordi det kan føre til osteoporose.

Hvor mye koster hver injeksjon?

De månedlige kostnadene rundt 30 reais, en mye lavere verdi i forhold til andre metoder. Ifølge legen, mange kvinner velger injeksjon på grunn av kostnadene. Kvartalsvis går i ca 40 reais, er det enda billigere.

Den bemerker at kun en lege kan vurdere hvert enkelt tilfelle og foreskrive den beste prevensjon for å unngå skade på helse.