Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

De fleste mennesker ønsker å vise et vakkert smil med sunne hvite tenner. For dette, hygiene, som å pusse tennene alltid etter måltider og tanntråd er avgjørende.

Men faktum er at å opprettholde hvite tenner er ikke alltid lett. Med passering av tid, de selv har en tendens til å mørkne og bli farget naturlig.

William Frossard, tannlege som spesialiserer seg på Estetisk Dentistry, Doctor of Periodontology, Master of Dentistry, Protetikk spesialist og professor og koordinator for fordypningsemne i klinisk protetikk (UERJ) sier at tennene mørkere på grunn av flere faktorer. "Som biotype, for eksempel. Noen mennesker har flere gule tenner og andre, mer hvitt - et faktum som vil være knyttet til den genetiske faktoren, "sier han.

"Medisiner som tetrasyklin - et antibiotikum som er mye brukt én gang - har en tendens til å flekke tennene, særlig når de brukes i barndommen. Trauma, for eksempel tenner som har lidd noen form for traumer og hadde en blødning i dem pleier å få mørkere over tid, "legger eksperten.

Også: "forfall, alder, vaner som sigarett, matinntak og pigmenterte drikker som vin, sjokolade, brus i overkant, akselerere den naturlige prosessen med mørkere tennene," legger Frossard.

Les også: 10 matvarer som flekker tenner

Ikke tilfeldig tannleger kontorer får flere og flere pasienter på jakt etter en hvit og feilfri smil. "Tannpleiebleking indikeres når pasienten har mørkere eller gulnet tenner. Minimumsalderen er vanligvis 16 år (alder, slik at pasienten er i alle lukkede tann spisser). Jo eldre pasienten er, desto mindre effektive teknikken ", forklarer eksperten.

Frossard understreker at pasienten ikke må vente til tennene er farget eller for mørkt til å velge en whitening behandling. "Fra det øyeblikket pasienten føler seg komfortabel med fargen på smilet ditt, er det på tide å rydde opp."

Typer profesjonelle tannbleking

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det er ekstern og intern bleking bleking. Nedenfor vet du forskjellene mellom dem:

intern bleking

J. Ax Tatiane Buscarilli, forklarer tannlege Sorridents den indre tannbleking består i å påføre et bleke gelen inne i den koronare delen av tannen. "Det er en åpning bak tennene, hvor blekingen materiale avsettes. Denne teknikken er egnet for endodontisk behandlede tenner misfargede tenner av metall tilfeller av traumer reaksjon, "sier han.

Tannlegen legger til at denne gel bør endres ukentlig til den når ønsket resultat, respektere den maksimale periode på to måneder.

Juliana Rossi, i kosmetisk tannbehandling tann ekspert, påpeker at blekingen kan anvendes på basis av hydrogenperoksid, karbamidperoksid eller natriumperborat. "Teknikken er den 'walking blekemiddel', der produktet og det er inne i tannen virkende og pasienten tilbake etter en uke eller fem dager er plassert, og sammen med tannlegen vurdere om å bytte produktet og gjøre om" legger han til.

"Et trekk ved denne teknikken er å være uforutsigbar: kan ikke være sikker på at tannen vil være lik fargen på andre tenner", sier Juliana.

Den tekniske verdien, ifølge Juliana, som går fra R $ 700 til R $ 1500 per tann.

ekstern bleking

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den eksterne hvithet, slik som forklart Juliana, er en teknikk der bleking gel av side "ut" av tannen er plassert. "For en kjemisk reaksjonsprosess, frigir gelen fri oksygenradikaler, som passerer gjennom emaljen lag (utenfor laget av tannen) vil bryte og strengen av pigmenter i små molekyler (vann og karbondioksyd) og kast dem ved diffusjon. Denne effekten er kumulativ, det er, vil tannen rydde hver ny kontakt med bleking ", sier han.

Ekstern bleking kan deles i dag i tre teknikker:

1. kontoret bleking

Valéria Baraldi, forklarer tannlege at denne type bleking er gjort i tannlege der tannlege gjelder en beskyttende barriere og gingival gel på tennene. "Denne gelen er i kontakt med tennene i ca en time; Det kan da bli fjernet. Vanligvis får vi gode resultater med to eller tre økter, "sier han.

Ifølge Juliana, det gjennomsnittlige beløpet belastes i denne type bleking går fra R $ 1000 til R $ 2500. "Og tiden for å bli slengt varierer i henhold til pasientens kosthold og munnhygiene. Men i gjennomsnitt, folk er glade for ett og et halvt til to år, som bestemmer sammen med oss ​​gjør en 'touch-up' i tannbleking år - noe som kan løses på en uke, "sier han.

2. hjemmelaget Bleking

Frossard forklarer at hjemmet bleking er å bruke en silikonavtrykksskjeen der pasienten plasserer seg bleking gel i lavere konsentrasjon, og passer inn i munnen. "Normalt anbefaler vi at pasienter bruker om natten mens du sover. Slik bleking varer ca tre uker, og utvide mer eller mindre avhengig av respons og tann farge intensitet enn pasienten ønsker "sier han.

"Når vi gjør hjemme bleking bruker vanligvis karbamidperoksid eller hydrogen peroxide med ulike prosenter i hvert tilfelle," sa eksperten.

Juliana sier at dette er en av de eldste teknikker, med svært tilfredsstillende resultat og en lav følsomhet rapport. "Det er veldig godt egnet for de aller fleste av pasientene. Stadig gels passer pasientens liv slik at de har lettere for daglig bruk. Vi gels å bo fire timer i kontakt med tannen, men kan forbli åtte timer, og slik at pasienten kan sove med styret. For de som ikke tilpasser seg dette oppholdet, det geleer som kan være 20 til 30 minutter, "forklarer han.

Ifølge Juliana, det gjennomsnittlige beløpet belastes går fra R $ 1000 til R $ 1500. "Tiden tas på nytt vil i henhold til pasientens kosthold og munnhygiene, men i gjennomsnitt folk er glade for ett og et halvt til to år i år når de bestemmer seg sammen med oss ​​lage en 'touch-up' i bleking."

3. Laser Whitening

Denne fremgangsmåten, i henhold til Valeria, er svært lik Kontor bleking "men aktiverer det klarings gel med laser, noe som øker permeabiliteten av gelen i mellomrommene mellom emalje prismer, noe som gjør den mest intense whitening".

Tatiane påpeker at i bare to eller tre økter bleking er klar. "Tannlegen gjelder en gel (med mye høyere konsentrasjon av hjemmelaget produkt til gel) og det blir aktivert med laserlys. På grunn av denne foreningen gel + laser, og på grunn av høyere konsentrasjon, ser vi en mer tilfredsstillende resultat enn hjemmelaget ", sier han.

Den gjennomsnittlige beløpet belastes, ifølge Juliana, som går fra R $ 1500 til R $ 2500. Og tid til å bli slengt også varierer i henhold til pasientens vaner, men generelt folk er fornøyd for et og et halvt år til to år før de trenger for å lage en "retusjering".

Merk at du også kan knytte to typer bleking, som gjøres på kontoret med hjemmelaget, å intensivere resultatene. "Du kan gjøre, for eksempel en eller to treninger og i intervaller, hjemmet bleking. Varigheten av bleking vil avhenge av forventet resultat, men i gjennomsnitt er fire uker, "sier Juliana.

På verdiene av behandlinger generelt, understreker Frossard som varierer i henhold til vanskelighetsgrad, tid. "Men vi kan kalle en variabel som varierer fra R $ 1000 til R $ 3000," legger han til.

Du kan bleke tennene hjemme?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Mange mennesker ønsker å være i stand til å bleke dine egne tenner hjemme uten behov for å velge en profesjonell teknikk. Men gjør dette er mulig og anbefales? Det er risiko, for eksempel bruke natron på tennene? Og hydrogen peroxide? Noen tannkrem og munnskyllevann kan fungere som bleking? Hvithet klebestrimler er også effektive? Disse er de viktigste spørsmål om emnet, og under, de profesjonelle avklare.

natron

Valeria forklarer at noen mennesker bruker natron som tannkrem for å bleke tennene. "Men det betyr ikke fremme det samme bleking som hva som er gjort på kontoret, baking bare fjerner overflate emalje flekker", sier han. I tillegg er det risiko i å bruke denne type produkt. "Hvis de bruker for ofte, kan det være en emalje slitasje og kan føre dentin følsomhet," legger han til.

hydrogenperoksyd

Juliana bemerker at det ikke er anbefalt å bruke hydrogen peroxide å bleke tennene. "Dette stoff kan i betydelig grad endre pH-verdien i munnen, forårsaker og forverrer eksisterende skader potensielle problemer, slik som gingivitt og følsomhet. I tillegg kan bruk uten grunn balansering føre til flekker tenner og enda mer ubehagelig utseende enn enkel gulning".

"Denne typen stoff kan anbefales i noen tilfeller til pasienter med problemer som periodontal sykdom, alvorlig tannkjøttbetennelse, der det er anaerobe bakterier og oksygen som finnes i produktet bare 'drepe' disse bakteriene og hjelper sykdommen, men det skal alltid være anbefalt av en profesjonell ", sier Juliana.

Tannkrem og munnskyllevann

Juliana husker at tannkremene brukes under børsting og "whitening gel har tid som en viktig faktor for bleking, bare så du kan se at disse tannkremene ikke vil bo lenge nok til å virkelig være en bleking tennene" .

"Det som vanligvis skjer er at selskapene gjør en tannkrem litt mer slitende, og det er som en 'skrubb' på 'utsiden' av tannen ved å fjerne ytre flekker, de berømte forårsaket av diett fargestoffer (som kaffe, vin etc.). Videre, ved å innføres i en forbindelse som kalles triclosan, har potensial til å inhibere supragingival plaque ", sa Juliana.

"Men det er viktig å merke seg at i dag pasienten slites ut tannemaljen på grunn av en børsting med stor kraft, og derfor er det svært viktig å hindre at disse mer slitende tannkrem ytterligere forverre disse slitasje", sier Juliana.

"Fortsetter i samme ånd, de munnskyllevann har heller ikke en effektiv resultat i form av tannbleking ved også å passere en svært kort tid i munnen. Og selv har en blekende stoff, har konsentrasjonen å være svært lav for ikke å skade tannkjøttet ", sier tannlegen Juliana.

whitening strips

Juliana forklarer at bleke strimler er vanligvis impregnert med hydrogenperoksyd. "De er med aktive ingredienser av bleking, men de er gjort universelt, dvs. at de ikke er tilpasset for hver pasient. Således sette den i munnen kan påvirkes, og derfor kan virkningen av bleking være utilfredsstillende, siden andre typer av bleking er helt tilpasset, noe som sikrer kontakt med gelen mer hensiktsmessig i tannen ", sier han.

Tatiane påpeker at utførelsen av strimlene er avhengig av hvert enkelt tilfelle. "For pasienter med mild grad av dimming, kan de presentere et tilfredsstillende resultat for utgivelse oksygen i tann krone fremme en 'rensing' av emalje porene", forklarer han.

I galleriet under kan du se noen eksempler på bleking strimler, tannkrem, munnvann og andre produkter med forslaget om å bleke tennene. Men husk: den ideelle er å bruke dem bare hvis det er en indikasjon på tannlegen.

Whitening Dental Oral-B for $ 69.90 i Netfarma

Whitening Dental Oral-B for $ 69.90 i Netfarma

Colgate lysende hvite Kit for US $ 12.99 i Apotek Sao Paulo

Colgate lysende hvite Kit for US $ 12.99 i Apotek Sao Paulo

Tannkrem Close Up White Power for US $ 2.30 i Drogasil

Tannkrem Close Up White Power for US $ 2.30 i Drogasil

Tannkrem Smile Xtreme hvit for R $ 3.51 i USA

Tannkrem Smile Xtreme hvit for R $ 3.51 i USA

Gå Smile tannbleking av R $ 244,75 i Biovea

Gå Smile tannbleking av R $ 244,75 i Biovea

Crest 3D White Whitening strips for R $ 192,50 i Biovea

Crest 3D White Whitening strips for R $ 192,50 i Biovea

Muntlig skyll Nærbilde av R $ 9,65 i Netfarma

Muntlig skyll Nærbilde av R $ 9,65 i Netfarma

Dental White Perfekt for R $ 14,51 ved Medical Magazine

Dental White Perfekt for R $ 14,51 ved Medical Magazine

hjem oppskrifter

Foruten bruk av bikarbonat eller hydrogen peroxide, noen mennesker tror på "home oppskrifter" som kan hjelpe bleke tennene. Her er noen eksempler:

 • Gni tennene med innsiden av et appelsinskall i ca. 45 sekunder.
 • Lag en "mappe" med en skje (suppe) av gjær, to teskjeer (ts) salt og litt vann. Deretter børste tennene med denne mappen som en tannkrem.
 • Gni tennene med innsiden av et bananskall i ca to minutter.

Frossard streker imidlertid at disse "hjemmelagde" metoder er ineffektive. "For disse produktene ikke har en blekende potensial. Noen er selvheftende og bare polering det ytterste laget, noe som gir et falskt inntrykk bleking, men raskt fargen tilbake til normal, "sier han.

Tatiane påpeker noen enkle (og trygge) tips for å holde tennene hvitere:

 1. Hold munnen alltid ren;
 2. Ikke pusse tennene med kraft;
 3. Bruk alltid floss;
 4. Slutte å røyke;
 5. Redusere forbruket av kaffe, te eller brus.

12 faktorer som flekke tenner og du bør unngå

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Selv om det nå er effektive teknikker og tannbleking fagfolk, gode resultater også avhenge av pasienten. Noen vaner som røyking eller inntak av for mye kaffe, for eksempel flekker tennene og dermed til å være fornøyd, ville den personen trenger å gjøre om tannbleking oftere.

Nedenfor kan du se faktorer som bør unngås, og mat / drikke som bør inntas i moderate, og dermed bidra til å opprettholde hvitere tenner:

 1. sigarett;
 2. kaffe;
 3. Te inneholder koffein;
 4. Soft-basert gel;
 5. Rødvin;
 6. Drue juice;
 7. Acai;
 8. soyasaus;
 9. ketchup;
 10. Tomatsaus;
 11. sennep;
 12. La å pusse tennene rett etter å ha spist eller drukket.

Det er bemerkelsesverdig at de drikker og de ovennevnte matvarene ikke er "forbudt", veiledning er bare å konsumere dem i moderasjon.

Og det ideelle er å bli gjort rense munnen og tenner alltid etter inntak av mat og drikke.

11 spørsmål og svar om tannbleking

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nedenfor fagfolk avklare de viktigste tvil om tannbleking:

1. Hvem kan bleking?

Tatiane Buscarilli: Alle kan gjøre bleking. Men vanligvis folk som røyker vil ikke se en tilfredsstillende resultat, om nødvendig, i hvert fall under behandling, slutte å røyke. Det er også nødvendig for å unngå: te, kaffe, tomatsaus, sennep, ketchup og saft / mørk brus (drue, jordbær, appelsin, cola). Og pasienter med andre orale behandling som skal utføres, som tilstedeværelsen av hulrom, betent tannkjøtt, tenner kanal behandlinger må først bære dem til å begynne etter bleking.

Juliana Rossi: Bleking bør gis med forsiktighet til svært unge pasienter på grunn av en svært stor tannpulpa og det er viktig å være oppmerksom på røntgen. For gravide pasienter, er det klokt å unngå, så er det ikke nok data til å bevise det er en helt trygg prosedyre under svangerskapet. Pasienter med mange restaureringer eller protese arbeid bør informeres om behovet for å gjøre om arbeid etter bleking som tenner vil lette og restaureringsmaterialer ikke.

2. Hvor raskt kan personen gjenta en whitening behandling?

Valéria Baraldi: Vanligvis kan gjentas bleking etter ett år med behandling utført, men vedlikehold av bleking avhenger av matvaner til pasienten.

3. Det er grenser for hvor mange ganger en person kan gjøre bleking på tannlege kontoret?

William Frossard: Det anbefales at bleking er gjort i intervaller. Resultatet av bleking kan vare opp til fem år, men det avhenger av vaner og hygiene av pasienten og flid som deltar tannlege kontoret.

4. Hva bør man være forsiktig etter en bleking?

William Frossard: Forholdsregler som må tas etter bleking er det samme for å opprettholde en sunn munn, som å pusse tennene minst tre ganger om dagen; floss; foreta periodiske vurderinger til tannlegen; foretrekker sunn mat i stedet for bearbeidet mat og fargestoffer.

5. Etter behandling, kan personen spise alt?

Valéria Baraldi: På dagen er det gjort letthet og neste dag, pasienten bør ikke spise mat som inneholder mange farger som kaffe, brus, rødvin, ketchup, soyasaus etc.

6. Hjemme bleking (teknikk) er trygt?

William Frossard: Hjemmet bleking er en trygg prosedyre, forutsatt at det er gjort under veiledning av en profesjonell, som bivirkninger kan forekomme, slik som gingivitt og ising i tennene. Bleking er ikke effektiv for gaver restaureringer. I noen tilfeller, etter bleking, er det behov for å utveksle slike restaureringer.

7. Behandling kan forårsake noen ubehag / smerte?

Valéria Baraldi: Noen pasienter opplever følsomhet i dag at bleking er gjort, men denne følsomheten forsvinner dagen etter behandling. Men noen pasienter ikke føler følsomhet.

8. Personer med implantater kan gjøre bleking?

Juliana Rossi: Personer som har implantater kan gjøre bleking lenge det er planlagt å endre kronen på implantatet, siden porselen eller harpiks ikke bleke med bleking.

9. bleking kan "bruke" tann?

Juliana Rossi: Bleke gel ikke bære tannen, siden det er en kjemisk prosess ved diffusjon.

Tatiane Buscarilli: Blekemidlene virker ved å åpne porene i emalje for fjerning av pigmentering. Overdreven eksponering av tannhvitemiddel kan forårsake skade, for eksempel slitasje av tannemalje.

10. Hva er forskjellen mellom behandlingene tilgjengelig på markeder / apotek (som bleking strimler) og behandling utført av tannlege?

Valéria Baraldi: Konsentrasjonene av de geler som brukes av tannleger er mye høyere enn de bånd som blir solgt i apotek og markeder. Derfor resultatene av profesjonell bleking er mye bedre enn bleking selges i apotek og markeder.

Tatiane Buscarilli: Ingen behandling uten tilsyn av helsepersonell er like effektiv som de prosedyrer utført med en riktig indikering og utførelse av en tannlege. Populære metodene er gyldige, men i mange tilfeller er ikke like effektive.

11. Alle som vil holde seg til tennene hvite etter at bleking?

Juliana Rossi: Dessverre ikke alle mennesker få hvite tenner, bare fordi du ikke kan sammenligne et smil med den andre, fordi, utover skyggen av hvitt, er det også tenner mer "gjennomsiktig" som er mer "gjennomsiktig", og dermed reflektere mindre lys og absorbere mer lys, noe som gjør det "grå eller blålig." Et annet problem er vanskelig å løse er i tilfelle flekker forårsaket av tetracyklin (antibiotika), i slike tilfeller, tennene er veldig grå og middelmådige resultater med bleking ... Noen ganger må du angi skallfasetter å få til en hvit og harmonisk smil til pasienten. I andre situasjoner, slik som ufullkommen amelogenesis, fluorose, som er sykdommer som påvirker emalje, kan blekingen også ikke være tilstrekkelig alene, og dermed også indikert for behandling av finer.

Tatiane Buscarilli: Alt avhenger av teknikken som brukes og angivelse av hvilken type bleking var riktig. I en pasient med sunn hygiene vaner, anbefaler vi bleking retusjering av hvert annet år.

Nå, har du sannsynligvis forklares hoved tvil om tannbleking. Hvis du er interessert i å gjøre, diskutere mulighetene med tannlegen din. Og husk: du må også ha gode vaner for å sikre hvitere tenner og vakker.