Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

"Ditt smil er visittkortet." De fleste har hørt dette uttrykket, og er enige om å ta vare på oral helse er kritisk.

Men holde godt bleke tennene - noe som sikrer en mer vakkert smil - er ikke alltid lett. Mange mennesker er i tvil hva du kan gjøre, og hva slags mat / vaner bør unngå for det.

Puss tennene alltid etter måltider, bruk av tanntråd er noen av de viktigste tiltakene for å sikre mer sunne og vakre tenner, men den gode nyheten er at enkelte matvarer kan hjelpe, fordi de fungerer nesten som "naturlig bleking" av tennene. Og best av alt, det er ikke vanskelig å inkludere dem i kosten.

Nedenfor vet du disse matvarene og også veiledning av en tannlege om hvordan å opprettholde helse og skjønnhet av tenner.

1. Brokkoli

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Juliana Rossi, tannlege spesialist i kosmetisk tannbehandling, forklarer at brokkoli inneholder jern og kalsium, som sammen danner en barriere som beskytter tannemaljen. "Også være crunchy, brokkoli stimulere spyttproduksjon, bidrar til å redusere flekker på tennene," sier han.

Forskning fra Bauru Dental School, publisert i European Journal of Dentistry, sier at denne "barriere" reduserer kontakten mellom syreholdig mat og drikke med tannemaljen, forlater dem dermed hvitere.

2. Cheese

En undersøkelse publisert i tidsskriftet Generelt Dentistry funnet at forbruket av ost - cheddar, spesielt - øker produksjonen av spytt og danner en beskyttende barriere på tannemaljen.

Ifølge Juliana, kan osten bidra til å gjøre tennene hvitere, siden kasein er en type protein som finnes hovedsakelig i denne maten. "Det hjelper emaljen på tennene reparasjon, sammen med kalsium og fosfor - som også finnes i meieriprodukter," sier han.

Den sakkyndige legger til at harde oster som for eksempel parmesan, er bra for tannbleking, de øker flyten av spytt - som bidrar til å eliminere matavfall og nøytralisere pH i munnen.

3. Rosiner

En studie ved University of Illinois, presentert på en årlig møte i American Society for Microbiology fant at druene seedless rosiner kan hindre bakterier som forårsaker hull i tennene og periodontal sykdom. Dessuten, denne type mat også beskytter tennene fra plakk.

Juliana bemerker at rosiner øke spytt produksjonen. "Dette vasking hjelper skyll plakk og hindrer opphopning av det," sier han.

Dermed er det en annen type mat som kan hjelpe med å rense munnen og søken etter flere bleke tennene.

4. Pineapple

Ananas kan bidra til å bleke tenner, ifølge Juliana, fordi den inneholder et enzym kalt bromelain, som fungerer som en fjerner av naturlige flekker.

En studie publisert i International Journal of Dental Hygiene, fant at bromelain enzym kan bidra til å stoppe flekker på tannoverflaten uten å være skadelig for emaljen.

"Bromelain bidrar også til å bryte platen - en slags film av bakterier som akkumulerer på tannoverflaten. Bakteriene i plakk produserer syrer som kan demineralisere tannemaljen råte og fører til ", forklarer eksperten.

5. Strawberry

Strawberry er et flott alternativ for de som ønsker å holde tennene hvite. "Frukten inneholder eplesyre, en naturlig astringent som hjelper til med å fjerne flekker", sa Juliana.

Det har også vitamin C, noe som bidrar til å bekjempe plakk, som understreker eksperten.

6. Spinat

Dette er en annen mat som kan bidra til å gjøre tennene hvitere, ifølge Juliana. "Spinat gjør en naturlig tann rengjøring, fordi det er rikt på fiber og øke spytt flyt," sier han.

7. eple

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ifølge Juliana, som frukten er fiber, rene tenner hver bit, og stimulere spytt flyt.

8. Pera

Dette er en annen frukt som bringer store fordeler til oral helse fordi, ifølge Juliana, bidrar til å fjerne plakk, "siden det er fibrøs og rengjøre tennene naturlig."

"Pear øker også spytt strømmen og således beskytter tennene mot karies og tannkjøttsykdom," legger tannlegen.

9. Agurk

Juliana forklarer at agurk fremmer spyttproduksjon som, sammen med de naturlige fiber av mat, rense tennene og fjerner bakterier.

10. Melk

Spesialisten, melk og dets derivater er mat med høyt protein, kalsium, fosfor og melkesyre. "Bidra til å bekjempe bakterier og styrke tennene, tenner remineralizarão intensivere og inneholder kalsium," sier han.

11. Ginger

Juliana bemerker at ingefær er en sterk alliert av helse og muntlig skjønnhet, fordi den fungerer som en naturlig anti-inflammatorisk, bidrar til å opprettholde sunne muntlige vev. Resultatet er selvfølgelig en hvitere og vakkert smil.

12. paranøtter

Tannlegen informerer oljer fra Brasil mutteren bidrar til å danne en hinne over tennene. "Dette reduserer muligheten for bakterier fester seg til dem," sier han. Dermed er trenden tennene til å forbli hvitere.

13. Gulrot

Juliana forklarer at gulrøtter er kombinert med et hvitere smil de inneholder vitamin A - som er nødvendig for å holde emalje av sunne tenner.

Også spise rå gulrøtter, ifølge eksperten, stimulerer spytt.

14. Muttere, nøtter og sesam

Eksperten råder også at tygging sesamfrø, valnøtter og kastanjer bidrar til å fjerne plakk, forårsaker en naturlig rensing munnen. "Videre, sesamfrø inneholder kalsium, som styrker tennene og valnøtter å danne en film på tennene," sier han.

15. Løk og hvitløk

Juliana tilsatt til løk og hvitløk inneholder svovelforbindelser og tiosulfater som naturligvis reduserer bakteriene som forårsaker hulrom. "Men for å dra nytte av disse fordelene, må du spise disse rå mat fordi matlaging ødelegger disse forbindelsene," sier han.

Selvfølgelig er det verdt å merke seg: disse matvarene vil ikke bleke tennene dine "mirakuløst". Selv forbruker ofte, er det viktig å følge alle hygienevaner med munnen.

Matvarer som flekken tennene

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Noen matvarer har makt til å flekke tenner og bør inntas i moderate mengder, sier eksperten:

 • Rødvin;
 • Drue juice;
 • kaffe;
 • Soft-basert gel;
 • te;
 • bete;
 • Acai;
 • soyasaus;
 • Ketchup.

"De kan sette flekker på tennene på grunn av sterk pigmentering. Derfor bør de inntas i moderate mengder, "sa tannlegen.

Juliana forklarer at det ikke er riktig å si at disse matvarene forlate gule tenner. "De feste sin pigmentering i porene i tennene, overføre farge til dem," sier han.

Har tenner med gulaktig utseende, i henhold til tannlegen, er forårsaket av tobakk og aldring av dentin.

"Disse matvarer med sterk pigmentering skal ikke utelukkes fra kostholdet, men det er viktig å munnhygiene kort tid etter inntak av dem for å unngå problemer," legger Juliana.

"Det anbefales munnvann med vann umiddelbart etter å ha spist. Dette bidrar til å fjerne overflødig stoffer som kan flekke tenner. Senere, derimot, er kritisk munnhygiene for å sikre grundig rengjøring ", forklarer tannlege.

essensielle vaner for hvitere tenner

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Mat kan "ta en forcinha", men det er viktig å ta vare på munnen hygiene for å sikre hvite tenner. Juliana blir viktige føringer for dette:

 • Puss tennene og trekk tråden etter måltider er viktig fordi det fjerner plakk, samt flekker som nylig har blitt produsert i tennene.
 • Do skyll med vann hjelper til å "vaske" biter av mat, sukker og annet avfall som har samlet seg på tennene (og som gjør dem mer gulne med tiden).
 • Kaffe og te har ingredienser som flekker tenner. Dreven drikking dem hver dag, og kan til slutt forlate sine merker. Trikset er å konsumere en enkel servering eller alltid pusse tennene etter å ha spist.
 • Hvis personen ikke har en vask eller en tannbørste i hånden etter å ha drukket kaffe eller te, kan du drikke et glass vann for å skylle munnen.
 • Drive sukker er dårlig for tennene og tannkjøttet, som det genererer opphopning av bakterielle plakk, forårsaker (muligens) fremveksten av hulrom og andre problemer. Trikset er å unngå å spise søtsaker og konsumere sukkerholdige drikker.
 • Når du spiser søtsaker, må du pusse tennene eller skylle munnen med vann.
 • Tygge sukkerfri tyggegummi i 15 til 20 minutter etter måltider og snacks, er et godt tips. Gummien søtet med xylitol, for eksempel, er et antikariesmiddel.

I tilfelle av de som røyker, slutte å røyke er også viktig å holde de vakre tenner.

Til slutt, husk: når det gjelder oral helse, forebygging er den beste måten. Gå til tannlegen regelmessig er avgjørende for å opprettholde renslighet og skjønnhet av tenner.