Sunt fett: Kjenn dine fordeler og vet hvor du finner dem - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Når vi hører om fett, bare tenk på mat skadelig for vår helse, og bør unngås helt. Men dette er ikke sant.

Fett spille en nøkkelrolle for riktig funksjon av kroppen, deriblant "far beskyttelse av organene mot mekanisk sjokk, strømforsyning, vedlikehold av kroppstemperatur, hormonproduksjon, cellestruktur vedlikehold, transportproteiner, blant andre. I tillegg har de få mest mulig ut av den beste maten ", sier Pâmela Miguel, ernæringsfysiolog Funksjonell Nutrition Clinic av.

Ifølge ernæringsfysiolog, hemmeligheten for å få fordelene av fett er i mengden og riktig type fett som forbrukes.

"Gode" fett

Sunt fett: Kjenn dine fordeler og vet hvor du finner dem - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Fett populære "gode" er faktisk umettet fett (delt inn flerumettet og enumettet). Ifølge ernæringsfysiolog Pamela, og utføre de oppgaver som er nevnt ovenfor, de gir andre helsemessige fordeler:

 • Bidra til å opprettholde riktige nivåer av kolesterol, redusere kolesterol er kjent som dårlig (LDL) og økende kolesterol er kjent som gode (HDL);
 • Redusere blod triglyserider;
 • Forebygge kardiovaskulær sykdom;
 • Forbedre blodsirkulasjonen.

Pâmela Miguel påpeker også at den kjente omega 3,6 og 9 er også en del av denne kategorien av fett og blant de fordelene de tilbyr, kan vi fremheve:

 • Forbedring av helsen til nervesystemet (forbedrer hukommelsen, konsentrasjon og reduserer risikoen for neurodegenerative sykdommer);
 • Forbedrer immunsystemet;
 • anti-inflammatorisk funksjon.

Den ernærings påpeker imidlertid at for omega 3,6 og 9 utøver denne anti-inflammatorisk funksjon i kroppen, de må være i balanse i kroppen. "Men generelt, inntak av omega 6 er mye høyere, deregulere denne balansen og skade anti-inflammatorisk handling," sier han.

"Good" hvor du finner fettet?

Pâmela Miguel påpeker at umettet fett finnes i følgende matvarer:

 • olivenolje (ekstra virgin og forbrukes kalde);
 • Vegetabilske oljer: linolje, solsikkeolje, maisolje, soyaolje, sesamolje, makadamiaolje, Brasil nøttolje, gresskar kjerneolje, solsikkeolje etc.
 • Frukter som avocado og acai;
 • oliven;
 • Oljefrø: paranøtter, valnøtter, macadamia nøtter, cashewnøtter, mandler,
 • solsikkefrø, sesamfrø, linfrø, Chia frø;
 • Dyphavsfisk: sardin, makrell, ansjos etc;.
 • Fiskeoljer.

Fat "dårlig"

Sunt fett: Kjenn dine fordeler og vet hvor du finner dem - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

I motsetning til fett "dårlig" hører til en type fett som forårsaker endringer i kroppen som ikke bringe positive konsekvenser. "Til tross for denne karakteristiske, i de fleste tilfeller, er det overskytende forbruk av denne typen fett som bringer skade på helse og ikke bare hennes typen," sa Pâmela Miguel.

Blant de "dårlige" fett er mettet fett av animalsk opprinnelse. "Hoved skade på helsen er økningen i kolesterolnivået, hovedsakelig ved å øke dårlig kolesterol (LDL) og senke god kolesterol (HDL) - som virker som en trigger for å utløse andre sykdommer, særlig kardiovaskulære. Denne typen fett øker også betennelsesprosesser i kroppen, "sier han.

En annen type fett er ansett som skadelig transfett. "Det er industrielt fremstilt ved å modifisere umettede fettsyrer ( 'gode'), som blir behandlet og dårlig fett som ikke aksepteres av kroppen. De øker også det dårlige kolesterolet (LDL) og nedre god kolesterol (HDL), som tjener som en trigger for å utløse andre sykdommer, særlig kardiovaskulære. Og også øke betennelsesprosesser i kroppen, "sier ernæringsfysiolog.

Mettet fett er ansett dårlig, finnes i matvarer av animalsk opprinnelse: kjøtt, melk, ost, smør. Og trans fett finnes i de fleste bearbeidet mat som sandwich-kjeks, kaker, bakverk, margarin, blant andre.

X X total kolesterol LDL HDL

Og forbruket av fett er nært knyttet til kolesterol til stede i kroppen vår, er det viktig å forstå forholdet mellom de to fagene.

Pâmela Miguel forklarer at kolesterol er en forbindelse som har funksjoner i kroppen vår, men høyden eller ubalanse i dens fraksjoner tilby helsefare.

"Å bli båret av kolesterolet avhenger biler, kalt lipoproteiner. De som tar kolesterol til sitt virknings å utøve sin funksjon. Den store lipoprotein er LDL-kolesterol og HDL-kolesterol ", forklarer ernæringsfysiolog.

LDL-kolesterol er kjent som "det dårlige kolesterolet" fordi den er forbundet med kardiovaskulære sykdommer. "Når det er et overskudd av LDL i legemet, denne - for å være de viktigste redskap av kolesterol - bare avsette over veggen av arteriene, som hindrer blodstrømmen, kan føre til tilstopping arterien og kardiovaskulære komplikasjoner," forklarer Pamela .

Allerede HDL kolesterol, kjent som "gode kolesterolet," er det inverse funksjon av LDL-kolesterol ved å fjerne kolesterol fra blodårene og som fører til leveren hvor det metaboliseres. Derfor, for å HDL-kolesterol virker skjerme kardiovaskulære sykdommer.

Sunt fett: Kjenn dine fordeler og vet hvor du finner dem - Kvinner tips

Foto: Reproduksjon

"Det er viktig å huske at, avhengig av ernæringsstatus hos individet, deres mat og sykdommer, både LDL HDL som skal analyseres med forsiktighet. For noen kolesterol endringer kan være skadelig på bestemte tider, "sa Pâmela Miguel.

Nå vet du hvor viktig fett for kroppen din og vet hva big deal er konsumere dem i overkant. Trikset er å stole mer på mat som gir "gode" fett, og unngå andre som tilbyr "dårlig" fett. Derfor er det viktig å alltid regne med veiledning av en ernæringsfysiolog som vil fortelle deg hva som er riktig mengde forbruk for din sak.