5 gode grunner til å konsumere smør - Kvinner Tips

Foto: Thinkstock

er det ikke benektes: smøret har makt til å forvandle ethvert enkelt måltid til en mye mer velsmakende rett! Men faktum er at folk flest unngår å konsumere det med har hørt om farene som kan tilby helse - eller bare for å ha allerede hørt så det ikke er ansett som en helsekost.

For mange år siden smør er sett på som en stor skurk, ikke bare for de som følger et vekttap diett, men også for alle som bryr seg om deres helse og søker å konsumere på daglig basis, kun vurdert sunn mat.

Men er dette dårlig rykte, faktisk, er berettiget?

Alfredo Cury, endokrinolog Body Spa Posse, forklarer at det finnes studier som er knyttet smør fedme problemer og hjertesykdommer. "Men selvfølgelig, vi som eksperter, vet vi at problemet oppstår hvis det er konsumert i overkant, fordi den har høye nivåer av kolesterol og mettet fett," sa han.

I motsetning til i dag, har noen studier vist at smør, hvis konsumert på riktig måte, kan gi noen helsemessige fordeler, som du ser under:

Gode ​​grunner til å konsumere smør (i moderasjon)

1. rik på laurinsyre; som ifølge Alfredo Cury, beskytter mot soppinfeksjoner.

2. Det er rik på vitamin A: som ifølge legen, gjør det en god mat for visning.

3. Den er rik på Vitamin K2: Cury henhold til endokrinolog, spiller dette vitamin en viktig rolle mot ledd-sykdommer, slik som osteoporose og artritt.

4. Det antioksidant: funksjonen til denne type mat er å bekjempe de såkalte frie radikaler - som negativt påvirker kroppen - derfor bidrar til å hindre sykdom og bekjempe for tidlig aldring.

5. Inneholder "sunne mettet fett": med dette, ifølge Cury endokrinolog, gjenkjenner kroppen fettet av smør som naturlig og kan forbrenne det.

Smør margarin X

5 gode grunner til å konsumere smør - Kvinner Tips

Foto: Thinkstock

Det er veldig vanlig at det oppstår spørsmålet: hvilket av de to alternativene er best for helsen din? Svaret genererer kontrovers.

Merk at smør og fløte melk takt til det blir kremaktig. I dette produktet er den dominerende kolesterol og mettet fett, vanlig i animalske matvarer. Margarin, i sin tur, blir oppnådd ved hydrogenering av vegetabilske oljer og inneholder trans fett (kunstig produsert for å bevare den for lengre og la henne med en god konsistens).

Marcela Frias Dicorp Clinical ernærings, forklarer at margariner er viktige kilder til transfettsyrer (TFA) i forhold til smør. "The AGT dannes under hydrogeneringsprosessen av vegetabilsk olje og økning av plasmakolesterol typen LDL (low density lipoprotein)," sier han.

Også i henhold til den faglige, smør, margarin motsetning er lav i AGT, men rik på mettede fettsyrer (4), som er animalske lipider. Men i den oppfatning Marcela ernæringsfysiolog, er det beste alternativet fortsatt margarin.

Det er imidlertid verdt å merke seg at ingen av dem skal være konsumert i overkant.

Marcela Frias forklarte at hvis en person opts for smør, bør dette inntas i små porsjoner om dagen, ikke mer enn 40 gram. "Det kan brukes i brød, som et krydder metode for enkelte matvarer, blant andre måter," sier han.

Ernæringsfysiolog legger til at en spiseskje smør (10g) har 72 kalorier ca.

Den margarin forbruk, ifølge Marcela Frias må også være laget i små porsjoner om dagen - ikke mer enn 50 gram. "Det kan også brukes i brød, kaker, bakverk og enda noen velsmakende retter," sier han.

Ernæringsfysiolog forklarte at en spiseskje (10 g) smør har ca 70 kalorier.

Så hvis, etter å ha lest dette problemet oppstår igjen tvil "smør eller margarin?", Husk at selv forskningen var i stand til å definere hva som er det beste alternativet. Og selv om noen studier har pekt på gode grunner til å forbruke smør, er det overskytende forbruk ikke noe positivt. Det samme omsorg går for de som foretrekker margarin: forbruket bør være svært moderat. Spissen, i begge tilfeller, er ganske enkelt: nyt med måte!