Jeg glemte å ta prevensjon, hva nå? - Kvinner tips

En av de mest vanlige spørsmålene fra kvinner om bruk av p-piller er om hva du skal gjøre hvis du glemmer å ta prevensjon. For å sikre effektiviteten av metoden, er en viktig anbefaling om å ta pillen på samme tid hver dag.

Tenk nøye før du bestemmer tidsplanen for å ta pillen, bør du vurdere din rutine og velge et tidspunkt når du vet at du vil alltid være tilgjengelig. For ikke å glemme, er et tips å ta til lunsj, etter å ha våknet opp eller før sengetid, for eksempel.

Over tid, ta prevensjon riktig vil bli en vane i sin dag-til-dag. Likevel kan det skje i den tiden av å ta pillen kan ende opp med å tilbringe truffet av en forglemmelse.

Hva gjør jeg?

Hvis dette skjer, trenger ikke å fortvile. Generelt retningslinjer for hva de skal gjøre i tilfelle av å glemme pillen er:

Hvis du glemmer å ta en pille: Ta den glemte pillen umiddelbart, så husk og neste til vanlig tid og fortsette med pakken som vanlig. Dersom pillen av dagen blir husket på tidspunktet for den neste til å bli tatt, kan det tas både på samme tid.

Hvis du glemmer en pille, er det ikke nødvendig å bruke ekstra prevensjon, slik som krise pille eller neste dag, for eksempel.

Dersom du har glemt å ta to eller flere piller: Hvis du har glemt i to dager, er det ideelt å ta to tabletter i to dager. Deretter holde en tablett daglig. Hvis du går ut for å ta mer enn tre dager, er det best å avslutte bruken, vente til neste periode, og bare da starte en ny pakke.

I alle fall er det meget viktig å anvende en komplementær metode, slik som kondomer, for å forebygge graviditet.