morkakeløsning: hva det er og hvordan man skal håndtere det - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

den placenta Det er en kropp formet av både fostervev som mors og funksjoner er viktig for utviklingen av barnet. Det er gjennom morkaken å nå fosteret de næringsstoffene som den trenger, og er også gjennom det at fra fosteret kommer stoffer som må elimineres ved mors organisme.

I tillegg til dette viktige nærings funksjon, har i placenta også ekskretoriske funksjon, respiratoriske, produksjon av hormoner og forsvar. Derfor avløsning av morkaken under svangerskapet eller under fødselen i seg selv - før babyen ut - kan føre til komplikasjoner.

Det er en myte at en voldelig skade på den gravide kvinnens underliv vil være felles sak avløsning. Ifølge spesialister, har det blitt funnet, men at dette skjer bare i et mindretall.

Selv om årsakene ikke er fullt ut forstått, ble det funnet at det er en sammenheng mellom løsgjøring og hypertensjon i løpet av graviditet. Økningen i blodtrykket bestemmer re-arrangere placenta fartøy som ville være fattig på vanning og resultere i placenta infarkt, noe som fører til placental separasjon.

Avløsning begynner med et lite område ved siden av blødning kanten av morkaken. Som blødning øker, blir det omgivende vev sammenpresset, slik at separasjon av placenta.

Det finnes to typer av løsgjøring: blødning med synlig - når en stor mengde blod drives ut gjennom vagina og ingen smerte - og løsgjøring med usynlig blødning - når ingen blødning, men ingen smerte.

I tilfelle av såkalt avdelinger begrenset, når blødningen er lokalisert, er det ingen fare for mor og foster. Legen må overvåke babyens hjerterytme, og hvis det er godt vedlikeholdt og avløsning øker ikke, graviditet og fødsel kan passere som normalt.

I tilfeller av omfattende avløsning, dvs. med stor blødning forsiktighet må redoubled. Den grunnleggende omsorg i disse tilfellene er utskifting av tapt blod og overvåkning av fosteret med morkaken dreven tap av blod, kan ha oksygenmangel og påfølgende skader på nervesystemet eller død. Det er andre forholdsregler som skal tas.

Hva gjør du når morkaken løsner er funnet?

Morkakeløsning er mer vanlig i tredje kvartal, selv om det kan dukke opp når som helst i svangerskapet etter 20 uker.
Det er en annen tilstand ofte også kalt avløsning som skjer før 20 uker. I hver av disse situasjonene prosedyrene forskjellig.

I tilfeller av morkakeløsning som skjer nær forventet leveringsdato, vil levering avansere gjennom en C-delen, for å hindre at morkaken videre utgivelse.

I tilfeller der Avløsning er små og premature baby, vil legen sannsynligvis vil vente litt lenger. I slike tilfeller vil overvåkning være strenge, så vel som hjemme, og sannsynligheten for sykehusinnleggelse og bruk av narkotika er stor. Det finnes også tilfeller der Avløsning er lys og bare hvile hjemme er allerede nødvendig.

Når problemet vises i svangerskap før 20 uker, noe som faktisk finner sted er det en ansamling av blod mellom veggen av uterus og svangerskapsdiabetes sac og leger se til dette problemet hematom subchorionic, og ikke morkakeløsning.

Imidlertid, i tilfelle av hematom subchorionic for å unngå ytterligere komplikasjoner, leger anbefale hvile, bruk av vaginal progesteron og avholdenhet. Dermed er sjansene for at problemet forsvinner er stor og det er ingen fare for den gravide kvinnen og fosteret.