Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ankomsten av en baby, selv om det kan være en tid med stor glede, er også ledsaget av frykt, usikkerhet og noen ganger mye paranoia. Uansett hvor mye foreldre til å studere og rapportere om emnet: kan du ikke unngå å føle visse frykt når det kommer gjennom opplevelsen av å ha et barn for første gang.

Frykt er en del av livet, mener psykologen Generering Helse, Katia Aparecida Sebastian Sanchez, og alle enkeltpersoner føler på en eller annen måte: "Frykt er relatert til livshistorien til hver enkelt, foreldrene vedtatt i sin spede begynnelse kunne bringe en frykt for at barnet kan gå gjennom den samme situasjonen. "

Ikke bekymre deg, det er mer enn normalt å være usikker når det gjennomgår en første graviditet. Den beste måten å unngå fortvilelse er selv svært virkelig spesialisert informasjon. Siden utlysningen av svangerskapet, er foreldre bombardert med informasjon og råd, mange falske, og noen skrekkhistorier. Prøv alltid å søke pålitelige referanser når du er i tvil.

"Informasjonen har to fasetter: mangel på det kan gi usikkerhet for det ukjente og det overskytende kan også føre frykter forskjellene som er funnet, foreldre er forvirret fordi de ikke ofte vet hva jeg skal tro," sier Dr. Katia ..

Frykt og paranoia nå nesten alle foreldre. Selv om de er mer enn klar, kan visse problemer bare lære gjennom erfaring. For å lette og ikke la frykten dominere livet ditt, sjekk ut en liste over noen av de vanligste frykt blant nye foreldre:

Les også: 10 spill for baby shower

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

1. Vil jeg være i stand til å heve og utdanne en baby?

Dette er en veldig vanlig frykt og generelt allerede kommer sammen med nyheten om graviditeten. Katia Aparecida Psykologen mener at de førti uker babyens utvikling i mors liv er bare en ideell tid for foreldre, spesielt mor, gjør deg klar til å motta barnet.

"Snakker om følelser og fantasier om den nye fasen som lever kan hjelpe paret utvikle interne ressurser til å håndtere denne frykten. Bare i hverdagen erfaring er at foreldre utvikle seg i sine nye roller, og vil lære å utdanne barnet ditt. Vi må lære å bli kvitt skyldfølelsen, fordi ingen er perfekt, og foreldre har sine feil, men de kan lære av dem, "forklarer han.

2. Barne Frykt ikke matet

Amming er ikke noe som lett for alle kvinner. Mens noen lykkes på første forsøk, er det også svært vanlig å oppleve noen problemer for amming fangst av veien. Fungerer bra eller ikke, er det nesten umulig at foreldrene ikke bekymre deg for å mate barn. Feeds måles etter tid, som ikke tillater å sørge for at mengden konsumert. Selv når babyen strømmer på kosttilskudd, frykten for ernæring er tilstrekkelig gjenstår.

Den vanligste indikasjonen er at barnet besøk barnelege regelmessig minst de første seks månedene. Disse konsultasjonene skal måle barnets vekst og også å utdanne foreldre om den beste måten å mate barnet. Heller ikke tror at dersom noen sier at melk er svak. Ingen melk er svak, det er bare viktig å sjekke rutinen amming for å se om de er tilfredsstillende.

3. Frykt for fødsel

Alle par og særlig kvinner frykter fødsel. Det innebærer et valg, og innebærer fødsel og død. Død datter blir en mor og to fødsler: babyen og moren. Det er en milepæl i en rekke endringer i kvinners liv. Det er den mest intense øyeblikk og transformative i livet ditt, en frykt for å dø, baby tap av liv som det var, selv og også gevinsten av et barn og det nye livet som vil komme med det. Det er en unik opplevelse, tusenvis av tanker, fantasier og følelser på samme tid.

Les også: 10 ting du ikke vil høre fra legen din under fødselen

Ifølge Katia, er det nødvendig at kvinner kan også forberede seg til fødselen ved å søke informasjon, grupper og kurs for gravide, psykoterapi eller psykologisk svangerskapskontroll. "Hvis kvinnen er utstyrt med kunnskap om hele svangerskapet og fødsel kan det være enklere, og likevel vi ikke kan hevde å ha noen frykt, men at de vet hvordan de skal håndtere det."

4. Frykt for ikke å være i stand til å amme

"Denne frykten kan også bli jobbet fra informasjonssøke, kurs og grupper av gravide kvinner. Det er viktig at kvinner utfører et bevisst valg om å amme, og ikke bare fordi det mener det er viktig for barnet. Amming vil kreve tålmodighet, utholdenhet, engasjement og tid, slik at mor må være villig til, er ikke umiddelbar som det kan virke, det er en erfaring, "sier Katia Aparecida psykolog.

5. Frykt for barnet å bli syk og jeg ikke våkner opp om natten

Spesielt når foreldrene er første gang, frykt for barnet dårlig klarering eller dø plutselig er det mer enn vanlig. Alle gravide hørt om Sudden Infant Death Syndrome, og frykter at hennes baby kan oppnås. Denne frykten er det som gjør foreldre bekymret hele tiden for å sjekke om barnet puster. Hvem har ikke opplevd dette eller hørt denne historien?

Frykt er vanlig på grunn av sikkerhetsfunksjon som følger de nye foreldrene i løpet av de første månedene av babyen. Den beste måten å forsikre om det er å snakke med barnelegen og tar alle dine spørsmål, som de synes ubetydelig. Til tross for ikke å vite den eksakte årsakene, har litt omsorg dramatisk redusert antall plutselige dødsfall, hvordan å sette barnet til å sove på ryggen, unngå røyk eller tepper som kan forårsake kvelning fare. Se barnelege.

Hvordan kan foreldre gjøre for å prøve å roe ned før denne frykten?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Indikasjonen er psykolog Katia Aparecida, generator Helse: "Jeg tror at selvinnsikt gjør hele forskjellen. Søke etter informasjon er alltid veldig viktig, men du trenger også et filter, hva som fungerer for en ikke nødvendigvis fungere for noen andre. Når frykten flykter ens kontroll eller påvirke når noen aspekter av livet ditt er viktig å søke profesjonell hjelp, i dette tilfellet en psykolog. "

Les også: 10 positurer ideer for fødselspermisjon fotoseanse

Hold prenatal dager og være ledsaget av gode mennesker, ikke bare under graviditet, men også i de tidlige årene av barnet, er det viktig del for perioden å være så stille som mulig. Ekteskap og familie forståelse er også svært viktige faktorer for utrygghet er minkende.

Prøv ikke å mate noen frykt som ikke viser tegn men holder selvsagt oppmerksomhet til din baby. Hvis alt går som normalt, vil det være grunnen til at avfall som betydningsfulle øyeblikk med ubegrunnet frykt. Informasjonen vil være din beste allierte.