Miten puhdas sohvalla: käytännöllisiä neuvoja perusteellinen puhdistus - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Ei voida kieltää, että sohva on yksi tärkeimpiä kohteita talossa. Sen lisäksi, että koriste, se on myös synonyymi mukavuuden ja hyvinvoinnin. Tämä on suurin ihmiset viettävät osan aikaa sinulla on käytettävissä. Jälkeen päivän työn, en mitään istuvat sohvalla ja antaa siitä, että rento, eikö?

On suhteellisen korkeat kustannukset osien, sohvat eivät usein muuttuneet ja että koristelu talo on muuttunut, suuntaus on se säilyy muutaman vuoden.

Siksi asianmukainen puhdistus ja huolto sohvat on olennaista varmistaa, että kohde pysyy kunnossa, puhdas ja että kaveri taas.

Tarkistaa joitakin vinkkejä siitä, miten puhdistaa sohva ja pitää puhtaana pidempään. Tässä mitä sinun ei pitäisi käyttää puhdistus- ja miten päästä eroon paikkoja.

Kemiallinen pesu tai kostealla liinalla? Mikä on ihanteellinen?

Tyyppi puhdistuksen valitaan riippuu materiaalin sohva on tehty. Nykyisin saatavilla markkinoilla valmistetut sohva monenlaisia ​​materiaaleja: puuvilla, nahka, pellava, mokka, sametti, napa, courino mm.

Siksi ennen puhdistustyöt on tarpeen tietää tarkalleen, millaista sohva materiaalia. On myös tärkeää tarkistaa etiketistä pohjassa sohvalla, jossa puhdistus ohjemerkkejä:

 • Etiketti tunnuksella P tarkoittaa normaalin puhdistuksen. Tällainen huuhtelu voidaan suorittaa kuivana pyyhkeet, joita myydään supermarketeissa. Tyhjiö sohva ja siirtää kangas pinnan päälle.
 • W tarkoittaa normaali märkäpesun, joka on yleisin muoto puhdistus vettä käytetään ja kun tiettyjä tuotteita, kuten pesuaineiden.
 • F-kirjain on ohjetarra tarkoittaa puhdistusta ammattilainen kuiva. Tällöin suositus ei edetä puhdistus kotona ja etsiä siihen erikoistunut yritys.
 • Kirjainta O kylmällä vedellä pestä tarkoittaa.

Miten puhdistaa kotisohvalla ja pitää sen puhtaana pidempään

Miten puhdas sohvalla: käytännöllisiä neuvoja perusteellinen puhdistus - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Personal Järjestäjä Adriani Gonçalves suosittelee aina puhdistuksen aloittamista tai imuroimalla sohvan käyttämällä pehmeällä harjalla pölystä ja liasta on siitä.

Kangas, pellava ja Velvet: Mukaan asiantuntija, erittäin käyttökelpoinen ratkaisu siivous kangas sohva on seuraava: Sekoitetaan litraan lämmintä vettä 1/4 valkoista etikkaa. Dip puhtaalla liinalla ja tämä seos kulkee sohva. "Jos on tahrojen poistamiseksi, toista prosessi, jossa on enemmän sienellä tässä liuoksessa ja kuivaa poistumisen jälkeen kuivua luonnollisesti" ohjaa. Mukaan Adriani, etikkaa lisäksi puhdistaa, vie haju ja jättää pehmytkudoksen. Tee tämä puhdistus vähintään kerran kuukaudessa.

nahka: Tapauksessa nahkasohvat, napa tai courino suunta on välittää vain kostealla liinalla liuoksella, jossa oli vettä ja neutraalilla saippualla (pesuainetta). Säilyttää nahka ja estää halkeilua Adriani suunta sovelletaan kolmen kuukauden välein, vaseliinia tai nestemäinen silikoni flanelli sohvalla.

mokka: "Sillä mokkanahka kangas on suositeltavaa siirtää vain kostutetulla kankaalla vedellä ja miedolla pesuaineella lian poistamiseksi. Sinun tulee harjata sohva kerran viikossa omalla harja mokka "ohjaa Personal Järjestäjä. Jos mitään nestettä kankaan on ihanteellinen kuiva välittömästi.

Mitä välttää, kun puhdistat sohvan

Ohjauksessa Rafaela Oliveira Blogi Järjestele ei tavallinen, se ei ole suositeltavaa käyttää tuotteita, jotka sisältävät klooria. Käyttö saippuajauheen ei myöskään sovellu puhdistukseen sohva. "Kun epävarma, käytetään neutraaleja nestemäistä pesuainetta tai tietyn tuotteen puhdistus verhoilu," ohjaa.

Miten poistaa tahrat

Miten puhdas sohvalla: käytännöllisiä neuvoja perusteellinen puhdistus - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Ollakseen paikka suuri liikkeessä, se on yhteinen joitakin tahroja sohvalla. Ensimmäinen asia tehdä, on puhdista se välittömästi. Tämä helpottaa puhdistusta ja poistoa. Opi poistaa päätyyppiin tahroja.

Viini ja kahvi: käyttää paperia imeä niin paljon valunut neste. Aloita reunassa kohti keskustaa estää tahra leviämisen. Kaataa tonic veden tai kaasun päälle tahra kupla pintaan. Pyyhi uudelleen paperipyyhkeellä, välttäen hankausta. Toista tarvittaessa. Toinen vaihtoehto on mennä jäätä on tahra ja mennä pyyhkimällä.

virvoitusjuoma: poistamiseksi tahra on suositeltavaa soveltamista väritöntä nestemäistä pesuainetta ja vettä.

kynä: märkä sieni etikalla ja sovelletaan riski hankausta kynä pehmeä osa sieneen kunnes tahra helma. Toinen vaihtoehto on siirtää märkä liina meikki poistaja (meikki poistaja) paikan päällä.

rasvaa: rasvan poistamiseksi ja ruokatahrat ohjeiden ottanut Adriani: miedolla saippualla ja vedellä (1 kuppi lämmintä vettä 1/4 neutraali astianpesuun saippua), muodostaa vaahtoa tähän seokseen ja pyyhi sienellä tahra, jätä se 15 minuuttia, poista liinalla tai paperipyyhkeellä, aina ulkoapäin. Viettää kuivalla liinalla ja anna kuivua.

huulipuna: "Pass alkoholi tiloissa ja poistaa ylimääräinen paperipyyhkeellä," ohjaa Adriani.

Hyödyllisiä vinkkejä huolehtia sohvalla

Miten puhdas sohvalla: käytännöllisiä neuvoja perusteellinen puhdistus - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

 • Lisäksi kodin tuotteita, voit käyttää myös omia tuotteita sohvat;
 • vauvapyyhkeet ovat suuria liittolaisia ​​sohva puhdistus;
 • Pitää puhtaana verhoiltu enää välttää syömistä sohvalla;
 • Estämään tahrat kuppia, laittaa pöytiä vieressä sohva tai media, joka voidaan jättää sylissä samat;
 • Ripottele ruokasoodaa sohvalle ja anna seistä 30 minuuttia auttaa puhdistus ja hajun poistamiseksi. Tämä tekniikka sopii ihmisille, jotka ovat lemmikkieläimiä kotona ja allerginen;
 • Steam sanitizers ovat hyviä vaihtoehtoja puhdistukseen verhoilu;
 • Vedenpitävyys verhoilu on hyvin käyttökelpoinen menetelmä sen säilyttäminen. Vaikka investointi ei pieni, tulos on tyydyttävä, erityisesti niille, joilla on lapsia kotona.

Kuinka usein minun pitäisi puhdistaa sohva?

Adriani Gonçalves ohjaa perus siivotaan viikoittain. Siten pölyn, ja kosteus ei kerry sohvalla. Kaataa muuta nestettä pehmustettu, mieluiten heti pyyhi se kuivalla kankaalla.

Jos puhdistukseen suositellaan tehtäväksi ne yhteen vuoden välein, ja jos mahdollista palkata erikoistunut yritys, se on hyvä investointi.