Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Eri nykyisten siivoojat, joka ei yleensä puutu kenenkään koti on pesuainetta. Tämä neste saippua neutraali emäs käytetään yleisesti pestä astiat, mutta vain yleisesti, joilla on muita apuohjelmia kotona. Sen käyttö ei ole aina tarkoituksenmukaista.

Oikea on käyttää pesuainetta poistamalla rasvaa pestävä pinnoilla, mutta se on myös syytä muistaa, että ei oikein huuhtele jäämän jälkeen, kun sovellus on ongelma, koska pinta on epäselvä, ja materiaali voi vahingoittua.

Tässä yhteydessä tiedät alle joitakin materiaaleja / paikkoja, jotka voivat vaurioitua puhdistetaan pesuaineella.

1. Astianpesukone

Astianpesukoneen edellyttää erityistä pesuainetta tähän tarkoitukseen, joten sinun ei pitäisi sijoittaa yhteisiä pesuainetta siinä.

Ana Paula Barcena johtaja kumppani Nature & Puhdistus, kommentoi, että astianpesukoneen on sen positiivinen puoli "koska laitat kaikki astiat, hän pesee ja huuhtelee kerran, kun taas perinteinen pesu on tarpeen pestä yksitellen."

Lue myös: 10 paikkaa että unohdamme puhdistaa ajoissa kevätsiivouksen

"Nämä koneet asetettiin pH: hon 7 pesuainetta (ero rasvanpoisto), ja valkaisuun vaativat myös kuivaus, joka mahdollistaa välttää kuivaus tahroja osien astianpesukone," lisää Ana Paula.

Se huomauttaa, että koska oikea pesuaine ei käytetä astianpesukoneessa kanssa ajan myötä, on olemassa riski vahingoittaa laitteen mekanismia.

Myös yhteisillä pesuainetta koneen voi tapahtua tulva vaahdot.

2. Pesukone vaatteet

Ana Paula kertoo, että pitäisi koskaan käyttää tavallisen pesuaineen pesukone, koska "jokainen on tarkoituksensa pesuainetta ja astianpesuainetta vaatteita ei ole ... On olemassa vaara Laikuttamisen jätä karkea kudos", hän sanoo.

Lisäksi se voi olla tulva vaahdot, kuten astianpesukoneessa.

3. Tietokoneen näytön

Monet ihmiset päätyvät käyttävät hieman puhdistusaineella tietokoneen näyttö / kannettavan. Mutta tämä ei ole suositeltavaa.

"Pesuaineella tulee rasvanpoistoainetta. Pisara aiheuttaa hämärtää pää poikki ruudun ja sinulla on paljon enemmän työtä puhdistaa ", kertoo Ana Paula.

4. Puupintoja

Yleinen kysymys on, voinko käyttää puhdistusaineella pöydät / puiset tuolit, esimerkiksi?

Fábio Malatesta, teollisen kemisti ja konsulttina kemianteollisuuden yrityksiä, selittää, että se ei ole suositeltavaa. "Tämä johtuu siitä, että lukuisia puisia luontonsa. Joidenkin voi olla jopa sopivaa käyttää pesuainetta, mutta toisille, ei voi havaita ", hän sanoo.

"Sopivin on käyttää huonekalujen puola, joka on korkea yhteensopivuus kaikkien puulajien, ja joka toimii eri tavalla pesuainetta", sanoi kemisti.

5. Lasi ja ikkunat

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Malatesta täsmentää, että se ei ole "kielletty" käyttöä puhdistusaineella lasin ja ikkunat, mutta ei ole sopivin vaihtoehto. "Tänään on lukuisia puhtaan lasin tuotteita markkinoille. Sitten tietenkin, on olemassa parempia ratkaisuja tähän ", hän sanoo.

"Muista, että pesuaine tuottaa paljon vaahtoa, joka on huuhdeltava runsaalla vedellä. Lisäksi riippuen pesuaineseos, ja varsinkin jos se kestää poistettaisiin tai ei poistettu kokonaan, voit jättää pieniä täpliä lasiin ", sanoo kemisti.

"Tietenkin nämä täplät ovat revertíveis, mutta silti, mitä voimme päätellä, että puhdistus pesuaineella on paljon työläämpi ja lisäksi ei ole kaikkein kestävin vaihtoehto (niin paljon vettä pitää huuhdella)" lisää Malatesta.

Kemiallinen korostaa, että sopivin on käyttää lasinpesunestettä. Puhdistus tehdään nopeammin, tuote kuivuu nopeammin ja ei jätä tahroja.

6. Vierekkäin Pool

Malatesta selittää, että vaikka voit käyttää pesuainetta puhdistaa altaan laatat, mutta tämä ei oikeastaan ​​suositella. "Reunalla altaan usein liittyä rasvaa elimet, hiki, aurinkovoidetta jäännökset, aurinkovoide, hoitoaine jne ... Ja pesuaine, itse asiassa, on kuitenkin todettava, kuohuu, tietenkin, on heidän oma uima-allas", hän sanoo.

"On tuotteita, jotka eivät tee vaahtoa, joten sopivat parhaiten tämän tyyppisen puhdistuksen", hän lisää.

7. Seinät kalkilla

Malatestan kertoo, että yritys poistaa paikalla seinään kalkin pesuaine voi olla negatiivinen vaikutus. "Sillä pesuaine poistaa tahroja, jolloin merkki, joka erottuu muusta seinämän (eli jos sellainen on sovellettu on valkoisempi),", hän sanoo.

8. sohvat ja tyynyt

Muista, että pesuaine vaahto tuottaa ja vaatii siksi huuhtelu. "Sohvat, tyynyt ovat vaahto, ovat kohteita, joita ei huuhdella", hän sanoo.

9. Auton

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Älä käytä pesuainetta auton pesu. "Yhteinen pesuaine ei ole ystävä auton maali ja voi vahingoittaa sitä", sanoi Ana Paula.

10. Skin

Tietenkin, tiskaus ilman käsineitä henkilön käsiin päätyvät ottaa suoraan kosketukseen pesuaineella. Ja se ei aiheuta suuria ongelmia. "Markkinoilla ei voi olla pesuainetta muuta kuin neutraali, kaikki ovat yhtä mieltä lakien ANVISA", sanoi Malatesta.

Kuten selittää kemiallisesti, on luonnollista, että on olemassa suurempi menetys Käsi ihon rasvan, varsinkin kun se koskettaa myös kuumalla vedellä ... mutta ei mitään muuta.

"Suositus on sitten käyttämällä, edullisesti, käsineet tiskaus, kuivumisen estämiseksi käsi, estää mahdolliset liekki leikkaus jne.", Sanoi Malatestan.

On kuitenkin huomattava, että pesuaine voi koskaan käyttää pestä muihin kehon osiin (kylvyssä, esimerkiksi, kun kyseessä on paikka, joka ei ole saippua). Sillä ote ylimääräinen rasva kehosta ja lisäksi ottaa intiimi ruumiinosia (kysyy huolellisesti).

On tärkeää välttää käsien pesu pesuaineella (kun ei tiskaus), vain estää ihon kuivumista. Ne ovat olemassa markkinoilla omalla saippua käsien pesuun ja nämä ovat sopivia tuotteita tässä tapauksessa.

11. Lemmikkieläimet

Vaikka se ei ole aivan jotain "kielletty" ja jotkut jopa ovat tämän tavan, muista, että kylpeä lemmikki pesuaineella ei ole kovin suositeltavaa.

Ana Paula kommentoi, kertoo legenda että keittiön pesuainetta poistaa kirppuja. "Sanotaan sekoittaa lusikalla lämpimällä vedellä ja ruokalusikallinen pesuainetta kahvin keitto (tarvitaan neutraalia pesuainetta ilman väriaineita) ja hieromalla hiukset lemmikkisi, kirppu löysä", hän sanoo.

"Joka tekee tämän pitäisi olla hyvin varovainen eläimen silmiin. Sen pitäisi vaahdota ja huuhtele kerran päivässä kolmen päivän ajan, koska saippua rikkoo solukalvon kirput ja poista Vahasuojan ... The kirppu voi pitää vettä ja kuolee dehydratoi ", hän lisää.

Mutta, sanoo Ana Paula, se on erittäin tärkeää kuulla eläinlääkärin sitä ennen. Ja sopivimmat ja turvallinen, tietysti, on käyttää oikea shampoo lemmikki - on olemassa useita vaihtoehtoja markkinoilla!

4 kysymyksiä pesuaineen

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Pesuaineen jopa aiheuttaa joitakin epäilyksiä. Esimerkiksi, on totta, että pisara vaatteet nauhan tuotteen rasvatahra? Alla näet vastauksen tähän ja muihin kysymyksiin.

1. Pesuaine tahra sama kangasnauhasta?

Malatesta huomauttaa, että pesuaine on oma tuotteensa lihoa. "Niin siis on tapana soveltaa hieman pesuainetta paikalla rasvakudosta", hän sanoo.

On kuitenkin syytä huomata: Jos tahra ei ole rasvaa, luultavasti pesuaine ei ole positiivinen vaikutus.

"Mutta detergentti ei ole sopivin tuote pesuun (yleensä). On markkinoilla useita parhaat mahdollisuudet, että on parempi vaikutus kudokseen "kemisti.

2. Pesuaine voidaan puhdistaa hopea?

Malatesta huomauttaa, että hopea, joutuessaan kosketuksiin ilman, saa musta ulkonäkö. "Pesuaine ei tarvitse toimia kääntää sitä. Sitä voidaan käyttää puhdasta objektin, mutta ei ota 'musta', tätä, tiettyä tuotetta tarvitaan ", hän sanoo.

3. Voidaan käyttää pesuainetta sandwich (ja vastaavia laitteita)?

Se voi, ja se on jopa suositeltavaa, mukaan Malatesta. "Se vaatii vain varovainen vesimäärä aikaan huuhtelu, jotta vesi ei pääse sähköiset osat ja vahingoittaa laitetta", hän sanoo.

"Pesuaine ei yksinään estä Teflon, joka voi pilata on miten sitä hierotaan (teräs- villaa, esimerkiksi)," kemisti.

4. Voit käyttää pesuainetta puhdistaa linssi lasit?

Mukaan Ana Paula, kyllä. "Käytä vain herkkä pieni pisara objektiivien, levitä kevyesti ja veretön. Kuivaa mikrokuituliinalla "oppaita.

Nyt tiedät paikoin / materiaalit tulisi välttää soveltamalla pesuaine, samoin kuin muut, jossa tuote on hyötyä puhdistukseen.

Muista, että nykypäivän markkinoilla on lukuisia esityksiä puhdistusaineita. Ja että jokainen segmentti on omat erityispiirteensä. Siksi on tuotteita enemmän tai vähemmän sovellu kaikkiin tarkoituksiin. Oikein käytettynä tuote sen asianmukaista tarkoitukseen, se on yleensä puhdistaa helpommin, nopeammin, on helppo soveltaa ja varmasti tarjota parempia tuloksia.