8 innovatiivisia tapoja käyttää uudelleen munan kuoren - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Koostuu pääasiassa kalsium, munankuoren tehtävänä on suojata alkion muodostumisen sisäosassa. Mutta kun muna on käyttää elintarvikkeena, kuori on lähes aina heitetään pois. Mutta tiedämme, että se voi olla enemmän hyötyä kuin luuletkaan! Tsekkaa seuraavat 10 epätavallisia tapoja käyttää munankuoren:

1. koriste mosaiikki

Jos haluat tehdä käsitöitä, voit käyttää munankuoren materiaalina työstään. Ensimmäinen, pese ne hyvin, kuivaa uunissa ja murtaa pieniksi paloiksi. Sitten vain liittää varovasti kannen päälle laatikon puutavaran ja muodostavat kauniin mosaiikin. Lopuksi maalata akryylimaalia ja on valmis!

2. terävät sekoittimen lapoja

Pitää aina teräviä sekoittimen lapoja, murskata muutaman munan kuoren (jälkeen pestään ja kuivataan uunissa). Kitka kuoret terän auttaa pitämään terävä metalli.

3. Eläinten Täydennys

Älä hävitä pölyä muodostui kärjellä edellisen kohteen! Munankuoren jauhoja voidaan käyttää ravintolisänä koirille ja kissoille. Vain kaataa jauhe kahvia lusikka yli syötteen lemmikkisi ja täydennys päivittäiset tarpeet kalsiumin ja fosforin eläimen. Tasapaino kahden ravinteet kannattaa myös aineenvaihduntaa sekä mineraalien kehossa.

4. Helpotusta hyönteisten puremat

Jos kärsit allergioista hyönteisten puremat, kokeile tätä kotitekoinen resepti lievittää punoitusta ja kutinaa: Pese, kuivaa ja murskaa munankuori ja anna sen liota kaksi päivää kontti omenaviinietikkaa. Ajetaan liuos päälle tuhoalueilla kolme kertaa päivässä.

5. Tuholaistorjunta

Voit välttää virheet, kuten toukkia ja etanoita omassa ruukku ilman kemiallisia torjunta-aineita! Vain rikkoa munan kuori ja levitä se ympäri taimet. Kalsium muuttuu maan happamuutta ja torjua tuholaisia.

6. Komposti

Kompostointi (orgaanisen aineksen kierrätyksen, kuten hedelmiä ja vihanneksia on edelleen tuottaa lannoite) on suuri mahdollisuus kierrättää kotitalousjätettä. Jos lisätään komposti, munankuoret nopeasti rappeutua ja edistää kalsiumin ja muita tärkeitä mineraaleja maaperään. Kasveja on vieläkin kauniimpi!

7. Hioma

Voit korvata teräsvilla aiempaa huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Puhdas, murskattu munankuoria on kuluttavaa toimintaa ja voi korvata tuotteen aika puhdistaa kattiloita tai kiillotus muita materiaaleja - vain laittaa kourallinen sienen jo saippualla ja hieroa pala normaalisti.

8. Pääsiäinen koristelu

Käytä munankuori tehdä vieläkin kauniimpi Pääsiäinen koristelu! Avaa varovasti pieni korkki kärki muna ja poista keltuainen ja valkoinen. Puhdistaa sisustus saippualla ja vedellä ja kuivaa kuori uunissa. Sitten, aivan kuten koristella! Värilliset kynät, maalin tai glitter, ja on valmis juotavaa varten.

8 innovatiivisia tapoja käyttää uudelleen munan kuoren - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock