Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Useimmat naiset tuntevat intiimi terveyttä koskaan pelätä, kun hän huomasi joitakin määrän muutos, värin tai hajun "valkovuoto". Monet ihme, esimerkiksi, mikä voi tarkoittaa "pasteija valkovuotoa."

Itse asiassa tällainen epäilys on olemassa, koska kaikki eivät tiedä tarkalleen, mitä vastuuvapauden on, kun voi osoittaa terveysongelma, ja kun sitä pidetään "normaali".

Mariana Halla, synnytyslääkäri ja gynekologi lääketieteellistä sijainnin ja erikoistumisen Endocrine Gynecology, jäsenenä kansainvälisessä Vaihdevuodet Society, IMS, selittää, että "vastuuvapauden" on suosittu termi, joka viittaa lisääntynyt valkovuoto, jos naisella on hiivatulehdus, bakteerit tai alkueläimet. "Se voi olla valkoinen, keltainen ja jopa vihreät, aiheuttaen kutinaa, kirvelyä, kipua ja haiseva", hän sanoo.

Janio Serafim, gynekologi St. Helena Hospital, huomauttaa, että vastuuvapauden (tai vaginiitti) voi olla epämiellyttävä haju ja aiheuttaa oireita, kuten vulvovaginal kutina, alavatsakivut, kipu yhdynnän aikana tai muita oireita.

Tärkeimmät syyt vastuuvapauden edes mukaan Serafim, ovat:

Lue myös: 7 emättimen ongelmia ja miten käsitellä kutakin niistä

 • emätininfektiot;
 • Vulvites ja vulvovaginiittia;
 • kohdunkaulan infektioita ja kohdunkaulan syöpä;
 • Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta).

Frederico Corrêa synnytyslääkäri gynekologi sairaala Saint Lucia and Clinical FertilCare, Brasilia, korostaa, että on tärkeää erottaa fysiologiset valkovuoto valkovuoto (mikä on normaalia ja ei liity infektioon).

Päätyyppiä vastuuvapauden

Frederico Corrêa selittää tyyppisiä valkovuoto voi vaihdella riippuen aiheuttaa, eli tyypin liittyvän infektion. "Yleisimpiä ovat ne, päästöjä, joita esiintyy, kun läsnä on infektion sienen Candida, ja joka esiintyy infektion bakteerien tai alkueläinten." Alla Corrêa yksityiskohdat paremmin ominaisuuksista näistä suurista infektioita aiheuttavien maanvyörymät:

kandidiaasi: infektiota sieni emättimen seinämät voivat johtaa valkovuotoa, kuten "rasvaton maito" ei pahaa hajua, mutta yleensä liittyy kutinaa (pruritus) emättimen ja emättimen.

Bakteerivaginoosi: tyypin bakteerien aiheuttama infektio esiintyy emättimessä, joista yleisin on Garnerella vaginalis. "Päästö runsas, ja kuplia on harmahtavan valkoinen väri hyvin epämiellyttävä haju muistuttavat" mätä kala', ei liittynyt kutinaa", Cooke selitti.

trichomoniasis: Trichomonas vaginalis aiheuttama infektio alkueläin lähettämän yhdyntää. "Purkaus on tällöin runsaasti kelta-vihreä väri, ja epämiellyttävä haju voi liittyä kutina eikä kovin intensiivistä alavatsakivut", kertoo gynekologi.

Lue myös: emättimen kutina: ymmärtää ongelman syyt ja kuinka välttää

José Ferreira Neto Gomes Ryhmä Santa gynekologi ja jäsen Brasilian Society of Gynecology, korostaa, että yleisin maanvyöryt johtuvat Candida ja Gardnerella vaginalis.

Janio Serafim lisää toisen tunnetun tyyppistä tyhjennyksen liittyy kohdunkaulan tulehdus (kohdunkaula, virus-, bakteeri- tai parasiitti-). Tämä ärsytys voi johtua sukupuoliteitse tarttuvat taudit, kuten klamydia, tippuri, HPV.

valkovuotoa ilman hajua eikä kutinaa

Mariana mukaan on erittäin tärkeää erottaa "vastuuvapaus" (sairaus) normaalista emättimen eritystä. "Jokaisella naisella on lähtö pieni määrä nestettä eritys valkoinen, hajuton emättimen kautta, se on hyvää ja pitää sen voideltu. Tuolloin ovulaation, noin 10 14 päivän kuluttua tulossa kuukautiset on vapauttaa limaa, eräänlainen värittömästä gelatiinia helpottamaan yhdyntää ja lisätä siittiöiden hedelmöityksen niin että siellä ", hän selittää.

Frederico Corrêa kertoo, että monet tapaukset kuvataan vastuuvapauden naiset todella ulkoistaa emättimen eritystä nämä rauhaset kohtuun, kohdunkaula ja emättimen seinämän. "Siksi, emättimen tulla nestettä ilman pahaa hajua, valkoinen tai vaalea - läpinäkyvä, ei kutinaa, ovat täysin normaaleja ja riippuvat useista seikoista, kuten vaihe kuukautiskierron tai käyttöä ehkäisyvälineiden hydraatiotilasta nainen, mm. "

"Määrä näitä emättimen nesteiden voivat vaihdella eri aikoina samassa nainen. Näissä tapauksissa ei ole syytä huoleen. Ensimmäisessä vaiheessa kuukautiskiertoa, emättimen neste esittelee kirkasta nestettä muna tyyppi ja runsas, mutta sen jälkeen ovulaation siitä tulee paksu, vaalea, "gynekologi.

paksu valkoinen vastuuvapauden kutinaa ja ärsytystä

Mariana sanoo, että on mahdollisesti hiivatulehdus. "Se ei ole normaalia ja se on tarpeen tapaamisen gynekologi" opastaa.

Frederico Corrêa parantaa vastuuvapauden näistä ominaisuuksista on hyvin vaikuttava infektion Candida sientä vastuussa sammas. "Näissä tapauksissa lähinnä emättimen ärsytystä ja kutinaa, naiset hakeutuvat terveyspalvelujen nopeammin. Kun olet vahvistanut diagnoosin tulee suorittaa asianmukaista hoitoa ", hän sanoo.

Cooke kertoo, että hoito kandidiaasin tulisi tehdä sienilääkkeitä suun tai emättimen reittiä muodossa kermaa tai ovules. "Kandidiaasi on yleinen infektio naisilla ja liittyy läheisesti koskemattomuutta. On hyvin yleistä, esimerkiksi jälkeen antibioottien hoitoon muita sairauksia, jotka muuttavat emättimen ja helpottamaan sienen kasvua. Naiset, joilla muutokset immuniteetin ovat todennäköisemmin emättimen kandidiaasin ", hän sanoo.

Mariana ulos ehkäiseviä toimenpiteitä tämän paksun valkoisen vastuuvapauden kutinaa ja ärsytystä (liittyy hiivatulehdus):

 • paikallisia hygieniatoimenpiteet kuten pesemällä itsensä saippualla alueelle tai glyseriiniä.
 • Vältä näinä hygieniatuotteet ja aina huuhtele hyvin.
 • Pidä sukuelinten alueella kuiva ja välttää märkä bikinit pitkään.
 • Pestä pikkuhousut estää saippua, kookos saippua edullinen tai sopii tähän tarkoitukseen.
 • Vältä tiukkoja vaatteita päivän ja nukkua ilman alusvaatteita.
 • Kohtalainen sokerin kulutuksen ja puhdistettu valkoinen jauho, koska ne ovat totta "ravintoa" sieniä.

Correa muistutti, että sieni on mieluummin kuumassa ja kosteassa ympäristössä. Näin vahvistaa kevyempiä, ilmava vaatteita, jotka auttavat vähentämään näin riskiä kandidiaasi. "Care for immuniteetti on myös tärkeää estää toistuvia infektioita", hän lisää.

paksu valkoinen vastuuvapauden voi olla merkki raskaudesta?

Gomes Neto korosti, että vastuuvapaus ole merkki raskaudesta. "Ei kohdunkaulan liman kasvaa määrä ovulaation". Mutta ei pidä sanoa, että tämä on vastuuvapauden.

Frederico Corrêa muistuttaa, että raskauden aikana, koska hormonaalisia muutoksia, se on yhteinen läsnäolo valkoisen eritystä ja paksu varsinkin alkukuukausina raskaus. "Korkea progesteronin, hormoni tärkeä raskauden aikana, tämä muutos aiheuttaa kohdunkaulan liman hankkia näitä ominaisuuksia. Ei pidä tehdä mitään, koska tällainen vastuuvapauden on normaali ja fysiologinen ", hän sanoo.

Janio Serafim muistutti, että kuukautiskierron aikana, määrä, väri ja tekstuuri kohdunkaulan liman muutoksia, johtuu hormonaalisia vaihtelut sekä raskauden aikana.

Epäiltynä raskauden ohjeiden Serafim, naisen pitäisi nähdä gynekologi on arvioitava konkreettisesti ja pyytää tarvittavat tutkimukset.

7, että vastuuvapauden signaali ei ole normaali

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Janio Serafim muistaa, etteivät kaikki vaginaerite on sairaus. Emättimen on yhdistelmä nesteiden ja solujen, jotka ovat tärkeitä suojelemaan samoja. Nainen tulee kuitenkin olla varovainen:

 1. On Lisääntynyt valkovuoto;
 2. Värin muutos valkoisesta, kiteinen keltainen-harmaa, keltainen pus, keltainen, vihreä, vihreä, kellertävän valkoinen tai muut värit;
 3. Pikkuhousut ovat märät joka päivä, ja se voi jopa siirtyä ulomman vaatteet;
 4. Jos outoa hajua, varsinkin kuukautiskierron aikana tai yhdynnän jälkeen;
 5. Jos koet polttamalla tai kivulias virtsaaminen;
 6. Onko vulvovaginal kutinaa;
 7. Jos lantion kipu, kipu yhdynnän aikana tai muita oireita.

Gomes Neto on samaa mieltä: vastuuvapauden enää ole fysiologinen kun se on oireenmukaista. "Toisin sanoen, kun nainen alkaa tuntea kutinaa (kutina), pistely, haiseva tai määrä lisääntyy. Joten, lääkärissä gynekologinen tentti. "

Nyt tiedät: emättimen sisältöä ei pitäisi huolestuttaa. Jos kuitenkin huomaat volyyminmuutokset, värin tai hajun, sekä oireita kuten kutina ja kipu (virtsaaminen, sukupuoliyhteys), älä epäröi hakea lääkärin apua diagnosoida ja hoitaa syy vastuuvapauden.