Verenvuoto yhdynnän aikana - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Vaikka ei ole yhtä yleistä jaksoja, verenvuotoa esiintyy yhdynnän aikana ei voida pitää harvinainen ja paljon vähemmän tulee jättää huomiotta naisten. Koska joissakin tapauksissa voi todellakin olla merkki jotain vakavaa. Siten sen syitä pitäisi aina tutkittava.

Mukaan gynekologi ja synnytyslääkäri Barbara Murayama, joissakin tutkimuksissa arvioidaan, että noin 0,7-9% naisista on ainakin yksi episodi verenvuotoa tai yhdynnän jälkeen, vuosi.

Tärkeimmät syyt verenvuodon yhdynnässä

Ennen puhumme tahansa tärkeä syy, että vaaraksi naisten terveyden, lääketieteellisen Anna Aguiar toteaa "sukupuoliyhteyteen lähellä päivämäärä kuukautiset on lähes varmaa, että siellä on verenvuotoa. Monet naiset tulevat minulle sanomalla, että vuosi verta edeltävänä päivänä kuukautiset, esimerkiksi. Niinpä ensimmäinen syytä ajatella, että se oli kuukautisverta ", hän sanoo.

Kuitenkin on todettava, kuten keskellä, on olemassa muita tärkeitä syitä, jotka ansaitsevat tutkinta. "Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) on yksi niistä. Jotkut bakteerit voidaan hankkia yhdynnän aikana, kuten klamydian, Trichomonads ym. Nämä aiheuttavat tulehduksen kohdunkaula, joten se hauras, aiheuttaa verenvuotoa ja kipua yhdynnän aikana. Joten jos oppaita kondomi aina, riippumatta ehkäisyä ", kertoo Anna Aguiar.

Barbara gynekologi erottuu yleisimmät syyt: "kohdunkaulan, jotka ovat infektiot kohdunkaula eri syistä ja mukana voi olla maanvyörymiä; sekä polyypit endoservikaalisia ja emättimen kuivuutta ominaisuus vähenee hormonitasot vaihdevuodet, esimerkiksi ", hän sanoo.

Mutta jopa mukaan Barbara gynekologi, syy suurin huolenaihe on kohdunkaulan syöpä. "Tämä johtuu siitä, te tiedätte, että noin 11% potilaista, joilla tämä syöpä ovat verenvuoto suhteita", hän selittää.

Mukaan Anna Aguiar korosta olisi annettava endometrioosi, sairaus, joka vaikuttaa 5-15% naisista. "Tulokset peräisin kudosta kohtuun, kohdun limakalvon, endometrioosi voi edistää verenvuoto yhdynnän aikana täytäntöönpanon vuoksi tämän kudoksen alueilla, kuten kohdunkaulan ja emättimen kanava. Seksin aikana, on kosketusnäyttö näillä alueilla, verenvuoto tapahtuu ", hän selittää.

Verenvuoto yhdynnän aikana - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Vaihdevuosien ja verenvuoto yhdynnän aikana

Anna Aguiar huomauttaa, että vaihdevuodet on ylimääräinen lähde verenvuoto, emättimen surkastumista. "Tänä aikana, munasarjojen toimintahäiriö vähentää estrogeenin tuotantoon, hormoni vastuussa emättimen voiteluun. Siten, vähentää emättimen kuivuutta ja joustavuus voi johtaa verenvuotoon yhdynnän aikana ", hän sanoo. "Paikallinen hormoni voi ratkaista tätä ongelmaa monissa tapauksissa", lisää lääkäri.

Verenvuoto ja kipu

Joissakin tapauksissa verenvuoto yhdynnän aikana voi liittyä kipua. Barbara Murayama, kaksi seikkaa yhdessä voivat olla merkki infektio tai muutoksia vaihdevuodet. "Se voi olla yksinkertainen vulvovaginites kohdunkaulan syövän itse. Miksi tämä on niin tärkeää käydä gynekologi säännöllisesti ja oireita ", kertoo gynekologi ja synnytyslääkäri.

lääkärin apua

Kuten jo gynekologi Barbara, nainen olisi hakeuduttava lääkärin apua heti havaittu verenvuoto (liittolainen vai ei kipua) yhdynnän aikana. "On useita syitä, yksinkertaisista huolestuttava. Mutta vain täydellinen lääketieteellisen arvioinnin, täysin gynekologinen tutkimus ja joissakin tapauksissa, laboratoriokokeet, että tiedämme diagnoosi ", hän sanoo.

"Missä tahansa episodi verenvuotoa naisen pitäisi nähdä gynekologin edelleen tutkia syyt ja tehdä tarvittavat hoitoa. Hän ei pidä odottaa tapahdu useita kertoja yhteyttä lääkäriin, "lisää Anna Aguiar.

ennaltaehkäisy

Mukaan gynekologi Barbara Murayama, kondomien käyttöä varmasti vaikuttaa, ja estää naisen saada sukupuolitauteja. Ja näin ollen estetään kipu- ja verenvuotoa, joita voi esiintyä yhdynnän aikana.

"Kondomi estää jopa kohdunkaulan syöpä kohdun jonka aiheuttaa HPV - sukupuolitautien virus," lisää Barbara.

"Lisäksi on välttämätöntä mennä gynekologia rutiininomaisesti suorittaa ennakoivaa arvioinnin, johon kuuluvat Papa-testin, jolla pyritään ehkäisemään kohdunkaulan syöpää", toteaa Barbara Murayama.

Muista olla varovainen, vaikka aika ilo! Älä odota mitään näistä merkeistä (verenvuoto tai kipu) pahimman välttämiseksi: aina käytettävä kondomia riippumatta käytön ehkäisyvälineet. Ja voiteluaineita voi myös olla hyviä valintoja tapauksissa emättimen kuivuutta.