Progesteroni: mitä se on ja miten se liittyy raskauteen - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Ehkä, progesteroni ei kuulosta "yleisnimi" sinulle. Mutta tiedän, että tämä on erittäin tärkeä hormoni naisten elämässä, mukana niiden Kuukautiskierto ja raskaus.

Marcello Valle asiantuntija Human Reproduction ja johtaja kliinisen Origeneen selittää, että progesteroni on tuotettu keltarauhasen munasarjat ovulaation jälkeen lisämunuaisten ja istukan raskauden aikana. "Progesteroni molekyyli on peräisin kolesterolin. Hän osallistuu valmisteluun kohdun limakalvon istutettavien (istuttaminen hedelmöittyneen munasolun kohdun seinämään) alkion ja endometriumin väittää, että loppuun asti raskaudesta ", hän sanoo.

"Progesteroni myös kykenee sen vaikutus limaa läsnä kohdunkaula ja hermoston" lääkäri.

Kaikesta huolimatta progesteroni pidetään maalivahdin raskaushormonin ja näin ollen epätavallisen korkeat se voi merkittävästi vähentää mahdollisuuksia naisen tulla raskaaksi.

X estrogeeni progesteroni

Ymmärtää tärkeä rooli progesteronin on tarpeen tietää myös toiminnan hormoni estrogeeni.

Marcello Valle huomauttaa, että sekä kutsutaan sukupuolihormonien. "Vuonna kuukautiskierto, estrogeeni osallistuu aktiivisemmin ensimmäisten 15 päivän - eli ennen ovulaatiota vaiheessa - paksuuntuminen kohdun limakalvoa. Ovulaation jälkeen keltarauhasen alkaa tuottaa progesteronia, joka erääntyy tämän kohdun limakalvon, suosimalla istutusta ", hän selittää.

Jos ei hedelmöitys tapahtuu, kohdun limakalvon (sisäkerroksen kohtu) ja murentua suonia bleed muutaman päivän (kuukautisia) ja sitten hypotalamuksen (aivot alue) komento aloittaa seuraavan kuukautiskierron.

Huomaa, että estrogeenit ja progesteroni eivät ole ainoita sukupuolihormonien voi vaikuttaa naisten käyttäytymistä, mutta ovat tärkeimmät. Yleisesti voidaan sanoa, että kanne estrogeenien - julkaistiin ensimmäisen puoliskon ajan - valmistautuu sukupuoli; koska progesteronin toiminta jälkipuoliskolla, on eheyden varmistamiseksi raskauden.

Hallitsevuus progesteronin X muutoksia naisten käyttäytymiseen

Progesteroni: mitä se on ja miten se liittyy raskauteen - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Marcello Valle huomauttaa, että joissakin tutkimuksissa liittyvät progesteroni masennusoireita ja mielialan muutoksia.

Kahden viikon kuluessa ennen kuukautisia, mikä johtuu myös valta progesteronin, naisten iho tulee vähemmän kirkas, on nesteen kertyminen, rintojen kipu, vähentynyt emättimen liukastuminen, vaikeus saavuttaa orgasmi, lisääntynyt ruokahalu ja lämpötila kehon, joukossa muita muutoksia.

Mitä alhainen progesteroni?

Jos progesteronitasot ovat pieniä, kohdun limakalvo voi olla hyvin valmistautunut implantaatiota. Ja vaikka se tapahtuu, alhainen progesteroni voi edistää keskenmeno, ovulaatio tai microaborto, ja voi aiheuttaa muita terveysongelmia naisten.

Marcello Valle kertoo, että syitä huono tuotannon progesteronin ei tunneta hyvin "mutta siinä voi liittyä huono ravinto ja stressi, lisäksi munasarjojen anovulatorisilla sairauksia, eli kun nainen ei ovulaatiota kunnolla."

Erikoisasiantuntija Human Reproduction korostetaan, että jotkin alhaisen progesteroni oireet ovat:

  • Ruokahalun muutokset;
  • Mielialamuutokset;
  • ahdistuneisuus;
  • kuukautisten epäsäännöllisyys;
  • Menetys libido;
  • Unettomuus.

Lisäksi mukaan Valle, diagnoosi voidaan tehdä kliininen historia potilaan ja veren annos progesteronia.

Progesteroni hoitoja sairaudet

Progesteroni: mitä se on ja miten se liittyy raskauteen - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Marcello Valle kertoo, että hoito riippuu tarkoituksen potilaalle. "Niille, jotka haluavat tulla raskaaksi tai on kuukautiskierron väärinkäytöksiä voidaan antaa hormonikorvausvalmisteet kautta tabletteina, kermaa tai emättimen geelit", hän sanoo.

Nyt tiedät tärkeän roolin progesteronin naisen elämää, erityisesti siitä hetkestä hän päättää tulla raskaaksi.

Kaikki tämä vahvistaa, että on erittäin tärkeää aina pysyä kyselyt gynekologi, niin että jos ongelmia tuotannon progesteronin, esimerkiksi tai muita, jotka voivat vaikuttaa raskauteen, elinkeinonharjoittaja voi indikoida paras hoito.