Mustikka: tietää hyötyä tästä hedelmää hyvä - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Jos olet törmännyt supermarketissa lokerot sisälsi pienen violetin marja ja mustikka puhelu, ehkä kun luet tämän artikkelin se ansaita tilaa ostoskorissa. Hyvin arvostettu Euroopassa ja maissa América do Norte, tämä hedelmä ravinteikasta - kutsutaan myös mustikka - on voittanut enemmän ja enemmän kuluttajat Brasiliassa, synonyyminä terveyden ja hienostuneisuutta.

Mustikat ovat yksi rikkaimmista hedelmien antioksidantti koskaan tutkittu, mikä toi hänelle otsikko hedelmää pitkäikäisyyttä. Molemmat kuoret tai hedelmälihaa sisältävät ravintoaineita pystyy taistelemaan vapaita radikaaleja, alentaa kolesterolia, parantaa silmien terveyttä ja muita lukuisia terveyshyötyjä yleensä.

Ja kuluttaa mustikoita auttaa terveyden saamatta rasvaa: 100 grammaa on vain 32 kaloria! Eikö hedelmää hyvä?

Edut mustikka terveyttä

Mustikat ovat paitsi maukkaita hedelmiä. Tutkijat liittovaltion yliopistossa Rio Grande do Sul (UFRGS) ovat osoittaneet, että mustikat tuotetaan Brasiliassa on samat ominaisuudet mustikka - alkuperäisen version hedelmät, viljellään Yhdysvalloissa ja Euroopassa - ja sillä on sama määrä anthocyanins pigmenttejä.

Nämä pigmentit ovat aineita korkea antioksidantti tehon jotka toimivat neutraloida vapaita radikaaleja, jotka vahingoittavat meidän immuunijärjestelmää ja johtaa moniin rappeuttavia sairauksia. Vapaat radikaalit näkyvät, kun olemme alttiina erilaisia ​​aineita, kuten säteily, kemikaalit, saasteet, tupakointi, huumeiden, alkoholin ja torjunta-aineita.

Ohessa on muita todistetusti mustikka terveyshyötyjä:

  1. Combat ennenaikaista vanhenemista - Antioksidantit ovat välttämättömiä taistelussa vapaita radikaaleja vastaa ennenaikaista vanhenemista ja kehittämiseen joidenkin sairauksien
  2. tulehdusta toimintaa ja solujen suojaus - Tutkimus julkaistiin Journal of Nutrition 2009 viittaa siihen, että mustikka on solunsuoja ja tulehdusta toimia, jotka antavat etuja aineenvaihduntaa torjunnassa liittyvien sairauksien lihavuus;
  3. Syövän vastaiset toimet - mustikka sisältävät vielä ellagiinihapon ja polyfenoleja. Nämä komponentit stimuloivat eliminaatiomekanismeja syöpää aiheuttavien aineiden
  4. Sydämen ja verisuonten terveyttä - Tutkimus osoittaa, että säännöllinen kulutus mustikoita voi vähentää sydänkohtauksia naisilla;
  5. Asetus glukoosia - Mustikat on alhainen glykeeminen indeksi, edistää säätelyssä glukoosia (verensokeri). Se on erinomainen vaihtoehto ihmisille, joilla on diabetes tai glukoosi-intoleranssi,
  6. Hyvä muisti ja motoriikka - Mustikat suojaa aivoja vaikutuksista aivovaurion liittyvän rappeuttavien sairauksien, kuten Alzheimerin tauti, ja ikääntyminen toimia;
  7. Vision - Useissa tutkimuksissa on dokumentoitu, että mustikat ovat erittäin korkeita pitoisuuksia antosyaania yhdiste yleensä liittyy parantunut Pimeänäkö ja vähentynyt "väsyneitä silmiä". Tämä tekee hedelmä erinomainen osoitus niille viettää liian paljon aikaa tietokoneen ääressä.

Mukaan lukien mustikoita valikosta

Jos lukemisen jälkeen eduista tämä hedelmä jumalten yritit sisällyttää sen valikon, on olemassa useita tapoja tehdä tämä. Muodossa luonnossa, mustikka voidaan lisätä hedelmäsalaattia, mehut tai sekoitettu jogurtti, viittaa Mauro Lisboa, yrittäjä ja omistaja House of Blueberry.

Aika mustikoita on kesällä, mutta loppuvuoden aikana löytyvät myös ne pakastettuina. Mauro Lisboa kertoo, että jäädyttäminen säilyttää jopa 85% vitamiineja ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia tämän hedelmän johdosta kuin luonnossa. "Frozen mustikkaa voidaan kulutetaan mehu smoothie vettä tai mehua, smoothie jogurtti (todellinen yogo-marja), ja monet muut yhdistelmät Haute ruokaa, kuten piirakat, siirappien ja makeisia katto- ja suolaisia" viittaa yrittäjä .

Entä valmistelee mustikka hyytelöä? Alla oleva video kertoo, miten helppoa, nopeaa ja herkullista.

Muista, että mustikka on katkeransuloinen maku ja voidaan käyttää sekä makeita että suolaisia ​​ruokia. Sen lehdet voidaan syödä salaattia tai teetä.

Ostaessaan tuoreita mustikoita, niiden on oltava yrityksen kosketusnäyttö, kuiva iho ja hopeanhohtoinen kiilto. Vältä hyvin marjojen, rypistynyt tai merkkejä hometta. Pidä ne jääkaapissa ja pese ne juuri ennen syömistä.