Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Ehkä olet mennyt ruokakauppaan ja kohdatessaan erilaisia ​​jogurtit, ei ollut varma, mitä kotiin. Mutta kaikki ne jääkaappiin tuotteet olivat jopa jogurtti? Katsoit tarrat?

Muuten, tiedätkö mitä eroja on välillä jogurtti, maitojuomat ja hapanmaitotuotteet? Tämä on aihe, joka herättää kuitenkin epäilyksiä monia ihmisiä. Vaikka nimet ovat täysin erilaisia, erot, etenkin kun kyseessä on maitojuomat ja jogurtti, ne eivät ole niin ilmeinen, koska paketit ovat yleisesti samanlaisia ​​ja ainekset, suunnilleen sama.

Alla Ina Carolina Menezes da Cruz, ravitsemusterapeutin, konsultti Nyoá Stetic instituutin ja asiantuntija elintarviketurvaa, kertoo Kolmea tyyppisiä tuotteita.

1. Kefir

Ina kertoo, että ruoka on maitojuoma, joka käsittää 51% heran ja maidon, jonka valmistus alkaa tuorejuustoa hera, sokeri ja lisätään stabilointiainetta. "Seos kuumennetaan ja lisätään täysmaitoa; lämmitetään ja jäähdytetään jälleen käyminen lämpötila. Hiiva lisätään juustomassan muodostumiseen ja sijoitetaan väriaineen ja maku- tai hedelmälihaa valmistettu ", hän sanoo.

Ravitsemusterapeutin totesi, että tämän tyyppinen tuote on pidettävä jäähdytettynä 5 ° C: ssa 10 ° C: ssa "Suurin voimassaoloaika on 30 päivää", hän sanoo.

Lue myös: jogurtti mysli Benefits

Lisäksi mukaan Ina, juoman etiketissä on aina oltava "Sisältää hera" ja "Kefiiri jogurtti ei ole."

"Tämäntyyppinen juoma on merkittävä määrä proteiinia. Se on vähemmän kalorien kuin jogurtti, mutta vähemmän ravitsevaa, "lisää ravitsemusterapeutin.

2. Käynyt maito

Mukaan Ina Carolina, se on ruoka saadaan fermentoimalla maitoa lisäämällä hiivoja. "Sen lisäksi, että runsaasti proteiinia ja kalsiumia, sitä pidetään funktionaalisen elintarvikkeen niiden maitohappobakteerien, 'bakteerit ja' auttavat parantamaan eri toimintoja suolistossa," kohokohtia.

3. Jogurtti

Ina korostaa, että fermentoidun maidon jogurtti valmistetaan lisäämällä maitohappobakteerien (thermophilus ja Lactobacillus bulgaricus Streptococuccus, erityisesti), tyypit hyödyllisiä bakteereja, jotka muuttavat maitosokeria (laktoosia) maitohapoksi käymisen.

"Se on ravitsemuksellinen koostumus on samanlainen maito: se on runsaasti biologisen korkea arvo proteiinia, kalsiumia ja vitamiineja A ja B monimutkainen, antaa energiaa ja on tasapainoinen lipidikoostumuksen," lisää ravintotieteilijä.

Lue myös: 5 myyttejä kreikkalainen jogurtti

Kefir x x Käynyt maito jogurtti

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Fermentoitu maito pidetään terveysvaikutteiset elintarvikkeet (joka lisää jotain arvoa enemmän terveysongelmia kuin vain ravitsevat), koska niiden maitohappobakteerit hyödyttää toimintaa suolistossa.

Jo jogurtti sitä ei voida pitää funktionaalisen elintarvikkeen. Määrä laktobasillien läsnä ei ole yhtä merkittävä kuin tapauksessa fermentoitua maitoa.

Meijeri juomien puolestaan ​​huolimatta merkittäviä määriä proteiinia ei voida pitää toiminnallinen, ovat vielä vähemmän ravitsevaa kuin jogurttia (vaikkakin vähemmän kalorien).

Erityyppiset jogurtit

Olet varmaan huomannut, että on olemassa erilaisia ​​jogurtti. Ina puhuu niiden väliset erot:

  Jogurtti Integral: ei muutosta määrän omaperäistä maitorasvaa, sekä ravinteita.

  Lue myös: Lisää jogurtti valikon

  Light jogurtti: on energian tai ravintoaineiden pienempää kuin elintarvikkeiden osalta.

  Jogurtti Skim: Se on pienempi määrä rasvaa koostumuksessa.

Ravitsemusterapeutin huomauttaa, että paras vaihtoehto kulutus on yksi, joka sopii ravitsemustilan ja energiankulutus kunkin henkilön. "Esimerkiksi jogurtti vähän rasvaa on alhainen lämpöarvo, on tarkoitettu niille, jotka haluavat laihtua ja / tai kolesterolin suhde", hän sanoi.

4 kultaa vinkkejä osto lempidrinkkejäsi

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Ina puhe varovainen ostaessaan maitopohjaiset juomat, jogurtteja tai fermentoitu maito:

 1. Nämä tuotteet ovat pilaantuvia huomioidaan lähinnä päättymispäivää.
 2. Kello on myös varasto-olosuhteissa.
 3. Olisi aina jääkaapissa.
 4. Jos jokin näistä ominaisuuksista ei ole tarkoituksenmukaista, eivät aiheuta kuluttaa.

Tee oma jogurtti

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Tiedän, että voit tehdä terveellisiä kotitekoista jogurttia? Ravitsemusterapeutti Ina opettaa:

 1. Käytä 1 litra täysmaitoa (minkäänlaista: kassi, pitkä käyttöikä, pastöroitu);
 2. Käytä lasiastiaan ja laita se maitoa huoneenlämmössä;
 3. Ottaa mikroaaltouunissa 1 minuutin homogenoida;
 4. Turn 1 luonnollinen täynnä kupin jogurttia (mieluiten päivämäärä lähinnä voimassaolon valmistuksen, koska silloin meillä on suurempi määrä elää fermenttorit);
 5. mix;
 6. Jättää pois jääkaapista 8 tunnin ajan 12 tunnin peitetty rei'itetyllä puhtaalla liinalla viileässä paikassa. (Älä peitä muovikelmu tai peitä se tarvitsee hapetus).
 7. Kun haluttu koostumus voi kattaa ja säilytä jääkaapissa.

Saanto on suurempi ja hinta on paljon halvempaa kuin korostaa Inan. "Voitaisiin lisätä hedelmää, hunajaa, hilloa tai viljatuotteista" lisäsi.

Nyt tiedät tärkeimmät erot juomia, voit tietoisesti valita, minkä tyyppistä haluat kuluttaa, ja myös ohjeet tehdä jogurttia kotona.