Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Vaivaisenluu on suosittu nimi Vaivaisenluu, epämuodostuma että jalka voi saada ja että on pääasiassa tunnusomaista ohjaamalla kärki "varvas" (isovarpaan) kohti toista varpaat, ja suosii eräänlainen "ydin / kallus" ulkopäässä on että sormi.

Roberto Ranzini, ortopedi ja urheilu lääkäri, jäsen Brasilian Society of Ortopedian ja traumatologian (SBOT), Lääketieteellinen Physician sairaalan Israelita Albert Einstein ja saksalaisen sairaalan Oswaldo Cruz, toteaa vaivaisenluu se on joukko epämuodostumia joka ensin saavuttaa isovarpaan ( "varvas"). "Se on edistyksellinen ongelma ja edistää biomekaaninen epätasapaino koko jalka, joka usein on invaliditeettiin kiputilan", hän sanoo.

Myös mukaan ortopedi, ensimmäinen epämuodostuma on poikkeama "varvas" (valgus), jota seuraa lisääntyminen tilavuus metatarsophalangeal yhteisen isovarpaan.

Ranzini huomauttaa, että vaivaisenluu voivat vaikuttaa kumpaankin sukupuoleen, mutta on yleisempää naisilla.

oireet vaivaisenluu

Lucas Leite, An ortopedi klo sairaalassa Sao Luiz Morumbi, kerrotaan, mitä ovat oireet Vaivaisenluu, joka tunnetaan paremmin nimellä vaivaisenluu:

  • Kanta Muuta "peukalo", jotka muodostavat "ydin / kallus" ulkopäähän tämän toe;
  • Kipu, joka voi joskus rajoittaa urheilukäyttöön ja jopa tavallinen kävely olevan henkilön jokapäiväisessä;
  • Joissakin tapauksissa "kallus" voi myös kääntyä punertava (tulehdus- prosessissa);
  • Kehittyneemmissä tapauksissa, sormet voivat myös alkaa "taittaa", jotka muodostavat niin kutsutut "kynsiä varpaat."

Syitä vaivaisenluu

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Roberto Ranzini huomauttaa, että tarkat syyt eivät ole tiedossa, mutta on altistavia tekijöitä:

  1. Vanhempien lapset Vaivaisenluu ovat todennäköisesti kehittää sitä;
  2. toistuvasta käytöstä erittäin korkokengät ja teräväkärkiset kengät;
  3. Lattajalat (tai "flat");
  4. Yliliikkuvuus ensimmäisellä säteellä, tai kun luut, jotka muodostavat varvas on suuri liikkuvuus.

Lucas Leite huomauttaa, että pääasiassa syynä on geneettinen. Eli jotkut ihmiset ovat alttiita kehittämään ongelmaan, on syytä muistaa, on paljon yleisempää naisilla kuin miehillä. Joskus jalka on muotoa itsessään jo tarjoaa paremmat mahdollisuudet kehittää sitä. "Ja sieltä, jotkut tekijät saattavat pahentaa kuva (muttei aiheuta ongelmaa), koska käyttö teräväkärkiset kengät ja korkokengät (yli 3,5 cm)", hän sanoo.

Ortopedi Lucas Leite lisää, että joissain tapauksissa epämuodostuma voisi jopa olla kivuton aikaisemmin, mutta koska nämä raskauttavia tekijöitä (käyttö teräväkärkiset kengät ja korkokengät), se alkaa vaivata.

Hoidot bunions

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Roberto Ranzini, että kun henkilö huomaa, että peukalo on "taivutus", pitäisi hakea lääkärin apua, varsinkin jos sinulla on veren sukulainen, joka on sama diagnoosi.

Ortopedi Ranzini selittää, että hoito vaivaisenluu aluksi tehdään välttää niitä vääristäviä tekijöitä, kuten korkokenkiä ja huomautti varpaat sekä hoidon ja käytön pohjalliset.

Ranzini korostaa, että fysioterapia on erittäin hyödyllistä kipujen, mutta vain hidastaa niiden etenemistä vaivaisenluu. "On tärkeää todeta, että tämä on erittäin vaihteleva sairaus kannalta evoluution, on tapauksia hyvin hitaasti, samoin kuin joissakin nopea heikkeneminen", hän sanoo.

"Normaalisti evoluutio on väistämätöntä, ja vaikeammissa tapauksissa kipu, joka ei parane millään konservatiivinen hoito, leikkaus on osoitettu," lisää Roberto Ranzini.

Lucas Leite toteaa, että on tärkeää venyttää jalka ja voi vaatia kipulääkkeiden ja tulehdusta hoitoon vaivaisenluu. "Mutta jos puitteet etenee hyvin nopeasti, aiheuttaa paljon tuskaa, osoitetaan leikkauksen korjata ongelma", hän selittää.

Ortopedi Lucas Leite huomauttaa, että leikkaus vie että "callus" ja kohdista luut, nivelsiteiden ja jänteiden, jalka, joten hän tulee selkä suorana. "Sillä jos ongelmaa ei korjata kokonaan, vaivaisenluu todennäköisesti palaa. Eli ei riitä saada, että 'pallo', tarvitaan erilaisia ​​tekniikoita korjata ongelman kokonaan. Ja tämä tehdään mukaan tapauskohtaisesti ", hän selittää.

Miten ehkäistä vaivaisenluu

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Roberto Ranzini kerrotaan, mitä voit tehdä on, jos kyseessä on taipumus (jos henkilöllä on jo ongelma perheen tai jos se on tehnyt arvion siitä jalka muodosta sitä), on välttää vääristäviä tekijöitä, tai on, korkokengät ja huomautti varpaat.

Lucas Leite huomauttaa, että nykyään monet naiset ovat tottuneet päällään korkeakorkoiset kengät ja / tai teräviä ja tämä ei ole täysin kielletty. "Mutta, erityisesti niille ihmisille, jotka on jo alttius ongelman tämäntyyppisiä jalkineita ei pitäisi olla rutiininomainen, eli ne eivät saa käyttää sitä päivittäin ja monta tuntia," päättää ortopedi.

Nyt tiedät, että vaivaisenluu oikeastaan ​​on suosittu nimi Vaivaisenluu, epämuodostuma että jalka voi saada ja joka on paljon yleisempää naisten keskuudessa. Vaikka se on kehys, joissakin tapauksissa varsin epämukavaksi, se voidaan hoitaa ilman suuria ongelmia. Siksi on tärkeää hakea lääkärin apua heti kun huomaat ensimmäisiä merkkejä tämän ongelman.