nesteretentio: miten tunnistaa, mitkä ovat syyt ja miten välttää - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Olet varmasti kuullut nesteen kertymistä, sekä joitakin elintarvikkeita - erityisesti valmistettu liikaa suolaa - joita ei pitäisi kulutetaan liikaa tämän ongelman välttämiseksi.

On kuitenkin huomattava, että huono ruokavalio ei yksin vastuussa aiheuttaa nesteen kertymistä. On ymmärrettävä, että se voi olla erilaisia ​​perusteita. Alla tiedät tärkeimmät niistä, ja kaikki tärkeät tiedot aiheesta.

Mitä nesteen kertymistä?

nesteretentio on suosittu nimi, joka kuvaa turvotusta kehossa tai sen osan.

Paulo Rosenbaum, Albert Einstein sairaala endokrinologian, selittää, että nesteen kertymistä tarkoittaa sitä, jostain syystä, kehomme ei ole poistanut kokonaisreikäpinta syömme. "Nämä nesteet, jotka eivät poistu voivat kerääntyä raajoissa (kutsutaan turvotus) tai eri elimissä", hän sanoo.

Vesipöhölle voidaan asettaa, niin seurauksena nestevuotoja ulos verisuonista ja menee Ihonalaisen jolloin turvonnut ihossa.

Miten tunnistaa nesteen kertymistä?

Yleensä ihmiset huomaavat usein turvotusta signaalien alttiimpia nesteen kertymistä alueille, kuten jaloissa.

"Yksinkertainen tapa ymmärtää osuu jatkuvasti, alempi nilkka alueella ja tarkkailla, onko 'dip' kuluu palata normaaliin (turvotusta). Toinen tapa on tarkkailla painon nousu ei liity lisääntynyt ravinnon ja liikunnan vähäisyys ", sanoo endokrinologian Paulo Rosenbaum.

Tärkeimmät syyt, jotka johtavat nesteen kertyminen

On tärkeää ymmärtää, että hieman yli kaksi kolmasosaa ihmiskehon koostuu vedestä, mutta on hyvin kehittyneitä mekanismeja tasapainon säilyttämiseksi nesteiden siinä.

Nämä epätasapaino mekanismit, kuten esimerkiksi alueelliset verenpaine muuttaa proteiinien määrä veressä, suolojen määrää elimistössä, liikunta muun muassa voi suosia ulkonäkö turvotus.

"Voimme mainita kuin pääsyitä kilpirauhasen (heikentynyt kilpirauhashormonien tuotanto), sydämen vajaatoiminta (vähentäminen kutistusvoimaan sydämen), munuaisten vajaatoiminta ja verenkiertohäiriöitä", sanoo endokrinologian Rosenbaum.

Mutta, kyllä, nesteen kertyminen voi liittyä ruokaan. "Foods liikaa suolaa aiheuttaa tämän säilyttämisen natrium- 'kantaa' veteen ja tekee niiden poistumista elimistöstä", selittää Paulo Rosenbaum.

Miten estää nesteen kertymistä?

Endokrinologian korostaa, että ei syödä elintarvikkeita runsaasti suolaa, suosia vettä hydraatti, liikuntaa ja usein paeta liikunnan puute ovat hyviä vinkkejä välttää tämän ongelman.

On myös syytä huomata, että toisin kuin elintarvikkeita, jotka sisältävät liikaa suolaa, on olemassa joitakin vaihtoehtoja, jotka voivat helpottaa tätä ongelmaa: vilja, teetä, hedelmiä - kuten vesimeloni, ananas jne - ja vihreät, kuten rucola, kurkkua, salaattia, kesäkurpitsaa, mm.

Kun hakea lääkärin apua?

On tärkeää tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille, jos huomaat, että jalat ovat turvotus ylös paljon, ja usein siihen pisteeseen kenkänsä ja sukat pysyvät tiukka illalla; olet valkeni silmäluomien tai kasvojen turvotus; tai vain yksi jalka tai yksi käsi vain, esimerkiksi, ovat paisuneet.

"Tällaisia ​​tilanteita kuoppia tärkeää ääripäistä, hengenahdistus, selittämätön painonnousu, väsymys ja uupumus, tarkoittaa ongelmia, jotka olisi tutkittava ja käsiteltävä," päättää endokrinologian Paulo Rosenbaum.

Nyt tiedät, että nesteen kertymistä voi on aiheuttanut joidenkin suuri ongelma, joten huomata joitakin näistä merkeistä turvotusta, älä epäröi lääkäriin. Hän luultavasti arvioi, kysyä muutamia testejä, ja vasta sitten, voi tarjota sinulle sopiva hoito.