9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Pitaya. Kuva: Thinkstock

Omena, banaani, mansikka, viinirypäle ... Hedelmät ovat osa valikon useimpien ihmisten ja sekä herkullisia, ovat välttämättömiä terveellisen ruokavalion ...

Mutta se ei ole salaisuus! Mitä harvat tietävät, että jotkut muut kuin perinteiset hedelmät ovat myös maukkaita ja tarjoavat monia terveyshyötyjä!

Alla näet listan nimi joitakin eksoottisia hedelmiä ja hyviä syitä kuluttaa niitä, kun mahdollisia:

1. pitaya

Pâmela Miguel, ravitsemusterapeutin Clinical Nutrition Toiminnallinen São Paulo, kertoo, että Dragon hedelmä on runsaasti antioksidantteja (antosyaanit), jotka suojaavat tukin runkoa ryhmistä, työ taudin ehkäisemiseksi ja ennenaikaista vanhenemista, parantaa tulehdus ja immuunijärjestelmää.

Toinen hyöty Dragon Fruit kulutus on parantaa suolen toimintaan, sillä sen siemenet näyttävät laksatiivinen valtaa, kuten korostettiin Pamela.

Hedelmä sisältää myös C-vitamiinia, joka on antioksidanttisia ominaisuuksia, vahvistaa immuunijärjestelmää ja tukien kollageenin tuotantoa.

"Se on myös vitamiini, tärkeä ihon terveyteen, silmä, ja on antioksidantti ja vahvistaa immuunijärjestelmää," lisää ravitsemusterapeutin.

Mutta eivät pääty tähän: lohikäärme hedelmä sisältää myös oligosakkarideja "jotka toimivat prebiootteina, eli ne ovat ruokaa 'hyviä bakteereja' meidän suolistossa, mikä parantaa meidän suolistoflooralle, säätelevät suolen toimintaa ja vahvistamaan järjestelmää immuuni ", kertoo Pâmela Miguel.

2. Kino

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Ehkä et ole koskaan kuullut, mutta tämä hedelmä voi myös tuoda terveyshyötyjä.

"Se on eksoottinen ja outoa näköisiä hedelmiä, etsivät enemmän kuin koriste-esineitä kuin ruokaa. Kuitenkin, massa sisältää kaliumia, mineraali tärkeitä prosesseja lihaksen ja sydämen supistumisen ja prosessi poistaa nestettä kehosta, joka estää nesteen säilyttämistä runko ", kertoo ravintotieteilijä Pamela.

"Kino sisältää myös C-vitamiinia, tärkeää pitää immuunijärjestelmä toimii oikein, ja kuitua, joka auttaa moitteettoman toiminnan suoliston ja kylläisyyden, elintarvikkeen laihtuminen ruokavalion", lisää ammatti.

3. kirimoija

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Lisääntyminen

Makea ja meheviä sellun kirimoija voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka rakastavat kulta. "Hedelmä sisältää myös hyvä määrä kuitua, tärkeää moitteettoman toiminnan suolistossa, edistää kylläisyyden (auttaminen laihtuminen ruokavalion) ja valvoa nopeutta imeytymistä sokeria ja sen levittämisestä verenkiertoon", kertoo Pâmela Miguel.

Kirimoija sisältää myös C-vitamiinia, tärkeää oikean toiminnan immuunijärjestelmän ja kollageenin tuotantoa. "Sen lisäksi, että A-vitamiinin, tärkeää terveen ihon ja silmien, ja on myös antioksidantteja ja vahvistaa immuunijärjestelmää", sanoo ravitsemusterapeutti.

4. Granadilla

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Tämä on toinen hedelmä, joka tarjoaa terveyshyötyjä. "Se tarjoaa A-vitamiinia, joka on tärkeä terveen ihon ja silmien, on antioksidantti ja vahvistaa immuunijärjestelmää", kertoo Pâmela Miguel.

Ravitsemusterapeutin kertoo Toinen hyödyllinen tekijä on sen hyvä kuitupitoisuuden, tärkeitä oikean suolen toimintaan, lisäävän kylläisyyttä (auttaminen laihtuminen ruokavalion) ja valvoa nopeutta imeytymistä sokeria ja sen levittämisestä verenkiertoon.

"Keskeinen erottava tekijä hedelmän on läsnäolo valokemiallisen puhelujen aineita, jotka auttavat kolesterolin ohjaus, sekä muita etuja, kuten: tulehdus- elimistössä ja suojaa toimintaa vapaiden radikaalien", lisää ravitsemusterapeutin.

5. Abihu

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Hedelmä on vitamiinin lähde, kuten jo lainattu Pamela ravitsemusterapeutin, on tärkeää terveen ihon ja silmien, on antioksidantti ja vahvistaa immuunijärjestelmää. "Se on myös B-vitamiineja, tärkeitä luomisprosessin energiaa kehoon. Eli on hyvä vaihtoehto niille, jotka kärsivät väsymyksestä ja tehdä liikuntaa ", kertoo Pamela.

C-vitamiinia, myös läsnä tässä eksoottisia hedelmiä, se on tärkeää, että moitteettoman toiminnan immuunijärjestelmän ja kollageenin tuotantoa. "Se on myös kalsiumia ja fosforia, jotka ovat tärkeitä luuston terveyteen ja koskemattomuuteen. Ja liukenevia kuituja, jotka auttavat kolesterolin ja diabeteksen, "lisää ravitsemusterapeutin.

6. Longan

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Mukaan Pâmela Miguel, longan on hyvä lähde kaliumia (tärkeää kehon nesteiden poistamista prosessi), fosforin, magnesiumin ja kalsiumin (tärkeitä luuston ja lihasten supistumisen prosessi), ja rauta (välttäen kehykset anemiat).

Eksoottiset hedelmät oli vielä C-vitamiinia, joka toimii oikean toiminnan immuunijärjestelmää ja kollageenin tuotantoa. Se on vitamiini on tärkeää terveen ihon, silmien, on antioksidantti ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Ravitsemusterapeutin lisää, että hedelmä sisältää myös tärkeitä kuituja moitteettoman toiminnan suolen, edistää kylläisyyden (auttaminen laihtuminen ruokavalion) ja nopeuden ohjaamiseksi imeytymistä sokeria ja sen verenkiertoon vapauttamisen.

7. Tamarillo

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Tamarillo sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita terveessä ruumiissa. "E-vitamiini, esimerkiksi, on voimakas antioksidantti, joka estää soluja vaurioilta vapaiden radikaalien (ja ehkäistä tauteja); ehkäisee ennenaikaista vanhenemista ja vähentää tulehdusta elimistössä ", sanoi Pâmela Miguel.

C-vitamiinia, myös läsnä eksoottisia hedelmiä, se on tärkeää, että moitteettoman toiminnan immuunijärjestelmän ja kollageenin tuotantoa. "Rauta estää anemia kehyksiä; Magnesium on tärkeä kivennäisaine luuston terveyden ja lihasten supistumisen prosessi, ja on myös muita tärkeitä tehtäviä elimistössä ", sanoo ravitsemusterapeutti.

Pamela lisää kalium hedelmä- tärkeää nesteen poistamisen prosessi kehon ja kuidut, välttämättömiä oikean toiminnan suolistossa, kylläisyyden edistäminen (avustaminen laihdutusohjelmia) ja valvonta sokeri sisäänoton nopeus ja niiden levittämisestä verenkiertoon.

"THE tamarillo sisältää myös aineita, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka suojaavat kehomme vastaan ​​erilaisia ​​sairauksia, ne ovat: karotenoidit, Antosyaanit, ja flavonoideja leucoantocianinas. Sen kulutus näyttää myös auttaa kolesterolin ohjaus ", sanoo ravitsemusterapeutin Pamela.

8. Cambuci

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Lisääntyminen

Tämä hedelmä on runsaasti C-vitamiinia, joka, kuten aiemmin mainittiin, on tärkeää vahvistaa immuunijärjestelmää, on antioksidantti, estäen ennenaikainen vanheneminen, sekä osallistuu kollageenin tuotantoprosessissa.

"Se sisältää myös magnesiumia, mineraali tärkeä luuston terveyden ja lihasten supistumisen prosessi, muiden toimintojen; kalium, tärkeää nesteen poistamisen prosessi ja kuitu kehon, välttämättömiä moitteettoman toiminnan suolistossa, lisäävän kylläisyyttä (avustaminen laihdutusohjelmia) ja nopeuden ohjaamiseksi imeytymistä sokeria, ja sen verenkiertoon vapauttamisen. Lisäksi fosforia ja kalsiumia, tärkeitä luuston terveyden ylläpitoon ", lisää Pâmela Miguel.

Marja on myös runsaasti muita aineita hapettumisenestoaine toiminta, kuten korostetaan ravitsemusterapeutin.

9. Camu Camu-

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Camu-Camu erottuu runsaasti C-vitamiinia Kaikista hedelmät, jotka ovat vitamiini lähteitä, tämä on rikkain.

"Kuten edellä, C-vitamiini on tärkeää vahvistaa immuunijärjestelmää; Se on antioksidantti, estäen ennenaikainen vanheneminen; lisäksi osallistuvat kollageenin tuotantoprosessissa ", kertoo Pâmela Miguel.

Ravitsemusterapeutin lisää, että C-vitamiini edistää myös raudan imeytymistä löytyy kasvisruokaa. "THE Camu-Camu sisältää myös flavonoideja antioksidantti ja tulehdusta toimia, auttaa muun muassa, laihtuminen prosessi ja päättää estää taudin", hän sanoo.

enemmän hedelmiä

9 eksoottisia hedelmiä hyväksi terveydelle - Naiset vinkkejä

Fisális. Kuva: Thinkstock

Lisäksi edellä mainituista vaihtoehdoista, muut eksoottiset hedelmät tarjoavat etuja terveydelle. "Suurin osa niistä tuottaa kuituja ja yhdisteitä, joilla on antioksidantti ja anti-inflammatorisia vaikutuksia, lisäksi vitamiineja ja kivennäisaineita, aina läsnä hedelmiä, ja sãomuito tärkeää moitteettoman toiminnan kehossa", sanoi Pâmela Miguel.

Uusia esimerkkejä eksoottisia hedelmiä ovat fisális, hedelmiä leipää, hedelmiä Wolf Mabolo, jenipapo, sapodilla, siriguela, Murici mm.

Ravitsemusterapeutin Pamela huomauttaa, että jotkut näistä hedelmät ovat kotoisin Brasiliasta ja toiset eivät. "Ne eivät ole helposti löydettävissä, mutta paras paikka etsiä ovat kunnan markkinat, jotka sisältävät erilaisia ​​hedelmiä", hän sanoo.

Ja nyt sinulla on hyvä syy sisällyttää ainakin yksi heistä omassa ruokavaliossa. Loppujen lopuksi kannattaa vaihdella hedelmästä kuluttaa päivittäin, tasting uusia makuja ja lisäksi nauttia erilaisia ​​etuja, jotka tarjoavat eksoottisia hedelmiä.