5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

Yksi tärkeimmistä vinkkejä pitää ihosi terveenä on välttää altistumista auringonvalolle, eikö? Todellakin, auringon säteily on yksi tärkeimmistä tekijöistä ikääntymisen ja ihosyövän kehittymisessä.

Kun otamme aurinkoa aukioloaikoina suurimman vaikutuksen valon ilman aurinkovoidetta, iho voi olla altis säteilyvaurioiden. Tämä nopeuttaa ulkonäkö viat, juonteita ja jopa melanoomat.

Tämä kaikki on totta, mutta aurinko ei tulisi nähdä mahdottomaksi konna. Huolimatta vaaroista liiallinen altistuminen auringonvalolle kohtalaisessa annoksina voi tuoda joitakin etuja terveydelle.

Tietenkään emme halua sinun pelata auringossa keskipäivällä ilman aurinkovoidetta - ja pahempaa: käyttämällä "kotitekoisia aurinkovoidetta", joka voi aiheuttaa kauhea palovammoja! Tavoitteemme kanssa tämä luettelo on osoittaa, että hieman kävelyllä puistossa aamulla tai myöhään iltapäivällä voi olla erittäin hyväksi keholle ja mielelle.

huomio: Jos sinulla on vahinkoa iholle tai tehnyt äskettäin ollut leikkauksessa, aina neuvotella lääkärin kanssa ennen altistumista auringolle. Auringonvalo voi aiheuttaa pysyviä tahroja tällaisissa tapauksissa.

Lue myös: 9 elintarvikkeet, jotka suojaavat ihoa auringon polttama

1. parantaa mielialaa ja lievittää masennusta

5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

Auringonvalo lisää aivojen serotoniini, välittäjäaine vastaava mieliala sääntelyä. Siten aurinkoa auttaa ihmisiä onnellisempi, rauhallinen ja keskittynyt.

Kausina pitkäaikainen puute auringonpaistetta, kuten joissakin alueilla talvikuukausina, ihmiset voivat kärsiä häiriöistä, kuten kausiluonteista masennus, muunnelma masennuksen, joka tapahtuu muutos kauden.

2. vahvistaminen vahvistaa luustoa

5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

D-vitamiini on välttämätön terveyden luut. Kuinka vaikeaa on saada optimaalinen määrä tämän ravintoaineen vain elintarvikkeesta, on tarpeen ottaa aurinkoa, jotta iho voi tuottaa sitä.

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse altistaa auringon pitkiä aikoja, mikä olet vaarassa saada palovammoja. Tuottaa D-vitamiinia, vain aurinkoa puoli aika kuluu ihoa alkaa muuttua punaiseksi.

On vaikea määritellä ihanteellinen aikaa, koska se vaihtelee ihonvärin, iän, sijainnin henkilö ja kellonaika. Keskimäärin se on tarpeen ottaa aurinkoa noin 15 minuuttia joka päivä varmistaa tuotannon D-vitamiinin

Lue myös: Miten suojata hiuksia auringon vaikutukset

3. verenpaineen lasku

5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

Tämä on hyvin mielenkiintoinen hyötyä niille, jotka kärsivät verenpaineesta. Erään tutkimuksen Englannissa, auringossa edistää verisuonten laajenemisesta, joka auttaa vähentämään verenpaineen ja sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Tämä johtuu siitä, keskittymällä ihon, UVA-säteily lisää typpihappoa molekyylien toimintaa, joka on tallennettu meidän epiteelikudoksessa. Tämä aine kulkee sitten verenkiertoon, edistää dilation alusten.

Tuloksena on alempi paine verisuonissa ja myös vähentää hyytymän muodostumisen, joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen tai aivohalvauksen.

4. Ilma iho-ongelmia

5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

Auringonvalo on tärkeä liittolainen ihosairauksien, kuten psoriasiksen ja muita ongelmia, kuten akne, ekseema, sieni-infektiot ja keltaisuus (mukaan lukien vastasyntyneet, tämän tutkimuksen mukaan).

Tietenkin riippuen ihon ongelma ja läsnäolo vaurioiden aurinko altistumista ei voida näyttää, koska se voi aiheuttaa pysyviä tahroja. Niin aina kysy lääkäriltäsi, mikä on paras menettely.

Lue myös: 10 Vakavin virheet käyttämään aurinkovoidetta

5. ehkäisy joidenkin syöpien

5 etuja, että aurinko on tarjota terveydelle

Kuva: iStock

Aurinko tiedetään olevan riskitekijä syntymistä ihosyöpä, joten meidän on vältettävä suojaamatonta altistuminen aurinkovoidetta. Kuitenkin, kun valotusaika ylläpidetään terve alue, auringonvalo voi estää joidenkin syöpien.

Joissakin osissa maailmaa, joissa auringonvaloa on hyvin alhainen tiettyinä aikoina vuodesta, on suurentunut kuolemanriski aiheuttamat sairaudet kuten Hodgkinin lymfooma ja rintasyöpä, munasarjasyöpä, paksusuoli-, haima- ja eturauhassyöpä. Jotkut tutkimukset osoittavat, että jollakin tavalla, nämä sairaudet voivat liittyä vitamiinin puutos D

Mutta tämä ei tietenkään tarkoita, että meidän pitäisi luopua aurinkovoidetta ja aurinkoa umpimähkään.

Kuten lähes kaikki, jotka liittyvät terveyteen, salaisuus on tasapainossa: altistaa itsesi auringossa keskipäivällä ilman suojaa voi johtaa polttaa, mutta ottaa rusketus aamulla tai illalla muutaman minuutin, et luultavasti tehdä paljon hyvin.

Lue myös: aurinkovoidetta rasvainen iho 15 vaihtoehtoja ja suositteli