Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Olet luultavasti kuullut "kala silmä". Jos et ole koskaan ollut, ehkä muistat joku, joka on kärsinyt ongelmasta jossain vaiheessa elämäänsä, ehkä enemmän lapsuudessa!

Kala-silmä on suosittu nimi viittaa virusinfektion aiheuttama HPV-virus, jossa oikea nimi jalkapohjien syylä. Samanlainen kovettuma, tällainen syylä yleensä vaikea kävely, koska siellä on kipua, kun tehostamalla sitä.

Sara Bragança jatko lääketieteellisen ihotautien, jäsen Brasilian Esteettisen lääketieteen, kertoo jalkapohjan syylä on ominaista korkeus ihon. "Se muodostaa pieniä pyöristetty vammoja ja on yksi tai useampia pieniä mustia pisteitä keskellä."

Ihotautilääkäri Márcia Linhares selitti, että sijainnin kala-silmän, jalat kasvi, aiheuttaa kipua ja epämukavuutta ja, kun se tapahtuu paineen kohtia, kuten kannoilla, on usein luullaan kovettumia.

"Mikä on enemmän ominaisuus on, että on olemassa karheampi keskipiste. Syyliä voi olla myös sileä ja rajoitettua, ja vähemmän tuskallista, kun niitä kutsutaan clavus. Myös kaikkein pinnallinen variantteja (jalkapohjan syylä mosaiikki) ja tunkeutumaan kasvu (mirmécia) ", sanoo Marcia.

Lue myös: HPV ei ole parannuskeinoa? Opi estää sen ja käsitellä sitä

Huomaa, että voi syntyä kalanäkymäksi (eli yksittäinen leesio) tai useita kerralla, hajallaan ympäri pohjat.

Syitä kalanäkymäksi ja muodot tartunnan

Sara huomauttaa, että jokainen ihminen on kohteena pitää kalaa silmään, mutta lapset kärsivät eniten, koska niiden immuunijärjestelmä alttiimpia.

Marcia kertoo, että pieniä traumoja iholle saattaa suosia viruksen leviämistä HPV. Mutta se on koskemattomuuden henkilö on ratkaiseva rooli tässä asiassa. "Koskemattomuus kärsivän yksilön on mitä määrittää, onko se kehittyy tai ei ongelmaa, eli immuunipuolustus ovat todennäköisesti kehittää", hän sanoo.

Ihotautilääkäri kertoo, että infektio esiintyy henkilöstä, tai epäsuorasti, esimerkiksi, saastuneiden esineiden (välittäjien kautta).

Voidaan myös sanoa, että stressi helpottaa ulkonäkö tämäntyyppisen syylä, ja huumeiden käyttöä, kuten korostetaan Sara. Tämä on kaikki, koska nämä tekijät auttavat aiheuttaa laskua immuunijärjestelmän, mikä helpottaa infektio.

Lue myös: HPV: vinkkejä voit hoitaa ja ehkäistä sairauksia

Miten käsitellä Kalanäkymä?

Marcia kertoo, että ei ole yhtä ainoaa hoitoa, koska useita menetelmiä on etunsa ja haittansa. "Yksi olisi otettava huomioon sijainti, potilaan ikä, kliininen muoto, taudin kesto, ja immunologisten potilaan tilan", hän sanoo. Joitakin esimerkkejä, joita voidaan käyttää, ovat:

 • hapot;
 • Cryosurgery tai Elektrokirurgiset;
 • CO2 laser;
 • fotodynaamisen hoidon mm.

"Siksi vain ihotautilääkäri pystyy määrittämään paras hoito jalkapohjan syylä," sanoo Marcia.

Sara vahvistaa, että lääkehoitojen yleensä käytetä salisyylihappo, trikloorietikkahappo, savuavaa typpihappoa, cryotherapy (jäädyttäminen) ja laserhoito. "Jos nämä hoidot eivät ole tyydyttäviä, kirurgisten voidaan suorittaa poistaa syyliä", hän sanoo.

8 yksinkertaisia ​​ohjeita, jotta kalan silmässä

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Alla näet päälinjat estää jalkapohjan syylä:

 1. ei kävellä paljain jaloin, varsinkin pukuhuoneet, kylpyhuone ja alueet lähellä uima-allas.
 2. Kuivaa jalat uinnin jälkeen tai heti sen jälkeen kosketuksiin kosteuden.
 3. Vältä mahdollisimman paljon kulumista lainattu kenkiä toisten.
 4. Ylläpitää terveellistä ruokavaliota (hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaista proteiinia), joka auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja siten estetään saastuminen.
 5. Yritä välttää stressiä, koska se tarjoaa myös laski koskemattomuutta.
 6. Älä ota lääkkeitä (tyypistä riippumatta) omasta, mikä voisi auttaa vähentämään immuniteetin.
 7. Jos sinulla on tiiviissä yhteydessä henkilön kanssa, joka on jo kalansilmä, suosittelen käsitellä sitä.
 8. Jos sinulla on jo kanssa kalansilmä, ei säkissä kätensä, sillä se saattaa aiheuttaa viruksen leviämistä. Hakea lääkärin apua mahdollisimman pian.

On myös tärkeää, että henkilö, joka on jo jalkapohjan syylä on tietoinen siitä, että ei pitäisi osallistua, ratkaista ongelma, ympäristöjä, joissa leviäminen muille, kuten uima-altaat, klubeja, yleiset wc jne

Lue myös: Vinkkejä hygienian ja huolta kylpypyyhe

Etsi ihotautilääkäri mahdollisimman pian on aina paras tapa hoitaa ongelman oikein ja silti välttää tartuttamasta muita ihmisiä.