Ymmärtää, miten kilpirauhasen - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Vaikka se on kooltaan noin 30 grammaa, niiden toiminnot ovat elintärkeitä ihmisen elimistöön. Sijaitsee vastapäätä kurkunpään, kilpirauhasen totella signaalit aivojen tuottamaan T3 ja T4 ovat vastuussa nopeuden säätämiseksi koko elimistön toimintaan.

Mutta kun tämä nopeus hidastuu tai kasvaa liian, oireita, kuten väsymystä, huonovointisuutta, stressi, painon muutos, mm voi tarkoittaa, että se ansaitsee huomiota ja joitakin sairaanhoidon palata normaalitilaan. Kun havaitaan, että on pulassa, asiantuntija diagnosoi onko kyse on hypertyreoosi tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Mutta tiedätkö mitä eroja?

hypotyreoosi

Uskotaan, että se voi olla perinnöllistä, periytynyt sukupolvelta toiselle. Keho tuottaa vasta-aineita, jotka hyökkäävät kilpirauhanen, joka sytyttää ja lakkaa suorittamiseksi. Yleisimpiä oireita, mutta se voi muuttua ihmisestä toiseen, ovat väsymys, herkkyys kylmälle, erittäin kuiva iho, painonnousu ja jopa tekee kuukautisten tulee vapautettu.

Yleisin hoito on hormonikorvaushoito kautta lääkkeitä. Mutta on tärkeää korostaa, että se on vain lääkäri, joka voi diagnosoida tarkemmin ja osoittavat paras ja tehokkain hoitoja, koska ne voivat vaihdella kunkin henkilön.

Hoitamattomana tauti voi tuoda sydämen, ruoansulatuskanavan ongelmia, mm.

Kilpirauhasen liikatoiminta

Tunnettu siitä, että vasta-aineen läsnäolon veressä vastuussa nopeuttamiseksi liiallinen hormonin tuotantoa. Tässä tapauksessa on tavallista, että potilaat valittavat ahdistuneisuus, unettomuus, hermostuneisuus, vapina ja laihtuminen.

Käsittelyt voidaan tehdä myös kautta lääkkeitä ja valvotusti jodia (mineraali, jota käytetään laipan tuotantoa varten hormonit). Kuten kaikkia hoitoja, vain lääkäri voi ilmoittaa määrän häneltä edellytetään aterioilla, kun kaikki, jodin saanti liikaa voi myös heikentää hoidon.

Muissa tapauksissa asiantuntija ilmoittaa leikkauksen hoitoon olisi tehokkaampaa.

Miten diagnoosi tehdään?

On suositeltavaa, että kaikki ihmiset suorittavat niin sanotun ennakoivan tutkimukset vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kun kyseessä on kilpirauhasen tutkimuksen perusteella lääkäri voi pyytää kolmenlaisia ​​testejä: Veren keruun gammakuvaus ja ultraääni.

Verenkeruukampanjoiden: yksinkertaisen veren testi, on mahdollista tarkistaa annokset TSH hormonit, T3 ja T4. Tuloksena myös huomauttaa, että läsnä antithyroid vasta-aineita.

gammakuvaus: Sijoittui kilpirauhasen kartoitus, potilas saa radioaktiivista jodia kehossa. Radioatividadade mineraali, niin alueisiin, joiden kirkkaus, ja voi nähdä, missä on enemmän tai vähemmän pitoisuus jodia.

ultraääni: Tapauksesta riippuen, alan ilmoittaa tämä testi läsnä tai poissa kyhmyjä rauhanen. Jos se on läsnä, ja jos se on suurempi kuin 1 cm, asiantuntijat tehdä punktio, jonka läpi neula vetäytyy joitakin soluja analyysiä varten.