Lisätietoja suutulehdus - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Yhtäkkiä tuntuu arkaluontoiset suu pieni sammas kielen, kumit ja posken sisäpinnalle tai. On hyvin todennäköistä, että olet kanssa tunnetulla tulehdus suutulehdus. Asiantuntijana gastroenterologiassa Bruno Sander kertoo, "stomatiitti on tulehdus limakalvon mikä tahansa rakenteista, suuontelon (suun) ja nielu, joka voi käsittää alueen poskien, kumit, kielen, huulien, kurkun tai suun pohjan. "

Yleisimpiä oireita ovat vain syntyminen useita haavoja suun alueelle. Sander kertoo, että on olemassa kolmenlaisia ​​niistä: Tällä rokahtuman haavaumat, jotka ovat pieniä ja viimeinen kahteen viikkoon; minor sammastulehduksiin, jotka kestävät 7-10 päivää ja tärkeimpien sammastulehduksiin, jotka ovat vakavia ja ne kestävät kauemmin kuin kuusi viikoista useisiin kuukausiin. Kun tauti aiheuttaa lapsilla, ne voivat olla myös kuumetta ja ärtyneisyyttä.

Yleislääkäri lääkäri Renato Igino dos Santos, selittää, että on olemassa useita syitä tulehduksen ja ne voivat olla virus- (Herpes simplex -viruksen HSV-1 tai Coxsakie) tai tapahtua, koska ongelma kuten huono suuhygienia tai puute tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden ruokavalio. Savukkeiden käyttöä ja alkoholin nauttiminen saattaa myös vaikuttaa ulkonäön stomatiitti.

Stomatiitti saattaa myös olla varoitus, kun esimerkiksi henkilö on heikentynyt immuunipuolustus tilanne tässä tapauksessa, lapsia ja vanhuksia on noudatettava. väärä hammasproteesit tai palovammojen aiheuttamat ruokaa tai juomia voi myös käynnistää tulehdusta. Sander varuillaan etsiä tarkka diagnoosi. "Koska taudin antavat useita syitä, jokainen tapaus on erityisen suuri runko ja hoito tulee ottaa tämä huomioon", hän selittää.

Santos kertoo, että kohtelu stomatiitti Siihen liittyy sellaisten aineiden käyttöön, kuten kipulääkkeitä, tulehdusta, kuumetta alentava ja suuvettä, mutta se on erittäin tärkeää huomata voima potilaan, koska teko syöminen on varmasti vaarassa. "Nesteytys pitäisi olla kohta johtuen havaittiin nielemisvaikeuksia. Ruoka voidaan liittää pehmentää trauma niellä rapeita tai kova elintarvikkeita. On hyvä välttää happamat ruoat, kuten oranssi, ananas, tomaatit, mansikat, kiivi ja sitruuna tai erittäin mausteinen elintarvikkeet ", hän selittää.

Tauti on usein uusiutuva, eli sama potilas voi toimittaa uudelleen tulehdus. Useimmissa tapauksissa se ei ole siirrettävissä, mutta kun sen alkuperä johtuu herpesvirus tai Coxsakie sinun täytyy huolehtia taudinlevittäjiä.

että estäen suutulehdus On hyvä huomioida hyvien hygieniakäytäntöjen kuten käsien pesu jatkuvasti ja antaa hyvän hygienian suutin. Vältä tupakointia ja alkoholin nauttiminen ja välttää suullisen traumoja kuten puree, palovammoja ja huonosti istuva hammasproteesit voivat myös toimia hyvänä kilpi.