Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Jotka jo noudattaa terveellistä ruokavaliota tietää: Whole Foods ei pitäisi jättää pois ruokavaliosta. Vaihtaminen jalostettuja elintarvikkeita kokonaisia ​​vastineet on lähes yksimielinen suositus keskuudessa terveydenhuollon ammattilaisten, tämän tyyppistä ruokaa mahdollistaa paremman ravinteiden hyväksikäyttöä (jotka säilyvät, kun jalostusprosessissa ei sovelleta).

Funktionaalinen ravintoterapeutin Helouse Odebrecht korostaa koko elintarvikkeet ovat terveellisempiä kuin jalostettuja ruokia. "Ja tänään, emme voi puhua terveellisen ruokavalion ilman, joihin kuuluu koko valikosta", hän sanoo.

Ravitsemusterapeutin selittää, että koko elintarvikkeet, jotka eivät ole läpäisseet jalostusprosessissa tai teollistumisen. "Eli ruoka täydellisinä. Yleisesti viljojen, kuten riisin, vehnän, rukiin ja kauran, jauhot ja niiden tuotteet, kuten leivän, kakkujen ja keksejä. Mutta voimme myös huomauttaa elintarvikkeita kuten sokeria, öljyä ja suolaa, että vaikka lainsäädäntö ei ole luokitellut niitä olennaisena, myös voidaan tai ei mene läpi jalostusprosessissa ", hän sanoi.

Myös mukaan Helouse, kuluttajalle, se on erittäin tärkeää ymmärtää ja saada nämä tiedot, koska puhdistamaton elintarvikkeet (koko) jäävät kuoren, leseet, suojakalvo viljan ja siten kaikki sen ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita kuidut ja bioaktiiviset yhdisteet. "Nämä osat ovat tärkeitä kehitettäessä, suojelua ja ravitsemus vilja itse", hän lisää.

Ravitsemusterapeutin selitti, laki sääntelee ANVISA (kansallinen terveys- valppaus), elintarvikkeiden, kuten viljat (riisi, kaura, ohra), jauhoja Koska viljan (vehnä, riisi, kaura) ja sen johdannaiset, kuten leipää, pastaa, keksi ja kakkuja, löytyy koko tekstin etikettiin ja oltava täydellinen kuvaus.

Lue myös: Täysjyväleipä: miten valita hyvä tuote

Mutta miksi kaikki tuotteet ovat aidosti koko?

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Kaikki eivät tiedä, mutta monien tuotteiden myyntiin kokonaisuudessaan ei ole täynnä. Mikä tarkoittaa sitä, että monet ihmiset lopulta huijattu tuotteen ostamista, että hän uskoo on hyötyä terveydelle.

"Tämä on kysymys epäonnistui lainsäädäntöä. Päätöslauselmassa 263/2055 on ANVISA säätelee viljasta, tärkkelykset ja jauhot ja todellakin, ei perusteta vähimmäismäärät väite, että tuote on yhtenäinen. Näin ollen, jos tuote käyttämällä mitä tahansa määrää Täysjyväjauho koostumuksessa, merkintöjä väittävät, että on olemassa täysjyväjauhoa niiden koostumukseen, jossa on 5% tai 100% Täysjyväjauho ", selittää Helouse.

Päätöslauselmassa 263/2055 on ANVISA säätelee viljasta, tärkkelykset ja jauhot ja todellakin, ei perusteta vähimmäismäärät väite, että tuote on yhtenäinen.

Näin jatkuu ravitsemusterapeutin, kuluttajat, jotka ostavat "leipä" 5% täysjyvä ja loput valkoisia jauhoja, ei varmasti kuluttaa leipää eikä saada hyötyjä, jotka koko tuotteen tarjouksen.

"Alussa 2014, yhteisöjen tuomioistuimen Rio de Janeirossa asettaa määräaika 180 päivää leivän ilmoittaa valmistajiensa leivät pakkausten todellinen täysjyväjauhoa sisällön tuotteiden koostumus. Tämä julkinen siviilikanteen nostamista valituksessa kuluttajille. Kun päätös, yritykset joutuvat ilmoittamaan, niiden tuotteet ovat 100%, 10% tai 1% koko ", sanoi Helouse.

Lisäksi mukaan ravitsemusterapeutin, vuonna 2012, myös valituksia, kysymys on vienyt niin paljon merkitystä jo käsitellään National Congress, Bill 5,081 / 2013 herra Onofre Santo Agostini, jossa todetaan, että hänellä on oikeus kiinteä tuote on esitettävä sen koostumus enemmän kuin 51% koko jyviä. "Siinä todetaan myös, että muut kaksi ryhmää luodaan etikettirullat: semi-kiinteästi tai lisäämällä Kokojyväleivän (15%: sta 51% jyvistä) ja ilman, että ilmaisut" koko "tai" puoli-täynnä", on prosenttiosuus on pienempi kuin 15%. Hanke ei vieläkään ole päivämäärää äänestystä täysistunnossa ", hän lisää.

Helouse vahvistaa, että koko elintarvikkeet ovat terveellisempiä kuin jalostettuja ruokia, ja että tällä hetkellä ei ole mahdollista puhua terveellisen ruokavalion ilman, joihin kuuluu koko valikosta. "On olemassa erilaisia ​​tuotteita, erilaisia ​​merkkejä, mutta mitä näemme käytännössä sitä, että joissakin tapauksissa, vaikka he sanovat täynnä, koostumus on entistä puhdistetut jauhot", hän sanoo.

Miten saada selville, jos ruoka on todella täynnä

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

Edellä esitettyjen seikkojen, herää kysymys: miten valita terveellistä ruokaa?

Helouse kerrotaan, mitä on tapa saada tietää, jos tuotteet ovat todella täynnä: on välttämätöntä tunnustaa hallitseva elintarvikkeiden koostumusta on täynnä. "Ja se on helppoa, voit vain lukea elintarvikkeiden ainesosien luetteloon, tämä on lähellä ravinnon pakkauksissa", hän sanoo.

Ravitsemusterapeutin huomauttaa, että ainesosat näkyvät alenevassa järjestyksessä. "Se on, mikä on suurempi määrä on luettelossa ensimmäisenä. Täydellinen ateria on luettelossa ensimmäisenä, ei tarkoita, että se on laki edellyttää, että prosenttiosuus, 51%, mutta ainakin se osoittaa, että on olemassa enemmän sitä kuin teollisuusmaiden jauhot, mikä on jo hyvä ", hän selittää.

Ja 100% koko tuotteen korostaa Helouse, valkoinen vehnäjauhoa (kuvattu sisältäviä ainesosia, kuten vehnäjauhoja rautaa ja foolihappoa), tai muut jauhot, ei ole sen koostumus.

"Jyvät kuten pellavan siemenet, seesaminsiemeniä, auringonkukka Nuggets, quinoa, Amaranth, voi myös olla osia leipää 100% koko", lisää Helouse.

Nyt te tiedätte: usko kaikkea mitä luet tuotteissa - varsinkin kun se on edessä pakkauksen. Usein "mainonta harhaanjohtavaa."

Mikä on todella merkitystä on mitä on kirjoitettu takana etiketti eli ainesosaluettelossa. Etsiä koko vehnä ensimmäisenä ainesosa luettelossa - vaikka tuote ei ole 100%, se on varmaa, että on olemassa yli täysjyväjauhoa teollisuusmaat.