Laktoosi-intoleranssi: oireet, puhdistus ja jakelu - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Laktoosi-intoleranssi on termi, jota käytetään epäonnistumisen, osittain tai kokonaan pilkkomalla laktoosia, sokeria maidossa ja sen johdannaiset, kuten jogurttia ja juustoa. Ongelma on aiheuttanut, kun elimistö ei tuota laktaasin entsyymi, joka vastaa jakautuminen, hajoaminen ja imeytyminen tällaista sokeria, joka voi esiintyä poissa syntymän tai koska se ei ole tuotettu koko elämän.

Mitä oireita?

Laktoosi ruoansulatushäiriöt aiheuttaa tämän sokerin, saavuttaa paksusuolen fermentoidaan bakteerit, aiheuttavat pahoinvointi, vatsakipu, kaasu, ripuli ja suoliston ärsytystä laktoosi-intoleranssi. Muista, että intensiteetti oireet vaihtelevat sen mukaan, kuinka suvaitsemattomuuden, mutta kumpaakaan, jos elimistö ei pysty sulattamaan ainetta, elintarvikkeita, kuten lehmänmaito tai vuohi, valkoinen juusto, voi, margariini, raejuusto, jogurtti , vanukasta, kakku, kerma, maitotiiviste, evästeen maito, leipä, mozzarella pizzaa ja useimmat jauhettua makeutusaineita, siellä aiheuttaa.

Miten diagnosoida suvaitsemattomuutta?

On tärkeää muistaa, että laktoosi-intoleranssi on samankaltaisia ​​oireita kuin muiden tautien, kuten ruoka-aineallergiat ja ärtyvän suolen oireyhtymä, joten on tärkeää, että diagnoosi tehdään oikein.

Huomattuaan, että jotain on vialla, varsinkin kun syö meijerituotteet, lääkäriin, se voi ohjata sinua suorittaa testejä, jotka havaitsevat ongelman. Yksi näistä testeistä, potilas nielemään neste paasto väkevällä annos laktoosia kaksi tuntia ja useita verinäytteet mittaamaan veren glukoositasoa, joka heijastaa ruoansulatus maitosokeria.

Jos laktoosi ei ole rikki, verensokerin taso ei kasva, ja siten intoleranssin vahvistetaan. Kuitenkin tämä testi ei sovellu pienille lapsille. Tällaisissa tapauksissa, sopivin on testi, joka havaitsee maitohapon ja rasvahappo elimistössä, joka tuotetaan, kun sulamaton laktoosi on käynyt bakteerit paksusuoleen. On olemassa muita testejä, joita käytetään taudin diagnosoimiseksi, kuten on tapauksessa testi, joka mittaa määrä vetyä jonka potilas hengittää ulos, joka positiivinen tapauksissa on liian suuri; tai geneettinen testaus.

Miten hoitoon suvaitsemattomuutta?

Ei ole olemassa hoitoa lisätä tuotantoa laktaasin, joten laktoosi-intoleranssi ei ole parannuskeinoa. Lisäksi oireet voidaan hoitaa ruokavaliolla, välttää maitotuotteita; ja nieltynä laktaasin kapseleita, jotka täydentävät puute tämän entsyymin kehossa.

Mitä elintarvikkeita syödä?

Kun kyseessä on "suvaitsematon", jotkut elintarvikkeet kuten maito ja maitotuotteet tulee välttää. On kuitenkin olemassa muita vaihtoehtoja ruokaa, joka voi syödä ilman syyllisyyttä, kuten maito vähälaktoosinen; maito ja soijaruokia; maito ja elintarvikkeet valmistettu riisistä, kuten riisi keksejä; juustoja Brie, Camembert, Roquefort, cheddarjuustoa, parmesanjuustoa, Emmental ja levy; ruoka erikoisuus tuotemerkkejä, jotka työskentelevät laktoosittomia tuotteita, jotka vaihtelevat suklaata ja keksejä jogurttia ja jäätelöä.

On syytä huomata, että laktoosittomia tuotteita ei ole helppo tunnistaa päivittäistavarakaupan hyllyille. Lisäksi muutos valvonta tuotteiden koostumus ei ole tiukasti kontrolloitua, kuten on laita leivän, esimerkiksi, että joissakin tapauksissa ottaa maitoa ja toisissa ei. Joten ennen ostamista mitä tahansa tuotetta, ihmisten pitäisi lukea etiketit huolellisesti kiinnittäen huomiota paitsi ainesosia, mutta myös lauseita, kuten "saattaa sisältää" ja "jälkiä ...", joka myös ilmaisemaan laktoosia.