Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Kaikki eivät tiedä, mutta määrä Keisarileikkauksia suoritettiin Brasiliassa yli (ja) suosituksen Maailman terveysjärjestön (WHO). Maa on itse asiassa nykyään nimitetään johtava keisarinleikkauksella kohdat.

Yli 52% synnytysten suoritetaan keisarinleikkauksella. "Tilanteen heikkenemistä syntymät yksityisissä kouluissa, joissa määrä sektioon saavuttaa pelottavaa tasoa suhteessa muihin maihin, saavuttaen 80% kaikista syntyneistä", sanoi Darvana Marques kirkko, gynekologi ja synnytyslääkäri poliklinikka Granato.

"Chilessä, tämä määrä on 34%; Yhdysvalloissa, 26% ja maat, kuten Alankomaat, 14%. Siksi Brasilia on maa, jossa suurin keisarinleikkauksella maailmassa. Ja WHO: n suosituksia on, että määrä sektioon ei ylitä 15%, "lisää Darvana.

Arvioitaessa tällaisia ​​tietoja, mutta monet ihmiset kyseenalaistavat erot emättimeen ja keisarileikkauksen ja haluavat ennen kaikkea ymmärtää, miksi entinen on useimmissa tapauksissa edullisempaa äidin ja vauvan ja missä tilanteissa keisarinleikkauksella on todella tarpeen.

Alla näet tärkeimmät tiedot emättimeen ja keisarinleikkauksella ja myös tietää mitä oikeuksia raskaana olevan naisen.

Lue myös: 10 pelejä vauva suihku

luonnollinen synnytys

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Normaali toimitusaika on yleensä neuvoo lääkäreitä, koska infektioriski on pienempi sekä äidille ja vauvalle. Lisäksi elpyminen naisten on paljon parempi ja nopeampi.

On totta, että tämän tyyppinen toimituksen tarjoaa monia etuja niin äideille ja vauvoille kuitenkin pelkäävät kipua tai jopa luotettavien tietojen puute, monet naiset hylkäämään tämän vaihtoehdon, jotta löytää ne ovat raskaana.

Darvana kertoo, että normaali toimitus suoritetaan emättimen. "Se voidaan tehdä episiotomia (leikkaamalla välilihan helpottaa vauvan lähtö), kivunlievitystä ja supistusten aiheuttamiseksi seerumia sisältävällä oksitosiini", hän sanoo.

Tämäntyyppisen toimitus tapahtuu, sen pitäisi olla kunnossa kanssa terveyden äidin ja vauvan.

"Olen aina sanonut, että normaali syntymä on yksi, jota esiintyy huolimatta lääkäri. Se on toimitus tapahtuu vauvan jälkeen emättimen reittiä ja seuraava luonnollinen prosessi syntymästä enemmän tai vähemmän yhteisiä kaikille nisäkkäille ruumiin ", sanoo Mariane Corbettan da Silveira, gynekologi ja synnytyslääkäri sairaala ja äitiys Santa Brigida.

Lue myös: 10 aiheuttaa ideoita äitiydestä kuvauksissa

Mariane kertoo, että ennen, sen aikana ja synnytyksen jälkeen, suurin huolenaihe on terveyden ja binomimallia äidin hyvinvointi / vauva. "Kehityksen seuraamiseksi supistukset ja vauvan syke antaa lääkäri tai kätilö käsityksen, että prosessi kehittyy normaalin rajoissa, tarkka ajankohta syntymän tai vauva irtoaminen. Tärkeintä on varmistaa lapsen hapensaanti ja synnytyksen, ylläpito huomiota vastasyntyneiden terveyteen merkkejä, lisäksi välitä reaktio äidin ruumiin (istukan, kohdun supistelua, laski verenvuoto ja yleistä hyvinvointia äiti) ", hän sanoo.

Yleensä kun raskaana olevan naisen saapuu sairaalaan, jotkut toimenpiteet voidaan suorittaa, kuten mittaamalla lämpötilan, verenpaineen ja sykkeen. Ihannetapauksessa naisen olisi tiedotettava kaikesta, mitä tapahtuu, niin, niin, pysy rauhallisempi ja osallistua parhaiten syntymän lapsensa.

Kova ja synnytyksen keskimäärin 12-14 tuntia, mutta tällä kertaa on taipumus vähentää seuraavien raskauksista. Se on valmistettu seuranta tarkistaa tekijät, kuten sydämen sikiön, verenpaine, arviointi supistukset, kohdunkaulan laajentuma kohtu jne

Laajentuma kohdunkaula (joka mahdollistaa kulun vauva) tapahtuu johtuen supistuksia - joka alkaa yleensä huonokuntoinen ja vähitellen enemmän säännöllisiä, pitkäaikainen ja voimakas.

Anestesia käytetään yleensä, jos kivut ovat hyvin voimakkaita.

Lue myös: 10 vaatteita, jotka voivat olla kuluneet aikana ja raskauden jälkeen

Yleensä kun välit supistukset vähenevät, syntymä aika on lähellä. Dilation että kohdunkaula saavuttaa noin 10 senttimetriä.

Täydelliset laajennus, kohtu painostavat vauva - joka yhdessä äidin stressi, aiheuttaa lapsen syntymästä tapahtuu.

Jos sinulla on vaikeuksia vauvan ulos, se voidaan suorittaa episiotomia - kirurgiset leikkaus tehdään välilihan (lihasten välisen alueen emättimen ja peräaukon).

Työvoima on täydennetty toimituksen istukan usein esiintyy luonnossa (noin 10-20 minuutin kuluttua vauvan syntymästä). Suurimman osan ajasta ei tarvitse vaivaa äidin, koska istukka irtoaa ja poistuu synnytyskanavassa.

X etuja haittoja normaali toimitus

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Mariane kertoo, että suuri etu emättimeen on, että se tapahtuu fysiologisia ja luonnollisella tavalla.

Lue myös: 30 mitä ei pitäisi sanoa raskaana olevalle naiselle

Darnava ulos tärkeimmät edut emättimeen:

 • nopeampaa elpymistä;
 • Pienempi riski komplikaatioiden
 • Pienempi riski puerperal tartunnan;
 • Pienempi riski vastasyntyneen hengitysvaikeus;
 • Helpompi imetyksen.

Haittapuolena normaali syntymä, useimmat naiset ajattelevat kipua. Ja itse asiassa usein syntymä voi olla tuskallista etenkin tilanteissa, joissa synnytyskanavan väkivaltaa: sanallista, emotionaalinen ja jopa fyysinen väkivalta (muodossa estää naisen on vapaa liikkuvuus).

"Kun ei ole tarpeeksi tilaa vauvan siirtää, on tarpeen tehdä leikkaamalla kulkua emätinkanavan (episiotomia)," Darvana lisää, muistuttaa, että haitta normaalin syntymästä.

Keskeiset kysymykset luonnollisen synnytyksen

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Alla synnytyslääkärit selventämään Suurimmat epäilyt normaali toimitusaika.

1. olemassa tekniikoita lievittää kipua ja epämukavuutta normaalissa syntymää?

Darvana: Nykyään on olemassa tekniikoita rentoutumisen ja hyvin toivottaa sairaalat lievittää kipua työvoiman. Lisäksi, on olemassa anestesian (epiduraali tai selkäytimen).

2. normaali syntymä on turvallinen?

Mariane: Normaali toimitusaika on turvallinen normaalissa alhaisen riskin raskauden, erityisesti jos se tehdään ympäristössä, joka voi tarjota hoitoa ja resursseja vaihtoehto mitään negatiivisia komplikaatioita.

3. Kun ole tarkoitettu normaalia syntymää?

Darvana: Normaali toimitus ei ole tarkoitettu, kun on riski äidille tai vauvalle, esimerkiksi sairaudet, kuten vaikea verenpainetauti ja sen komplikaatioita raskausdiabetes kanssa macrosomic sikiöitä (vauvojen yli 4 kg), täydellinen etinen istukka, joissakin epänormaali sikiön kantojen vasta-emättimeen, istukan abruption.

keisarinleikkauksella

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Darvana korostaa, että keisarinleikkauksella toimitus on tehty kautta transabdominaalinen. "Se on kirurginen toimitus. anestesian tehdään yleensä selkärangan. Anestesian jälkeen lääkäri leikkaa useita kerroksia (iho, ihonalaisen kudoksen, aponeurosis, lihakset) päästä kohtuun, jossa vauva on poistettu. Sitten on kolmas vaihe työvoiman (irrottaa istukka). Ja sitten ompeleen kunkin avara ", hän selittää.

Yleensä on suositeltavaa, että naiset eivät syö mitään viisi tuntia ennen toimitusta. Mutta tämä ja muut tarkkaa tietoa, joka pitäisi mennä on synnytyslääkäri. On tärkeää kysyä hyvissä ajoin noin juomavettä tai muita nesteitä.

Sairaalassa äiti laittaa sairaalassa puku, ja alueella, jolla se on tehty leikkaus keisarinleikkauksella kaavitaan. Sen pitäisi silti ottaa korvakoruja, rannerenkaita, renkaat ja lävistykset (tarvittaessa).

Yleensä kun opiskelija keisarinleikkauksella, nainen viedään heräämössä samalla kun vauva menee lastentarha (joka tunnistetaan ja pannaan lämmitetty inkubaattorissa ja vauvan). Sitten hoitaja ottaa vauvan äidille, jotta hän voi imettää häntä.

Mariane kertoo, että ennen, sen aikana ja sen jälkeen Keisarinleikkauksen, huolellisuutta on luontaista terveys- ja äiti binomiselle hyvinvointi / vauva. "Lisäksi CS vaatii oman sairaalan leikkaussalissa, jossa koulutettu ryhmä. On tarve nukutuslääkäri ja kirurgi ja avustaja, ja kaiken hoidon ja laitteistoa tarvitaan leikkausta ", hän sanoo. "Koska vauva poistetaan nopeasti, pitäisi olla valmis tämän välitöntä hoitoa, varsinkin jos osoitus keisarinleikkauksella kärsi vauva", hän lisää.

Vaikka se on hyvin nykyisin käytössä Brasiliassa, keisarinleikkauksella on tekniikka alunperin suunniteltu käytettäväksi vain silloin, kun on olemassa riski elämän vauva tai äiti. Siksi mukaan WHO: n suositusten, ihanteellinen määrä keisarinleikkauksella osien pitäisi olla noin 7-10%, enintään 15%.

Edut x keisarinleikkauksella haitat

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Mariane selittää, että kun oikein merkitty, C-osa edut ovat lukuisia. "Voit kirjaimellisesti merkitä pelastusta lapsen elämää ja joissakin tilanteissa jopa äiti. Mutta yleensä mitä luulet etu on, että se tapahtuu pian ", hän sanoo.

Koska keisarinleikkauksella etuja, Darvana synnytyslääkäri kohokohtia:

 • Ei ole kipua synnytyksen aikana;
 • Vauva voidaan poistaa nopeasti, päivä ja kellonaika aikataulun;
 • Se on turvallinen vaihtoehto, kun luonnollinen synnytys vaaraksi terveydelle äidin ja vauvan.

Haitat keisarinleikkauksella, mukaan Darvana ovat:

 • Kohonnut infektioiden riski;
 • hitaan ja tuskallisen leikkauksen jälkeen;
 • paranemiskomplikaatiot;
 • Vastasyntynyt saattaa olla hengitysteiden ongelmia;
 • kielteinen vaikutus imetykseen.

Mariane lisää, että jos keisarinleikkauksella oli hyvin osoitettu, tärkeimmät haitat liittyvät siihen, että kirurginen tapahtuma, jossa kaikki riskit ja hoito vaativat leikkausta. "Kun CS tapahtuu ei-lääketieteellisistä syistä, eli mukaan tietoinen valinta lääkärin tai äidistä haitoista yksi (erittäin vakava mielestäni) on, että ei ole mitään keinoa olla varma, että vauva on vielä valmis ulos", hän sanoo.

Suuria epäilyksiä keisarinleikkauksella

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Alla näet vastauksia kahteen yleisiin kysymyksiin keisarinleikkauksella:

1. Kun on osoitettu keisarinleikkauksella?

Mariane: On absoluuttinen ja suhteellinen viitteitä vetämänä vauvan ja äidin. Tärkein esitettävät Sikiön hätä, eli vauva on merkkejä, että se on vaarassa saada kohdunsisäinen pidempään.

2. On riskejä CS?

Mariane: Kyllä, kuten jokaisen kirurgisen. Tai kuten kaikki elämässä ( "Elämä on hyvin vaarallista", Rosa).

Mikä tarkoittaa humanisoitu syntymästä

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Kaikki eivät tiedä, mutta humanisoitu syntymä ei ole eräänlainen toimitus, vaan käsite, joka pyörii paluu naisten roolista (pre aikana ja synnytyksen jälkeinen). Inhimillisiksi syntymä tarkoittaa ennen kaikkea muista, että synnytys on fysiologinen prosessi eikä jotain, että aina tarvitaan väliintuloa.

Mariane huomauttaa, että humanisoitu syntymä on annettu nimi tänään synnytys tapahtuu luonnollisella tavalla mahdollista "minimaalisella lääketieteellistä hoitoa / kirurgisia ja koko joukko olosuhteita ja asenteita, jotka tukevat ihmisen ja lämpimästi äiti, vauva ja perhe. "

Toinen keskeinen seikka on se, että humanisoitu syntymä, vastuullinen ammatti toimii yhteistyössä vaimonsa ja kunnioittaa valintoja ja haluaa sitä niin paljon kuin mahdollista; ohjaa päätöksensä eikä vain "asettaa protokollia."

Ajatuksena on, että toimitus tapahtuu luonnollisella tavalla mahdollista, ilman tai minimaalista interventiota, jotta tällä tavoin, nainen tuntuu osa prosessia.

kotisynnytys

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Darvana kertoo, että koti syntymä on yksi suoritetaan sairaalan ulkopuolella. "Siinä naiset vähäriskisiin raskauden synnyttää kotona", hän sanoo.

Joillekin naisille synnyttää kotona osoittautuu hyvä vaihtoehto, koska kodin tarjoaa turvallisuutta, yksityisyyttä ja mukavuutta, joka mahdollistaa entistä voimakkaampi, perhe-elämän, tässä nimenomaisessa hetkellä on lapsen syntymä.

On syytä huomata, kotisynnytys on tarkoitettu raskaana oleville naisille ilman riskiä komplikaatioita, kuten diabetes, verenpainetauti jne

"Kun olet valinnut kotiin syntymän, raskaana olevan naisen ja hänen kumppaninsa täytyy etsiä ammattilaisia, jotka tarjoavat tällaista palvelua, eli synnytyslääkäri tai sairaanhoitaja kätilö lääkäri. On myös välttämätöntä, että raskaus on pieni riski ", sanoo Darvana.

On erittäin tärkeää valita korkeasti koulutettuja ammattilaisia, koska muuten ennen komplikaatioita ja puute sairaalan rakenteen Hätäavun äiti ja vauva voivat olla vakavassa vaarassa.

Mariane korostaa, että kotisynnytys vaatii kaikella sillä huolellisuudella, täytyy olla normaali toimitus ja hyvin tiiviisti mitään merkkejä siitä, että prosessi ei ole kävelymatkan normaalisti. "Sinun täytyy olla hyvin paljon huomiota vauvan, sykkeen, ja meidän on varmistettava, että se on alhaisen riskin raskaus", hän lisää.

Vuonna videot Alla näet esimerkkejä kotisynnytys. On huomionarvoista, että ne osoittavat intiimejä hetkiä hänen vaimonsa ja perheensä.

Nascimento da Helena

Nascimento do André

Nascimento do Mateus

Nascimento do Lucas

4 suosituksia ensiasunnon äidit

On normaalia, että äiti, varsinkin sellainen, joka on ensimmäinen lapsi, epäilee raskauden aikaan toimitus jne ja jopa tuntuu hieman epävarma tässä tärkeässä vaiheessa hänen elämänsä.

Ajatellut sitä alla Darvana antaa muutamia vinkkejä ensimmäistä kertaa Moms:

 1. On synnytyslääkäri luotat on tärkeintä.
 2. Saada kaikkiin kysymyksiin lääkäriltä keskustella testit toimituksen kysy mitä haluat tietää.
 3. Toinen tärkeä vinkki on: treenata! Lisäksi kuntoiluun ja terveyteen päivää, harjoitus auttaa kehoa valmistautumaan synnytykseen.
 4. Järjestäydy: älä jätä kaikkea viimeiseen minuuttiin. Jättää kaiken valmis vastaanottamaan vauvan auttaa rentoutumaan viime viikkoina.

Mariane huomauttaa, että on tärkeää, että naisen alusta raskauden, hoitaa tarpeeksi joko ruokansa joko yleisesti huolta omasta terveydestään ja hyvinvoinnista.

Lisäksi näitä ohjeita, voit palkata doula, joka on ammattilainen, joka yleensä antaa fyysistä ja henkistä tukea ja tietoa raskaana olevien naisten, niin kun toimitus, kuten ennen ja sen jälkeen.

raskaana olevien naisten oikeuksia

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Denise Auad, professori Law School São Bernardo do Campo ja asianajajan erikoistunut valtiosääntöoikeuden, sanoi SUS (Single terveydenhuoltojärjestelmän ja) olisi annettava naisten kokonaisvaltaista hoitoa oman terveyden ja vauva "From pre joulu ja toimitukseen, jossa arvostusta normaali toimitusaika, varmistaen samalla keisarinleikkauksella, kun kyseessä on normaali toimitus olla vaarallista ja haitallista terveydelle äidin ja vauvan ja synnytyksen. "

"Naisella on oikeus kuulemiseen, sairaalahoitoa ja seuranta valtuutettu lääkäri", lisäsi asianajaja.

Kun kyseessä on sairausvakuutus, kertoo Denise, oikeudet raskaana olevat naiset ovat samat. "Mutta on syytä huomata, että terveyttä suunnitelmat vaativat armonaika kattamiseksi työvoimakustannukset", hän sanoo.

Yksityisessä verkossa, sanoo Denise, oikeudet ovat edelleen samat. "Mutta tosiasia on, että yksityinen verkko tarjoaa enemmän mukavuutta naiselle", hän sanoo.

obstetriset väkivalta: Tiedätkö mikä tämä on?

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Valitettavasti monet ihmiset eivät ole vielä tiedossa, mikä on tunnusomaista kutsutun synnytyskanavan väkivaltaa.

Lausunnon mukaan WHO: n julkaisemien määritelmä synnytyskanavan väkivallan kautta "medikalisaation väärinkäytön ja sairaalloisiksi luonnollisten prosessien työvoiman, mikä aiheuttaa itsenäisyyden menetystä ja naisten kykyyn päättää vapaasti kehoaan ja seksuaalisuuttaan."

"Et voi pidentää tätä ajatusta kaikki mahdolliset teot tai puhetta raskauden aikana, ennen ja jälkeen toimituksen, jotka aiheuttavat potilaalle keinotekoista ja totta tapa tehdä valintoja vastoin tahtoaan siitä millaista hoitoa, joilla voi olla / vastaanottaa, "lisää Mariane.

Synnytyslääkäri huomauttaa, että nainen, joka on joutunut tällaisen väkivallan pitäisi etsiä toisen henkilön tai paikka saavat hoitoa, jossa päinvastoin, hän tuntee tervetullut ja arvostettu. "Sinun täytyy luottaa 'tunne' ja eivät hyväksy toimintaa. Kun kyseessä on laitosten, kuten terveyskeskukset ja julkisiin sairaaloihin, olisi pyrittävä ylemmät viranomaiset ja kuluttajien oikeuksien suojelu virastojen ja siviilejä ", hän sanoo.

Asianajaja Denise kertoo, että synnytyskanavan väkivalta tarkoittaa halveksuntaa naisia, kuten:

 • Kritiikki raskaudesta;
 • tahditon kysymyksiä siitä, miksi ja miten hän tuli raskaaksi;
 • psykologinen pelko toimitettaessa.
 • Se tapahtuu, kun lääkäri tarvitsee naiset valitsevat keisarinleikkauksella kun kliinisesti mahdollisuutta suorittaa normaali toimitusaika.

"Tällöin nainen voi saada, tuomioistuinten kautta, korvauksia henkisestä ja aineellisia vahinkoja, ja voi tehdä rikosilmoituksen tapaukselle rangaistaan ​​rikosoikeudellisesti", sanoo Denise asianajaja.

Nyt tiedät tärkeimmät erot emättimeen ja keisarinleikkauksella, mutta jos olet epävarma, muista: sinun pitäisi aina puhua ammattilainen luotat. Myös tietää, mitkä ovat oikeuksia raskaana olevan naisen ... Onhan raskaus on maaginen ja erittäin tärkeä hetki elämässä naisen ja hänen perheensä ja on asunut / kunnioittaa sitä.