kvinnors självkänsla. Hur får man självkänsla - Kvinnor Tips

Frågan är enkel: vad är dess värde? Om du har svårt eller kunde inte svara, inte rädd, det är mycket vanligt att detta ska ske. Normalt har vi mycket lättare att tilldela värden till andra än oss själva. Varför händer detta? den självkänsla Det kommer genom positiva och negativa relationer från födseln. Ju mer barnet känner sig älskade och säker, desto större är chansen att det blir en självsäker vuxen. Å andra sidan, ett barn som växer upp förhandlingen att inte önskas, kan inte, vilket inte är intelligent, det är inte söt och så kommer sannolikt att vara en osäker vuxen, vilket resulterar i svårigheter att välja ett yrke (jag är inte bra på något) att få vänner (jag inte kall nog) och amorösa erövringar (jag inte ganska).

Det är viktigt att säga att självkänsla är den interna värde som atribuíamos oss och har ingen relation till den externa (fysisk) alls om det var på det sättet bara skådespelerskor och modeller har en god självkänsla. Verkligen kvinnan kan må bättre att vara snyggt, men det betyder inte att ha självkänsla, eftersom en osäker kvinna kan vara mycket stolta (rädsla för att bli dömd av andra) medan en annan kan lämna huset utan att kamma håret och vara tvärsäkra ( jag är vacker ändå).

Tecknen på låg självkänsla är många och vi kan nämna bland dem: behovet av godkännande (erkännande och överklagande); beroende (ekonomiska och känslomässiga); osäkerhet (svartsjuk); err är inte tillåtet, perfektionist; känslan av att inte kunna uträtta något, Han tror inte att du och alla; konstant tvivel tvivla på deras eget värde; depression; ångest; avundas; rädsla; ilska; aggression; seende; synd; svårt att växa professionellt och känsla av underlägsenhet.

Hur man kan förbättra självkänsla? Det finns inga magiska formler, är den enda lösningen självkännedom, kan vi jämföra våra liv till en rörig garderob, där det är mycket svårt att hitta en ren linne (egenskaper), så vi måste se vilka kläder måste tvättas, som inte längre tjäna (bli av med sorger som endast väger och tar upp plats i våra liv) och vilka är det helt nya utan att någonsin ha använts (potentiella).

Även mödosam tillåter självkännedom oss att se saker klarare, att hitta våra kvaliteter ofta drunknat och inställda av oss och av andra. Det första steget är att vilja förändra, har problem, inte skämmas för att söka en professionell. Var glad!