Hur kan man förbättra libido - Kvinnor Tips

Avsaknad av sexuell lust är ett problem som alltid har funnits, men fler och fler kvinnor lider av det och är bedrövad eftersom de inte kan tillfredsställa sin partner. Förutom att påverka självkänsla, kan förlusten av lust orsakar slitage på relationen.

Oftast orsakerna till förlust av libido är enklare än du tror, ​​samt lösningar för att återställa aptiten för sex. Även för män sexlusten är relaterad till fysiska faktorer, så det är lättare att återställas, för kvinnor frågan är lite mer komplicerat.

Bristen på libido hos kvinnor kan ske genom fysiska problem, men också påverka den känslomässiga svårigheter. I de flesta fall, dem är ursprunget till ointresse psykologiska.

Missnöje med privatliv eller kroppen, stress på grund av arbete, leverantörsskulder, oro för barnen och även osäkerhet om resultatet i sista minuten kan påverka sexuell lust.

Utöver de emotionella faktorer, förändringar i hormonet testosteron (ansvarig för sexlust) och östrogen (kvinnligt hormon), vanliga under menstruationscykeln och efter ägglossning, lämna några kvinnor mer känsliga och mindre intresserad av sex.

Det finns också förhållandet mellan klimakteriet och förlust av libido. Det är inte längre ägglossning eller inte kan ägglossning regelbundet kan ha denna effekt på beteendet hos kvinnor. I detta skede kvinnans kropp för att göra östrogen, ett hormon som fungerar i hjärnan för att upprätthålla libido och även bidrar till att öka de känslor, vilket gör sex mer njutbart.

En annan nedslående faktor för sex i klimakteriet är att med brist på östrogen vaginala vävnaden kan börja torka ut och krymper, vilket gör penetration obehagligt eller till och med smärtsamt.

Graviditet kan också vara en av orsakerna till förlusten av libido. Förändringarna i kroppen lämnar många osäkra mammor tycker de att de inte längre är attraktiva för partnern och hamna lämnar sidan av kön. En annan fråga som påverkar den sexuella liv gravid råder tvivel om gärningen kan skada barnet. I själva verket är detta bara en myt och det finns inga problem med att upprätthålla samlag under graviditeten.

Hämta libido nu!

För att förbättra libido, är det första steget att prata med din gynekolog. Han kommer att kontrollera om problemet är förknippat enbart med externa frågor eller om det finns en hälsofaktor inblandad.

Med läkarens diagnos, kan du starta en behandling för att återställa libido. I vissa fall kan endast användning av droger eller hormonersättnings hjälpa.

Ett annat sätt att lösa problemet är att försöka etablera en öppen dialog med din kamrat. Var ärlig och förklara vad som händer. Det mycket användbar tumregel på arbetsplatsen, vilket problemen med ut dörren, kan också vara giltigt i säng: låt sido stress, glömma dina bekymmer för ett par timmar.

Investera i dig. Det viktiga är att känna sig sexig och vacker, även om det är med ett par extra pounds eller inte kan dölja defeitinhos att både irritera. Infört strategier för att värma gånger två och tillåt dig att njuta av stunder av intimitet med din partner.