Varför män sova efter sex? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Efter långa stunder av intensiv njutning, intimitet och delaktighet mellan arken, ger din prins du ett visset kyss, vänder sig till den andra sidan och slutligen sover som en sten i några sekunder. Detta är en kvinnlig klagomål av de äldsta, med hänsyn till det motsatta könet. Varför efter så mycket värme, män somna och lämna talar för sig själva?

En fransk studie, publicerad i neurovetenskap och Biobehavorial Recensioner tidningen pekade som ansvarig manliga kroppen. Tydligen delar av hjärnan män "stänga av" automatiskt alla manliga längtan efter sensationer så snart kön är över.

"Dessa tester ger oss de första ledtrådar om vad som händer i hjärnan under orgasm", säger Serge Stoleru, den neurolog som ledde forskningen. "När du har en orgasm, män i allmänhet uppleva en refraktärperiod, varför kan inte vakna", förklarar han.

Vad Stoleru kallar refraktärperioden är det tidsintervall som krävs för den manliga kroppen att komponera och kan komma tillbaka till känslan sexuell lust. Undersökningen visade också att detta inte sker med kvinnor.

Men vänta, betyder det inte att din partners kropp är att undvika dig, tvärtom. En annan undersökning, som genomfördes gemensamt av University of Michigan och University of Albright i Pennsylvania, sade sömn efter sex är ett tecken på att det finns en djup känsla mellan paret. Det är inte svårt att förstå varför: även hjärnan gör allt för att förhindra att man återigen känna lust omedelbart efter orgasm, är det alltid möjligt att killen bara få upp och gå göra något annat. Men om han fortfarande vid hans sida och somnar, är det för att det känns tryggt och har inte för avsikt att köra bort från dig, åtminstone till en början.

Enligt sexolog Walter Ghedin "omöjligheten att återvända till känna längtan efter en ny sexuell relation gör ofta män somna efter sex. Till dessa överväganden fysiologisk ordning är förutom andra mer, till exempel svårigheten att kommunikation ( 'Jag har ingenting att säga), utan att veta hur man ska uttrycka som livade erfarenhet (' var bra och det är allt '), automation eller anpassade ( 'ingenting annat, var det alltid som'), bland annat ursäkter ( "jag är trött, prata i morgon)."

Därför att kroppen av dina partner sovande villkor, så att åtgärden bara garanterar inte att problemet inte är i relationen själv. Över tid är det vanligt att paret faller i en rutin, som hamnar stöka relationen, som blir monotont. I detta fall vissa faktorer, såsom kommunikation, skadas, och de börjar märka en ökad alienation.

För de flesta relationsproblem mellan ett par, är det bästa tillvägagångs dialog. I en öppenhjärtig konversation kan vi förstå vad som stör dig och klargöra att stör oss i dem också. Diskussion om svårigheterna ser inga missförstånd och förhindrar partnerns lossnar kommer att bli ännu större med åren.