Användningen av preventivmedel och minskad libido - Kvinnor Tips

De vanligaste biverkningarna av preventivmedel, såsom ökade vätskeretention, illamående och humörsvängningar är redan väl kända av kvinnor. Men nyligen ett nytt segment av biverkningar av preventivmedel har undersökts av flera studier.

Man tror att de effekter som orsakar födelse i kvinnor kan påverka kvaliteten på ditt sexliv. Till exempel är misstänkt, det att användningen av preventivmedel förändrar synen på kvinnor som den typ av mannen hon finner attraktiv.

Under normal ägglossning hos kvinnor som inte använder hormonella preventivmedel, genomgår kroppen ändringar som om de förbereder sig för att ta emot en eventuell graviditet och kvinnan känns mer uppmuntras att söka viss typ av partner.

Å andra sidan, kvinnor som avbryter ägglossning med p-piller, inte gå igenom denna erfarenhet, som kan ändra hur hon interagerar med den manliga.

Som ett exempel, kvinnor i fertil fas, under ägglossning föredrar män med mer maskulina, starka siffror, med den mest masculinized ansiktet. Men förbi denna fas kvinnor tenderar att föredra andra manliga figurer som hänvisar till säkerheten i ett fast förhållande, vilket skulle vara män med mindre aggressiv look. För kvinnor som inte har ägglossning, är detta den typ mer attraktiv under någon fas av cykeln, eftersom din kropp och ditt sinne inte är ute efter bara en hingst utan sällskap.

Denna bieffekt av p-piller, verkar inte vara så negativ, men en annan effekt av denna metod kan vara skadligt för kvinnans sexliv. Forskning visar att kvinnor som tar p-piller regelbundet känna sig mindre sexuellt attraherad av sin partner. Dessutom visar studier att de är också mindre nöjda med kvaliteten på deras sexliv jämfört med kvinnor som inte använder preventivmedel hormonell effekt.

Även om detta inte nödvändigtvis innebära att kvinnor som tar födelsekontroll har en dålig sexliv, visar dessa resultat att de har ett sexliv mindre aktiva och mindre tillfredsställande än kvinnor som ägglossning normalt.

Lyckligtvis, även om användningen av p-piller inte stimulera sexuell aktivitet, åtminstone inte negativt påverka den glädje som den här kvinnan måste ha sex. Det vill säga, även om du tar p-piller kan ha samma antal orgasmer en kvinna som inte tar och detsamma gäller för kvaliteten på orgasmer.

Om du tror att du lider av denna effekt av p-piller, prata med din gynekolog om och överväga att välja en annan preventivmetod. Och glöm inte att kondomen är alltid ett bra val trots allt inte ändra dina hormoner och skyddar också mot könssjukdomar.