Couvade: när pappa är "gravid" - Women Tips

Foto: Thinkstock

Läckerheter och svårigheter under graviditeten är traditionellt ett exklusivt kvinnor. Det finns dock en liten del av den manliga befolkningen som kan vara benägna att utvecklingen av vad experterna kallar couvade.

Syndromet, som är känd i vissa länder som Sympatisk Graviditet Graviditet eller Phantom, drabbar män som lever med en kvinna i samband med graviditet. Det är egentligen inte en sjukdom, men presentationen av en uppsättning av symptom av den gravida kvinnans följeslagare.

Vissa undersökningar visar att cirka 54% av den framtida påvliga utveckla några symptom direkt relaterade till graviditeten. Förekomsten av symptom observeras oftare hos förstagångsföräldrar och är positivt ingrepp med det förväntade barnet.

Pappa "något gravid"

Mannen som utvecklar detta syndrom kan ha illamående på morgonen, önskningar relaterade till specifika livsmedel, betydande viktökning, matsmältningsbesvär, gjorde sömnstörningar inte existerar före förändringar i mag-tarmsystemet, ryggvärk, huvudvärk och, i extrema fall, även förändringar i hormonell natur. Vissa män, i undantagsfall, även uppleva en tillväxt som liknar vad som hände med magen gravid.

Denna nyfikna tillstånd har beskrivits av flera forskare sedan 1970-talet i den psykologiska sfären, har studier visat att symtomen är vanligare hos par som väntar på barnet med stor oro, eller för att de har drabbats av en tidigare missfall eller helt enkelt på grund av att kvinnan har vissa svårigheter att bli gravid. Det händer ofta även i händelse av en oväntad graviditet där emotionella förnimmelser upplevs mycket snabbt och intensivt.

Redan i den biologiska sammanhang vissa indikationer pekar på den avlägsna möjligheten att kvinnan, genom andningen, vissa hormonella mediatorer hamna fångas upp av hans följeslagare. Undersökningar av däggdjur och insekter har visat att denna typ av hormonella transmission är verklig och händer ganska ofta betydande. särskilt ämne i kvinnliga genom att injicera den manliga gick att presentera symptom som liknar det utan det har en nära kontakt att endast uppdelningen av samma fysiska utrymme. Men dessa studier inte är avgörande när det gäller människor.

I vissa medicinska rapporter, män som inte visste skick gravida partner beskrivs konstiga symptom och antal gånger, även innan kvinnan själv om denna grund av graviditet symptom.

Vad vetenskapen har visat mycket lite att förklara syndrom: förändringar i hormonnivåer under graviditeten man kvinna, som predisponerar att anta faderskap. Dessa förändringar har dock ingenting att göra med syndromet, som lämnar människan mycket mer jämförbar med kvinnan i dräktighetstiden.