15 enkla tips för att undvika stress på daglig basis

Foto: iStock

Stress är utan tvekan den "onda tiden". Svårt att hitta någon som aldrig har överlämnats till honom, manifesterar symptom såsom brist på tålamod med allt och alla runt omkring dig, sömnlösa nätter, överdriven trötthet ...

Lizandra Arita, specialist i klinisk och institutionell psykolog, säger att termen påkänning gäller varje stimulus eller förändring i den yttre eller inre medelspänningsgenerator, som hotar sociopsykosomatisk integritet, i sina fysikalisk-kemiska egenskaper, biologiska eller psykosocial.

"Stress kan orsakas av något som kräver en anpassning eller förändring i vår vanliga miljö. Kroppen reagerar på dessa förändringar med fysiska reaktioner, mentala och känslomässiga ", säger psykologen.

Det är viktigt att stanna upp och tänka att även barn utsätts för stress, när, till exempel, är att köra nära till leverans av skolarbetet, bland försök, etc. Men naturligtvis är problemet oftast vanligare senare i livet, när människor har många åtaganden att uppfylla och i vissa skeden, kan kännas hårt pressade i denna riktning.

Vad orsakar oftast stress?

15 enkla tips för att undvika stress på daglig basis

Foto: iStock

Enligt Lizandra, de främsta orsakerna till stress är:

Läs också: 10 aktiviteter för att bränna 100 kalorier utan att gå till gymmet

 • Smakprov av viktiga händelser såsom bröllop och födelsedagsfester;
 • Död av en älskad;
 • folkmassor;
 • trafikstockningar;
 • graviditet;
 • olyckor;
 • skilsmässa;
 • nya jobb;
 • deadlines;
 • juridiska frågor;
 • ekonomiska problem;
 • Sjukdomar.

Men den viktigaste frågan är hur man ska hantera stress? Det finns enkla tips som kan hjälpa en hel del för att styra detta onda!

15 enkla tips för att undvika stress på daglig basis

Infographic: Kvinna Tips

1. Undvik mat som kan öka stressen

Lizandra framhåller att mat kan förvärra och även förbättra ramarna för stress. "Det är, kan vardagens stress förbättras genom dålig kost", säger han.

"Alkohol och koffein kan påverka humöret genom att agera på det centrala nervsystemet, vilket leder till sömnlöshet, huvudvärk, ångest och matsmältnings symtom som halsbränna, magont, gastrit, matsmältningsbesvär. Och som ett resultat av ökad metabolisk aktivitet, kan det också vara muskeltrötthet ", förklarar psykolog.

Vissa livsmedel agera i ökad stress som läsk, kaffe, te och choklad. "Så det är viktigt att undvika dessa livsmedel, samt industri och bearbetas, alkoholhaltiga drycker, hårdost och raffinerade kolhydrater (bröd, kakor och pasta med vitt mjöl)", förklarar Lizandra.

2. Ät lugnt

Förutom att undvika vissa livsmedel, Lizandra förklarar att det är viktigt att äta tre i 3 timmar, i lugn miljö och utan buller. "Det hjälper en hel del i stresshantering. Frukt, grönsaker och mycket vätska gör också kroppen fungera bättre, lindra sinnet. Sinnet är friskare när kroppen är frisk, ingen tvekan om ", säger han.

Läs också: 12 saker som du inte bör oroa sig så mycket

3. Träna ofta och med glädje

Inte tillräckligt för att helt enkelt säga "jag går till gymmet varje dag" och anser att detta är en börda, en skyldighet ... Idealet är att varje person identifiera vad lugnar och mjukar upp din stress, enligt Lizandra psykolog.

"När en person utövar en fysisk aktivitet är det släpper olika substanser i blodet som ökar känslan av välbefinnande och nöje. Det viktigaste är den endorfin substansen produceras naturligt i hjärnan under och efter fysisk aktivitet. Det anses vara en naturlig smärtstillande, minska stress och ångest, lindra spänningar och även som rekommenderas för behandling av mild och måttlig depression ", förklarar Lizandra.

4. Välj aktiviteter som lugna ner

Många människor bosätta sig att göra boxning eller köra, till exempel, men andra kan vara bättre med lugnare aktiviteter som yoga, eller hålla sig till avslappnande massage, meditation, akupunktur ...

Det ideala är att söka på de olika verksamheterna och välja den som verkligen kommer att ge dig njutning och låta dig slappna av och glömma problemen / dag till dag bekymmer.

5. Identifiera källa till stress

Tänk på vad som orsakar stress är mycket viktigt, bara så att du kan undvika det. Svaret är förmodligen inuti dig, men kan vara mycket viktigt att söka professionell hjälp, så tveka inte att göra det!

Läs också: 15 sätt att öka din hälsa på bara 90 sekunder

"Stress kan relateras till praktiska frågor, men också till flera emotionella problem, och att vidta rätt behandling, är psykologi proffs anges terapeuter och psykiatriker", säger Lizandra.

"Psykolog och terapeut kommer att behandla den känslomässiga delen, hjälpa patienten att förstå varför stressen utlöses den och psykiater kommer att bidra med mediciner, kontrollera symptomen och allvarligare kriser", tillägger psykolog.

6. Få organiseras för att göra din ljusare dag

Organisering är mycket viktigt, inte för att ta ut mer, men med förslaget att göra din dag en ljusare dag att fokusera på nu inte lida i väntan.

Ha en kalender på språng, trots allt, du behöver inte komma ihåg precis allt som har att göra ... Skriv ner dina viktiga möten och framför allt, vet separat "vad som behöver göras i dag" av "vad som kan göras i morgon" ...

Detta är dock en helt annan att förhala! Så försök att hålla ditt schema under kontroll för att förhindra ansamling av uppgifter och, naturligtvis, mer stress.

Läs också: 20 vanor som du bör undanröja från ditt liv före den 30

7. som sträcker sig bortom dina känslor

Gör detta inte bara utöva utan också utsätta sina känslor, prata om dem, antingen med yrkesverksamma eller med vänner.

Men utöver detta, le! Ge skratt! Snacka om bra saker, vara positiv (och inte bara prata om dina problem) ... Som kliché som det låter, är skratt fortfarande den bästa medicinen!

8. Sakta ner

Varje person har sin egen takt, så lära sig att respektera henne. Ha en medarbetare som producerar mycket mer som du i vardagen? Tålamod, detta är hans takt, inte din egen!

förändras också små vanor i deras dag till dag, äta lunch lugnt, smaka måltiden; avsätta ett par minuter att ta ditt kaffe; andas, börja öva den berömda "andas genom näsan och andas ut genom munnen" så ofta som krävs för att lugna vatten, bland annat enkla.

9. Ta inte allt så allvarligt

Han fick en kritik? Inte lyfts. Lugnt tänker på det ... Om du tycker att det är giltigt / konstruktiv, stor, försöka förbättra på denna punkt ... Men om du tror att det är inte för dig, helt enkelt ignorera.

Inte storm i ett vattenglas på små oförutsedda obehag och problem.

10. Ta en stund på dagen att bara vila

Intervaller är viktiga. Ägna minst 10 minuter av din dag att bara koppla av, vare sig på jobbet, hemma eller i bilen. Men just nu, helt koppla bort den från resten: mobil, dator, TV, etc.

11. Lär dig att säga "nej" och att införa

Han fick nya uppgifter i deras tjänst och tror inte redogöra? Var inte rädd för att säga det! Var ärlig mot dig själv och erkänna när du inte kan utföra vissa uppgifter eller inte har tid för detta.

Han fick en begäran om hjälp från en vän, men på denna punkt, inte kan hjälpa? Förklara det till honom och fråga om du inte kan arbeta ut det senare.

Du tror att du är överbelastade på jobbet? Prata med ledarna, exponera det ... Inte alltid de andra vet vad som händer i ditt liv och inom dig.

12. Låt åtminstone ett par timmar i veckan för att göra något du gillar

Shoppa, gå ut till en bar eller restaurang med vänner eller pojkvän, titta på en film eller en serie hemma ... Gör allt utan kostnad i förhållande till tid!

Ofta små stunder av glädje som dessa är "reserverade" bara för helgen, men det är bra att leva dem under veckan också, vilket gör det lättare och läcker.

13. Njut av din helg

Under helgen i synnerhet koppla från arbetet. Travel, gå ut med vänner, träffa familj, sova mer ... Gör allt sånt, men enkelt det kan tyckas, ge dig njutning.

14. Inte mycket koppar

Inte må dåligt när du inser att det inte kan utföra viss typ av uppgift. Ingen är bra på allt. Också be om hjälp när det behövs. Var inte rädd eller skämmas för att säga att jag behöver någon hjälp.

Förlåta dig själv och tillåt dig att förlåta: Försök att inte skada nästa butik och inte grubbla saker du gjorde och beklagade det.

Och mycket viktigt: lämna arbetet på arbetsplatsen. Speciellt om du arbetar hemifrån, ange scheman och hålla sig till dem.

15. Cherish för vilsam sömn

Inte vill tillbringa morgonen arbetar, till exempel. Lära sig vikten av att sova bra, ca 8 timmar per dag.

När du ligger ner, stänga av TV, telefon och gå långsamt "lugnande" hans tankar så att sömnen kommer och är verkligen uppfriskande!

Alla dessa är enkla tips, men i brådskan i vardagen, människor inte vederbörlig vikt.

Men det är värt att notera i många fall av stress, du behöver professionell hjälp också! "Personen är medveten om att betonas av vissa emotionella tecken såsom smärta i förväg, negativa tankar, inte har möjlighet att inte veta något eller lämna enkla situationer", säger Lizandra.

"Bristen på flexibilitet, utan tvekan, är en av de största ledtrådar. Om något kommer ut av systemet planeras, kan hon inte ha flexibilitet och midja spel för att ändra rutten. Det är ett bra tips att känna stressnivån ", tillägger psykolog.

Dessutom Lizandra förklarar att fysiska symtom även: stark och återkommande smärta i huvud, nacke och axlar, sömnsvårigheter, extrem trötthet och muskeltrötthet. Dessa är klassiska symtom och en hög nivå av stress. Så, om du inte tveka att söka professionell hjälp!