7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Skulle du tro om någon sagt att en sista romantisk komedi du såg är inte så oskyldig som det verkar, och kan även erbjuda negativa konsekvenser i ditt liv?

Det verkar även konstigt, trots allt, läsa en bok, titta på film hemma eller i filmerna är superpositivos vanor, liksom trevlig. Men för att ge dig en idé, har inflytande av romantiska komedier i livet för vissa människor varit föremål för flera viktiga forskning.

En University Heriot-Watt i Skottland, till exempel, fann att titta på romantiska komedier kunde lämna personen med orealistiska förväntningar i förhållande till deras verkliga relationer.

Forskningen gjordes i god roligt och, analysera 40 träffar den romantiska komedin genre, identifierat några vanliga begrepp i denna typ av film, till exempel: "par förälska omedelbart"; "I slutet, öde ger alltid människor som älskar varandra"; "Det finns bara en perfekt match för varje person"; bland annat.

Forskarna placerade då till cirka 100 volontärer delta "skrivet i stjärnorna", medan en annan 100 såg en David Lynch drama. I en undersökning göras efter mötet, stod det klart att de som såg den romantiska komedin visade mycket starkare tro på romantiska begrepp - som idén om "destination" etc. - än andra.

Men allvarligt är att en sådan undersökning bör det tas? Romantiska komedier kan även påverka yttranden och / eller önskemål hos en person?

Psykologen Thais Khoury, specialist personare, förklarar att allt som kommer i form av media (film, TV, print, musik) påverkar världsbilden, den allmänna opinionen och beteendet hos de flesta människor, särskilt kvinnor - som med tiden har de blivit ett mål för utnyttjas av reklam.

Men lägger psykologen, skulle det vara orättvist att skylla bara romantiska komedier att påverka åsikter och önskemål. "De är mer en kulturell än att upprätthålla en innovativ kulturproduktion exakt. Bara upprätthålla en standard för befintlig social funktion en tid då barns berättelser som Askungen, Snövit, Rapunzel, bland andra - utbredd i århundraden i väst - redan bygga identiteten på kvinnan och mannen på en modell perfekt och idealiserad relation. Observera att vi fokuserar på kvinnor, men män är inte immuna mot den här modellen ", förklarar han.

Nedan kan du se några idéer som mest romantiska komedier sänder som absoluta sanningar och som på något sätt kan påverka hur kvinnor börjar se en verklig kärleksrelation.

1. Varje kvinna måste vänta på sin "Prince Charming"

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Detta är förmodligen den vanligaste illusionen att romantiska komedier trodde på en kvinna och är relaterad till tanken att det finns en "perfect match" för varje person i denna värld.

Thais Khoury förklarar att denna typ av illusion kan störa negativt önskemål och även beteendet hos en person. "Kvinnor och män tillbringar sina liv utan att uppleva kärlek, som väntar på sina prinsar och prinsessor, med all perfektion belastning som dessa idéer innebär. Ensam blir alltför stel när det gäller utseende, ägodelar och sätt den perfekta personen ska ha. Och på så sätt beröva sig mer verkliga och mänskliga relationer", säger han.

2. Det är bara helt lycklig kvinna som gifter sig

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

De flesta romantiska komedier slutar i äktenskapet, är det inte? Som på ett sätt, lyfter tanken att en kvinna bara kan vara glad över att hitta en man att gifta sig.

"Även idag föds nya former av relationer och även ett annorlunda utseende för vad som utgör en kärnfamilj, äktenskap och sexualitet, finns det fortfarande en lång väg att gå mot frisläppandet av dessa referenser och möjligheten att öka kvaliteten relationer ", säger thailändare.

Psykologen förklarar att, för tillfället, kan du följa en växande kvinnorörelse som frågor och utmaningar mycket direkt sätt betydelsen av relationen med en man ", som modellerna följer, tanken på att ha barn eller inte, hur dessa barn kommer att vara skapat, bland många andra sektorer av kvinnans liv ", säger han.

Också enligt thailändare, kvinnan som har relationen med "Prince" - som säkerligen kommer gifta sig med henne - det sätter en fälla som hindrar den från att ofta hitta en partner för livet eller ens en kompis.

3. framgångsrika kvinnor professionellt långsam att hitta någon

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Berättelser om journalister, jurister, entreprenörer som arbetar för mycket och därför inte har tid att relatera, visas i många romantiska komedier. Vad gör idén innebar att kvinnor måste välja mellan karriär och kärleksfull relation, eftersom de knappast kan gå ihop.

Men detta kan inte ses på något sätt som en regel! Visst finns det så många framgångsrika människor som har hittat någon speciell, liksom andra - oavsett yrke och den tid de ägnar arbeta - är fortfarande singel (kanske till och med val).

Vi måste komma bort från tankar såsom "för att hitta den där speciella någon som du måste ge upp mitt jobb", "Män gillar inte kvinnor som arbetar för mycket" etc. Det är viktigt att ha personlighet, jagar sina mål och aldrig sätta dina drömmar och projekt uteslutande på en möjlig perfekt relation.

4. Den motsatta (alltid) locka

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Detta är en populär fras och kan även göra någon mening. Men vad du kan inte tro att detta är en regel. Hitta den person som du har svårt att komma överens i arbetet bör vara ditt "Prince Charming" eftersom du bor oense med allt; eller du som är mer sällskaplig, gillar att gå ut osv, måste hitta en lugn, blyg man att dejta att arbeta, bland andra idéer är mycket visas i romantiska filmer är dock inte alltid verklig ...

Det finns en stor möjlighet att du engagera med en person som har samma smak som du, de korta ut, vilket har möjlighet att kommunicera etc., precis som du! När allt är varje fall annorlunda och det finns inga regler i tid för att binda och blir förälskad med någon!

5. Hat alltid förvandlas till kärlek

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

En stor del av den romantiska återhållsamma börjar med slagsmål, motsättningar mellan en man och en kvinna - vi snart inse - är huvudpersonerna och slutar tillsammans i slutet av filmen!

Men gör det faktiskt händer i verkliga livet? Naturligtvis kan det finnas enstaka fall, men i allmänhet knappast en man du ohanterligt eller som av någon anledning, kränkt dig i en kamp eller argument, kommer att bli "kärleken i hans liv" i ett par dagar.

6. För att vara kärlek, måste också ha smärta

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Många filmer visar historier om par som älskar varandra, men separerade (för en tid) av olika skäl, till exempel för att de bor långt borta; familjen accepterar inte relationen; en kvinna måste ge upp sin kärlek till förmån för en vän som också är kär i honom; eftersom alltför slåss; eftersom man inte accepterar den andres arbete etc.

Men sanningen är att kärleken inte behöver rimma med smärta! Det förväntas att romantiska filmer uppvisar ofta sådana berättelser så det finns en intressant drama att titta på ... Men lyckligtvis lever en stor romans kan faktiskt vara något tyst och lugnt. Så vänta inte för onödiga komplikationer!

7. Om han blir förälskad i dig, kan du helt förändring

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Vem har inte sett en film där huvudpersonen - till en början vara den typiska "kyckling man", ointresserad i någon form av relation - förälska och från dag till natt, helt ändrar din personlighet?

Det är inte omöjligt för en människa att ändra sitt beteende för att bli en mer betedde person som söker ett seriöst förhållande, men knappast händer det från ett ögonblick till ett annat.

När allt kommer omkring, har ingen kvinna makt att förändra en människa. Precis som en man kan inte ändra en kvinna. Men det är sant att om intresset för båda parter, kan de två kämpar för att hålla ihop, ändra vissa beteenden som kan förhindra förhållandet skulle fungera, men aldrig förändra sättet att vara av varje.

Viktiga tips att titta på en romantisk komedi utan bedra

7 illusioner som romantiska komedier lär - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Som redan markerat Thais Khoury, skulle det vara orättvist att skylla bara romantiska komedier att påverka åsikter och önskemål. Och titta på den här typen av film kommer inte att vara en negativ vana att veta telespectadora skilja vad som är fiktion från verklighet!

Spetsen på psykolog är: att fråga. "Vad är en relation? Hur jag lärde mig att relatera livslångt? På så sätt är tillfredsställande? Länka till mig och intimitet i min kärleksfull relation i mitt äktenskap? Vad skulle vara en perfekt relation för mig? Hur jag idealisera min relation och min / min partner (a)? ", Förklarar han.

Thailändare påpekar att även om det är en ideal perfektion, kommer obligationen försämras och förväntningar, extremt höga - som säkerligen kommer att leda till frustration. "Om förhållandet kan vara mycket bra och mycket berikande utan förväntningar om perfektion. Vi kan vara mer människa, vi gör misstag och ber om ursäkt, kan vi vara ledsen och grumpy dagar, med vissheten att även då, älskar någon oss och är älskad av oss, trots skillnaderna ", förklarar han.

Således är det tydligt att titta på romantiska komedier är inte ett problem. "Problemet är aldrig ifrågasätta oss var de kommer från våra kulturella och sociala värderingar och vi är nöjda med hur vi formas i samhället, familjen och personliga relationer. Vi måste fråga oss vad som är kärlek och hur vi uttrycker och ta emot det ", säger psykologen.

Funderar allt detta är en viktig fråga att tänka på: våra förväntningar i ansiktet av en kärleksfull relation är, trots allt, våra samma eller de förväntningar som våra föräldrar, vänner, gemenskap och samhälle? Värt att begrunda!