Det är värt att öppna ett gemensamt konto? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Sätta ihop dem inte längre av de enklaste besluten. Förutom de känslomässiga och relationsfrågor paret ska slå praktiska punkter i vardagen, till exempel fördelningen av kostnader. I detta sammanhang är en mycket vanlig fråga om det är värt eller inte öppna ett gemensamt konto.

Faktum är att det inte finns en enda väg ut ur denna fråga. Detta beror i hög grad på paret och hur varje ser sin ekonomi.

"Jag tror att från det ögonblick du bestämmer dig för att gifta sig eller leva tillsammans måste vi prata om. Tänk på att båda har sina individuella och familje mål och analysera för- och nackdelar som varje observerad ", säger Gisele Kobayashi, finansiell rådgivare och managing partner i CK Training.

Att veta att öppenhet är det viktigaste bundsförvant parets tid att prata om pengar, menar experten att det är viktigt att båda är villiga att höra den andra sidan och öppna för att nå det bästa sättet att ta itu med denna fråga.

Kontrollera nu några av fördelarna och nackdelarna med att välja ett gemensamt konto:

fördelar

1. Det är lättare att organisera kostnaderna för paret.

Koncentrera alla kostnader på ett ställe, har du problemet med att alltid dela kostnaderna i hälften eller i förhållande till lönen för varje;

2. Det är billigare att investera i dubbel.

"Ju högre det investerade kapitalet, produkten alternativ och möjligheter att erhålla bättre avkastning", säger Gisele. Så istället för att varje betala en förvaltningsavgift för sina resurser, när investeringar sätts ihop, är kostnaden lägre.

planer 3. på medellång och lång sikt är tydligare.

Genom att sammanföra konton på ett ställe, blir det lättare att ha dimensionen av parets kostnader och därmed sätta upp mål för de gemensamma målen för medellång och lång sikt. "Den gemensamma kontot kan underlätta planeringen för en resa eller inköp av varor med högre värde, till exempel en bil eller egendom", säger Felipe Canal, ekonom och finansiell planerare ansvarar för webbplatsen Canal Market.

nackdelar

1. Ju större öppenhet, desto större laddning.

Dela bytesbalansen innebär att behöva ge frekventa tillfredsställelse på sina utgifter och detta kan leda till rättstvister. "En lösning är att ställa in ett bidrag för varje. Således kan varje tillbringa sin del på bästa sätt, utan att äventyra budgeten, "råder Gisele.

2. Slut på ekonomiskt oberoende.

Det finns inget sätt, med det gemensamma kontot din partner kommer att veta allt du spenderar och vice versa. Detta kan vara orsaken till slitage, särskilt för par som föredrar att inte veta hur mycket var och en får. "Utgifter gjort konfidentiellt, utan att informera partnern kan tolkas som finansiell otrohet och generera slagsmål", säger Felipe.

Hur man ska lösa detta dödläge?

Economist indikerar ett bra alternativ för par som är villiga men är fortfarande rädda för att ta detta steg: upprätthålla separata individuella konton och lägger bara de gemensamma kostnaderna i det gemensamma kontot.

"Detta minskar den maximala spänningen som är att diskutera pengar och framför allt om utgifter. Behåll individualitet till dina utgifter och personliga investeringar är avgörande för paret att bibehålla hälsan hos relationen ", avslutar han.