Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Räknar minuter för att se den speciella personen; gärna bara vara i hennes sällskap; säga adjö och minuter senare, han var "att dö för att möta"; aktieprogram för nästa helg och även för framtiden ... Vissa säger älska och bli älskad är verkligen en av de bästa känslor!

Men när kärleken är obesvarad, är situationen ofta annorlunda ... ofta orsakar lidande och kan sänka självkänsla en person.

Och även om inte den enda, platonisk kärlek är en slags obesvarad kärlek. Han är associerad med idén om en ouppnåelig kärlek, avlägsen, omöjligt ...

De flesta människor har hört talas om platonisk kärlek, men få som verkligen vet vad det innebär ännu, de flesta tror att det är en unik känsla av tonåren.

Ceci Akamatsu, bildas inom biologi och i olika former av energi och holistiska behandlingar, acquântica terapeut, specialist personare och författare till boken "För kärleken händer", säger att när det kommer till platonisk kärlek, oftast den person kallas tonåren, tidpunkten för passion av idoler eller flicka eller mest populära pojke, äldre person, lärare etc. Men det kan också förekomma i andra faser av livet.

Läs också: "Love" är inte allt i en relation

"Generellt platonisk kärlek är mer förknippas med kvinnor, eftersom det fortfarande, även om det bara omedvetet, tron ​​att det är människan som måste söka kvinnan. Kvinnan ofta väntar på att matchas, medan mannen kommer att aktivt driva validering av hans kärlek. Därmed kvinnan hamnar skapa detta förväntar sig en platonisk kärlek ", säger Ceci. "Men vi är män eller kvinnor, är föremål för platoniska förälskelser, i alla åldrar. Personer med denna attityd mer tillbaka, mindre aktivt känslolivet, som i fallet med blyghet, i slutändan får mer utsatta för platonisk kärlek ", tillägger han.

När allt kommer omkring, vilket innebär platonisk kärlek?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ceci förklarar att begreppet platonisk kärlek kommer från boken "The Banquet" av Platon, som ger en filosofisk dialog om kärlek inställningar. "Flera ansikten av kärlek riktar sig dock Socrates som ger kärlek som sökandet efter den vackra och goda. Det skulle vara ett sökande efter vad du inte har, för vad du saknar ", säger han.

"När du erövra kärlek, om du vill inte mer, älskar ingen mer, men du går till om du vill vad som kommer att vara, det vill säga den kärlek som fortfarande har tid, vad som saknas . Med detta kommer idén om sökandet efter kärlek som alltid är utom räckhåll ", tillägger experten.

Den platonisk kärlek är vanligtvis förknippas med idén om en ouppnåelig, omöjlig kärlek. "Detta avstånd och misslyckande kan inträffa vid åldersskillnader, sociala, kulturella, fördomar, eller helt enkelt genom en intern barriär av osäkerhet och rädsla för avstötning," sade Ceci.

Varför platonisk kärlek händer?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ceci förklarar att en av de platonisk kärlek av funktionerna är beundran om älskad person. "Vi sätter en person på en piedestal att idolisera henne, drömma och dagdrömmer om hur det skulle vara att förverkliga kärlek. Det är en idealiserad kärlek, bodde i illusion ", säger han.

Läs också: "Mamma, jag dejtar" hur man handskas med datering av barn i tonåren

Experten påpekar att vanligtvis beundra i den andra exakt vad man skulle vilja ha på sig själv. "Med andra ord, vi beundrar vad de anser saknas i oss. Så hamnade vi kommer att söka i en annan vad du inte hittar sätt att få ut inom oss: skönhet, glädje, intelligens, rikedom etc. ", säger han.

Vem är mest sannolikt att platonisk kärlek?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Kom ihåg att platonisk kärlek är mer förknippad med kvinnan på grund av tron ​​att det är alltid mannen som ska få kvinnan. I denna mening, att vissa kvinnor får vänta matchas, skapar detta förväntar sig en platonisk kärlek. Men det är långt ifrån en regel, eftersom män också kan leva platoniska älskar och alla i alla åldrar, är föremål för det.

Ceci citerade några faktorer som kan hamna utlöser en tendens att platonska Älskar:

  • blyghet;
  • Rädsla för avstötning;
  • Gamla trauman, bland annat.

"Men vi kommer alltid att hitta roten av rädsla och osäkerhet i avsaknad av självkänsla och personlig makt", säger experten.

Ceci förklarar att kärleken själv ger en känsla av egenvärde, förmågan att se och ta dig så långt det positiva och negativa. "Generellt vi relaterar självkänsla när du hittar vacker, men det är mycket mer än så. Godkännande av egna fel och svagheter är avgörande för en hög självkänsla. Personlig makt är nära kopplad till självkänsla, det representeras av vår styrka och uthållighet av vår förmåga att stå fast i vår sanning, även om det går emot omständigheterna och omvärlden ", säger han.

Läs också: 10 åtgärder som visar att det är i sin

En platonisk kärlek kan vara skadligt?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Men i slutändan, det finns ett problem i att vilja en "omöjlig kärlek"?

Ceci förklarar att om personen inte leva livet och personliga relationer för att livnära sig på platonisk kärlek, kan detta vara ett tecken på att hon är på väg bort från de utmaningar som kärlek i verkliga livet. "Det kan representera ett motstånd att kasta begreppet perfekt, idealiserad kärlek och att leva det riktiga kärlek, full av utmaningar", säger han.

I den virtuella världen, enligt expert, kan du se många av dessa platoniska kärleks att även matchas och verkar vara möjligt i verkliga livet, är erfarna illusoriska sätt. "Vi skapar illusioner som är mycket nära verkligheten, att vara på tröskeln mellan verklighet och illusion. Är illusioner av verkligheten dold, matar en falsk uppfyllande av kärlek. Dvs också älskar levde i illusionen, och hålla din 'vad' av platonism ", tillägger han.

I detta sammanhang, Ceci påpekar att man kan bedöma om ett specifikt fall av platonisk kärlek eller om hon lever för det mesta i platoniska kärlekar. "I det andra fallet, men kan vara till stor hjälp söka terapeutiskt stöd för att stärka personlig makt och självkänsla, och så börja leva mer verklig och mindre idealiserade sätt", förklarar han.

Rapporter från dem som har levt platonisk kärlek

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Beatriz Silva Mantoni, 28, reklam, säger att för många år levde platoniska kärlekar. "På den tiden, naturligtvis, det gjorde jag inte insett att jag, även om vissa vänner har försökt att varna mig. Jag var bara intresserad av människor klart 'nås' och fullt löper från 'riktiga' relationer, det vill säga om var att veta att en pojke var intresserad av mig, jag sa till mig själv att jag inte kunde hålla på med honom eftersom även gillade andra det var 'ouppnåelig' ", säger han.

Läs också: 10 aktiviteter att göra med sin pojkvän under våren

Beatriz säger att idag ser mycket tydligt de skäl som ledde till att utveckla dessa platoniska kärleks. "Jag var väldigt osäker, särskilt med mitt utseende. Trodde inte att någon pojke kan vara intresserad av mig under en lång tid ... Så det var mycket lättare att uppfinna omöjliga förälskelser, att inte behöva förhandla direkt med en eventuell avvisning ", förklarar han.

"Det tog mig att förstå allt detta, jag kan säga till mina 23 år levde platoniska älskar, men nu ser jag det hela som erfarenhet ... Jag bor en riktig relation, jag känner mig väldigt trygg och inte förvänta sig att aldrig mata mig igen med en platonisk kärlek", tillägger Beatrice .

Kelli Sanches, 30, lärare, rapporterar att även bodde några platoniska kärlekar. "När jag hade min 14, 15 år, bara intresserad mig mycket äldre män, som inte ens vet att jag existerade. Efter några år började jag att relatera (på avstånd) med pojkar på Internet, jag fick aldrig veta ... tog mig att träffa någon som jag intresserad verkligen mig och som skulle kunna leva ett datering också sant ", säger han.

Hur man undviker platonisk kärlek

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Titta inuti dig själv och svara på några frågor kan hjälpa dig att förstå om av en slump, har dragit till platonisk kärlek "Har du någonsin varit kär mer än en gång nås folk"; "Tror du att det är mycket svårt att relatera till någon annan?"; "The beundran du har för den person du är kär gör du ignorerar andra inte så positiva egenskaper som det?", Etc.

"Om vi ​​alltid tittar på oss, i syfte att stärka vår självkänsla och personlig makt, söker inom oss det som kommer att fylla oss och tillfredsställa oss, den hjälper oss att inte söka allt detta i omvärlden och bli älskad. Därför har vi minskat chanserna vi skapade en platonisk kärlek ", avslutar experten Ceci.

När allt kommer omkring är det bästa av all den kärlek delas. Förhållandet går igenom bra och även dåliga tider, men framför allt finns kvar i den verkliga planet.