Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Numera hårfärger som ska användas i hemmet är vanliga och allt lättare att tillämpa. Det största problemet i dag är att veta hur man applicera produkten vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för korrekt användning.

Förutom mattor, handdukar och kläder när färgen kommer i kontakt med huden är det genererar också fläckar, och de gör ingenting bra. Enligt frisör trevlig Cavalcante, Maria Beleza salon "färgämnen kan ge rodnad, klåda och irritation på känslig hud", så innan du applicerar över hela håret, är det viktigt att testa produkten på huden.

Professionell förslag för att minska färg påverkar huden är att välja toner, som är mindre aggressiva, och därmed orsakar mindre allergier.

Även de fläckar är mycket svårt att lämna. Nedan ovanliga metoder med produkter som du har hemma som kan vara effektiva för avlägsnande av färgen på huden:

1. Detergent

Applicera en liten mängd diskmedel i området av fläcken genom att gnugga med fingrarna. Vid mörkare fläckar eller i huden under längre tid, använd en fuktig vävnad eller bomull indränkt i rengöringsmedel och vatten för att skrubba området.

Läs också: 7 vanliga frågor om hårfärgningsmedel

För bästa resultat, en blandning med två delar av detergent och två delar natriumbikarbonat, till en pasta och tillämpa regionen genom att gnida ett finger eller bomull.

2. Tandkräm

Dämpa den drabbade regionen och applicera en liten mängd tandkräm, gnugga i en cirkulär rörelse för 30 till 60 sekunder eller tills fläcken avlägsnas fullständigt. Efter ingreppet, tvätta området med varmt vatten och tvål, torka med en handduk.

3. vaselin

I likhet med ovanstående förfaranden, en mängd vaselin sprida fläcken, var försiktig så att produkten inte har någon kontakt med ögonen. Om produkten är färgen färg, ren och starta teknik, tills det slutliga resultatet.

4. Babyolja

Med fingrarna, applicera ett generöst lager på fläckar av olja för spädbarn. Lämna över natten och tvätta med varmt vatten och tvål för att vakna upp.

5. Hår Gel

Med en bomullstopp, applicera hårgelé hela regionen fläckar, gnugga i en cirkelrörelse. Vid behov, tvätta och starta proceduren tills fläcken har försvunnit.

Läs också: Forum för hårfärgningsmedel håller längre?

6. Vinäger

Gör en blandning av lika delar vatten och vinäger och gäller det färgade området med hjälp av en bomulls. Gnugga i en cirkulär rörelse tills fläcken avlägsnas fullständigt. Om du inte ger resultat, försök att koncentrera blandningen med vinäger och upprepa processen.

7. Cigarett aska

Otroligt, cigarettaskan är mycket användbara i att ta bort färgfläckar. Fukta en bomullstuss i askan och gnugga i regionen. För att undvika den starka lukten av cigarett aska bok om två dagar innan färgning i en öppen behållare, och tillsätt lite talk.

8. Sötningsmedel

På liknande sätt som de ovan nämnda, är tanken att suga en bomull i produkten och gnugga området tills fläcken kjol, upprepa processen vid behov. Det är viktigt att komma ihåg att tvätta huden då undvika avfall.

Hur man undviker bläckfläckar på huden

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

En annan lösning för att säkerställa en bra ren och utan spår av hårfärgnings huden antar förfaranden före färgning, för att skydda huden för att ta emot pigmentering. Använd alltid handskar och stödja en handduk på hans axlar och nackar, vilket förhindrar bläcket på dessa områden.

Enligt Nice, tillämpa skydds geler, krämer, balsam och salvor som traditionella i regionen som kan påverkas skapar ett slags barriär mellan färgämnet och huden och förhindra vidhäftning av fläckar. Dessutom föreslår den professionella också: "tvätta med schampo antirresíduo underlättar avlägsnandet av överflödigt bläck."

Läs också: färgton eller färg, vilken som skall användas?

Caprice skydda huden innan trådfärgningsproceduren. Spotting följer tips och garanterar huden utan oönskade fläckar!